Σκύλος και Χριστούγεννα – Πως να τον προστατέψω – Woofland

Σκύλος και Χριστούγεννα – Πως να τον προστατέψω – Woofland

Το να παραμείνει ο σκύλος σας ασφαλής κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ δύσκολο έργο.

Υπάρχουν τα στολίδια, τα φυτά, τα δώρα, τα φώτα τα φαγητάααααα και πάνω από όλα να μην ξεχνάμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο (αν τελικά αποφασίσετε να στολίσετε φέτος…). Εάν είμαστε προσεκτικοί και δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες για τα σκύλο μας, τότε θα απολαύσουμε μαζί και χωρίς απρόοπτα αυτή την αγαπημένη σε όλους γιορτή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν τους μικρούς σας φίλους να συμμετέχουν στη διασκέδαση των γιορτών, αποφεύγοντας ταυτόχρονα μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Συμβουλές για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

  1. Τοποθετούμε το δέντρο σε μια γωνία του σπιτιού όπου ο μικρός σας φίλος δεν έχει εύκολη πρόσβαση. Εάν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό τοποθετήστε στο κάτω μέρος του δέντρου, στολίδια με καμπανάκια ώστε να σας προειδοποιούν για την επικείμενη καταστροφή…
  2. Oι αλυσίδες με τις μπαλίτσες προσθέτουν μια αστραφτερή πινελιά στο δέντρο αλλά φροντίστε να τις κρεμάστε ψηλά ώστε να μην μπορεί να τις φτάσει, καθώς η κατάποση τους μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στo έντερo του.
  3. Αποφεύγετε να κρεμάτε λαμπάκια στο κάτω μέρος του δέντρου. Όχι μόνο μπορεί να μπερδευτεί στα καλώδια, ο μικρός σας φίλος αλλά μπορεί να πατήσει και να σπάσει κάποιο λαμπάκι και να τραυματιστεί από τα γυαλιά.
  4. Στολίστε το δέντρο σας με άθραυστα στολίδια, γιατί εκτός από το κίνδυνο να σπάσει κάποιο στολίδι και να τραυματίσουν τα πατουσάκια ή άλλα μέρη του σώματος τους, μπορεί να καταπιούν κάποιο κομματάκι.
  5. Όσοι αγοράζετε αληθινό δέντρο, φροντίστε να είναι μόνιμα καθαρή η περιοχή από «βελόνες», γιατί όσο και να φαίνονται ακίνδυνες μπορούν να τρυπήσουν το έντερο του σκύλου σας.

Woofland - Σκύλος και Χριστούγεννα - Πως να τον προστατέψω - Άνθρωπος και σκύλος

Μερικές συμβουλές ακόμα για χαρούμενα woofoχριστούγεννα!

  1. Γνωρίζατε ότι τα γκι, τα πουρνάρια και τα διακοσμητικά φυτά μπορεί να είναι δηλητηριώδη για το σκύλο; Εάν τα χρησιμοποιείτε για να διακοσμήσετε το σπίτι σας φροντίστε να τα τοποθετήσετε κάπου ώστε να μην είναι εύκολη η πρόσβαση από τον μικρό σας φίλο.
  2. Οι βρώσιμες διακοσμήσεις όπως οι αλυσίδες με τα ποπ κορν, τα ζαχαρωτά μπαστουνάκια κ.α. είναι πολύ προκλητικά για το σκύλο όποτε εάν είναι εφικτό ας μην τα χρησιμοποιήσετε φέτος.
  3. Τα αναμμένα κεριά προσθέτουν μια θαλπωρή στη διακόσμηση, αλλά φροντίστε να τα τοποθετήσετε ψηλά και σε μέρη που είναι δύσκολη η πρόσβαση για το σκύλο σας, καθώς δεν θέλετε να ξέρετε τι μπορεί να προκαλέσει μια χαρούμενη ουρά που κουνιέται και ένα αναμμένο κερί.
  4. Για να αποφύγετε τυχόν ηλεκτροπληξίες όλα τα εκτεθειμένα καλώδια πρέπει να τα «καρφώσετε» στο τοίχο και σε ύψος που δεν τα φτάνει ο σκύλος σας.
  5. Όταν τυλίγετε τα δώρα, φροντίστε να μην είναι ο σκύλος μαζί σας καθώς το χαρτί περιτυλίγματος, τα σελοτέιπ, οι κορδέλες μπορούν να του δημιουργήσουν γαστρεντερικά προβλήματα εάν τα καταπιεί.
  6. Τέλος στα γιορτινά τραπέζια θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν ισχύει για τους μικρούς μας φίλους αυτό που λέμε εμείς για να δικαιολογηθούμε (δεν πειράζει γιορτές είναι ας φάω κάτι παραπάνω). Δεν δίνουμε στο σκύλο κόκκαλα, γλυκά και ότι περισσεύει όσο και να ζητιανεύει εάν δεν θέλουμε να καταλήξουμε Χριστουγεννιάτικα στην καλύτερη περίπτωση με λερωμένα χαλιά (διαβάστε εδώ το άρθρο τι δεν πρέπει να τρώει ο σκύλος σας).

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή παιδιών μεγάλων και τετράποδων! Απολαύστε τα παρέα με την οικογένεια σας και τους μικρούς σας φίλους!

Χαρούμενα woofoχριστούγεννα!

Eπιμέλεια άρθρου: woofland