Συμβουλές για χειμερινές βόλτες με τον σκύλο σας - Σκύλος και χειμώνας

Woofland - Διαβάστε 5 απλές συμβουλές για τις χειμερινές βόλτες με τον αγαπημένο σας σκύλο

Σκύλος και χειμώνας!

Σε μία χώρα που χαρακτηρίζεται από εύκρατο μεσογειακό κλίμα είναι σπάνιο να συναντήσουμε κρύους χειμώνες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για παραπάνω από μερικές ημέρες το έτος. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό αυτές τις κρύες και χιονισμένες ημέρες να προσέχουμε στις βόλτες με τους τετράποδους μας φίλους. Παρακάτω ακολουθούν 5 απλές συμβουλές...

 

woofland - Σκύλος και χειμώνας

1. "Ρούχα" σκύλου: Σκυλιά με ευαισθησία στο κρύο ή σκυλιά πολύ μικρού μεγέθους είναι καλό να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα ειδικά όταν αυτά είναι ακραία. Τα φυσικά χαρακτηριστικά του κάθε σκύλου (μακρύ, κοντό, πυκνό ή αραιό τρίχωμα κ.α.) σε συνδυασμό με την διάρκεια και την τοποθεσία της βόλτας είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την ανάγκη του για ρουχισμό. (Διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο)

woofland - Σκύλος και χειμώνας2. Αποφυγή μονοπατιών με πολύ αλάτι: Ο συνδυασμός αλατιού και πάγου μπορεί να αποδειχθεί πολύ επιβλαβής για τις πατούσες των σκύλων μας ενώ πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει μέχρι και εγκαύματα. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγουμε περιπάτους σε τέτοιες περιοχές και αν αυτό δεν είναι εφικτό, να χρησιμοποιούμε ειδικά προστατευτικά για τις πατούσες.

woofland - Σκύλος και χειμώνας3. Κίνδυνος Αφυδάτωσης: Η αφυδάτωση είναι από τα τελευταία πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε έναν κρύο χειμώνα. Παρόλα αυτά, να θυμάστε πως το χιόνι δεν αντικαθιστά το νερό και πως ο σκύλος μας πρέπει να έχει πάντα πρόσβαση στο μπολ του ανεξάρτητα από την εποχή του έτους.

woofland - Σκύλος και χειμώνας4. ‘Κρυμμένα’ σκουπίδια: Είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει στην χώρα μας με τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες στους δημόσιους χώρους. Μία πολύ λεπτή στρώση χιονιού μπορεί πολύ εύκολα να ΄καμουφλάρει’ κάτι δυνητικά επικίνδυνο για τον σκύλο μας. Γι’ αυτό, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί όταν ο σκύλος μας έχει την μουσούδα του στο έδαφος..

woofland - Σκύλος και χειμώνας5. Στέγνωμα στην επιστροφή: Για αυτές τις λίγες μέρες που χιονίζει, μπορούμε να έχουμε κάποιες πετσέτες διαθέσιμες στην είσοδο του σπιτιού μας για να στεγνώσουμε τον σκύλο μας κατά την επιστροφή. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην ουρά, στα πόδια αλλά και στα αυτιά του...

Καλές βόλτες!
Γιάννης Διονυσόπουλος

Άνθρωπος και σκύλος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι