Άνθρωπος και Σκύλος Συμβουλές για την εκπαίδευση του σκύλου

Woofland - Άνθρωπος και σκύλος - Συμβουλές για την εκπαίδευση του σκύλου μου

Συμβουλές για το σχολείο… και για το σκύλο μας!!!

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε, όπως κάθε Σεπτέμβρη! Όμως, αυτή τη φορά δεν έχετε να ετοιμάσετε μόνο τα παιδιά, αλλά και το τετράποδο φιλαράκι σας! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και μαζί με τα παιδιά σας στρώστε στη μελέτη και το σκυλάκι σας.

Κακά τα ψέματα, η αρμονική συμβίωση με το σκύλο απαιτεί αγάπη και εκπαίδευση! Βέβαια, πολλές φορές η υπερβολική αγάπη ή άλλοι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν τους σκυλογονείς σε συμπεριφορές που καταστρέφουν ακόμα και την καλύτερη εκπαίδευση..

Θέλετε να δείτε ποιες είναι αυτές;

1.Όταν δεν είστε συνεπείς με τις προσδοκίες σας

 Η συνέπεια είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Παραμείνετε σταθεροί στη μέθοδο που ακολουθείτε και διατηρήστε την. Έτσι, όταν για παράδειγμα θέλετε να διδάξετε στο σκύλο σας να κάθεται πριν του δώσετε το πιάτο με το φαγητό του, θα πρέπει να το κάνετε κάθε φορά. Ίσως σας φαίνεται κουραστικό ή χρονοβόρο, όμως είναι ανάγκη να ακολουθείτε πιστά την ίδια διαδικασία.

Woofland - Άνθρωπος και σκύλος - Συμβουλές για την εκπαίδευση του σκύλου μου

2.Όταν δεν είστε συνεπείς μέσα στην οικογένεια

Η αλήθεια είναι ότι όταν την εκπαίδευση αναλαμβάνει ένα άτομο, τα πράγματα είναι απλά. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η εκπαίδευση του σκύλου μας γίνεται οικογενειακή υπόθεση; Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Ο λόγος είναι απλός. Είναι πολύ δύσκολο να έχουν όλα τα μέλη την ίδια συμπεριφορά και να καταφέρουν να κρατήσουν κοινή γραμμή στην εκπαίδευση και την ανατροφή του σκύλου. Αυτό, μπορεί να τον μπερδέψει και να υπονομεύσει ακόμα και την πιο άρτια οργανωμένη εκπαίδευση. Το ίδιο δε συμβαίνει και με την ανατροφή των παιδιών; Προσπαθήστε να κρατήσετε ενιαία στάση και να χρησιμοποιείτε τις ίδιες μεθόδους, αν μπορείτε ακόμα και τον ίδιο τόνο φωνής και τις ίδιες εντολές. Είναι σημαντικό για το σκύλο σας!

 3.Να μη λαμβάνετε υπόψιν το περιβάλλον

Είναι σημαντικό να θυμάστε πάντα ότι το περιβάλλον είναι σημαντικό και επηρεάζει καθοριστικά τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις του σκύλου σας. Είναι λογικό, λοιπόν, να επηρεάζουν και την εκπαίδευση. Έτσι, μη σας φαίνεται περίεργο το πώς ένας σκύλος ιδιαίτερα υπάκουος στο σπίτι αλλάζει τελείως σε εξωτερικούς χώρους, όπως το πάρκο. Προφανώς δέχεται τόσα πολλά ερεθίσματα, ώστε του είναι αδύνατον να ανταποκριθεί και στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης. Γι’ αυτό, αν θέλετε να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας σε εξωτερικό χώρο, μην ξεκινήσετε από μέρη πολυσύχναστα που σίγουρα θα του αποσπάσουν την προσοχή. Όταν αποφασίσετε να βγείτε από το σπίτι ξεκινήστε πρώτα από την αυλή, μετά περάστε σε κάποιον ήσυχο δρόμο και σταδιακά αρχίστε να επισκέπτεστε πιο πολυσύχναστα μέρη.

4. Όταν αφήνετε την εκπαίδευση του σκύλου σας σε κάποιον άλλο

Για τα παιδιά σας ψάχνετε πάντα τον καλύτερο δάσκαλο, αυτόν που θα τα φροντίσει με αγάπη και θα τους μεταδώσει με καλοσύνη τη γνώση. Κάντε το ίδιο και για το φιλαράκι σας! Βρείτε τον κατάλληλο εκπαιδευτή ο οποίος θα χρησιμοποιήσει ορθές μεθόδους και θ’ αποφύγει την πίεση. Φροντίστε να είστε στο ίδιο μήκος κύματος μαζί του και, βεβαιωθείτε ότι αγαπά τον σκύλο σας όπως εσείς!

Ειρήνη Ι. Ζαννάκη

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι