Γιατί ο σκύλος μου γυρίζει την κοιλίτσα του - Woofland

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου γυρίζει την κοιλίτσα του

Ο σκύλος μας κάνει πολλά χαριτωμένα πράγματα για να τραβήξει την προσοχή μας και το να γυρνά ανάποδα για να μας δείξει την κοιλίτσα του είναι ένα από αυτά, στα οποία δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Έχουμε αναρωτηθεί όμως γιατί το κάνει αυτό;

 

Τα σκυλάκια εκθέτουν τις κοιλίτσες τους για διάφορους λόγους και η ανάγκη για χάδια είναι μόνο ένας από αυτούς.

Μας δίνουν καλύτερη πρόσβαση στο αγαπημένο τους σημείο.

Ο πρώτος και ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι απολαμβάνουν τα χάδια στην κοιλιά. Το μασαζ είναι χαλαρωτικό οπότε γυρνώντας ανάποδα μας δείχνουν τι ακριβώς θέλουν: χάδια, χάδια, χάδια στην κοιλίτσα.

Μας εμπιστεύονται

Ο σκύλος μας σίγουρα δεν γνωρίζει και πολλά από ανατομία αλλά σίγουρα γνωρίζει ότι τα σημαντικότερα μέρη του σώματος του βρίσκονται στην κοιλιά του, οπότε ενστικτωδώς όταν απειλείται την προστατεύει. Με το να γυρνάει στην πλάτη του κάνει ακριβώς το αντίθετο. Όταν λοιπόν ο σκύλος μας δείχνει τη κοιλιά του μας εμπιστεύεται απόλυτα και νιώθει ασφάλεια. Δεν ανησυχεί ότι μπορεί να του κάνουμε κακό και ξέρει ότι εάν προκύψει κάτι θα τον προστατέψουμε.

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου γυρίζει την κοιλίτσα του

Είναι στρεσαρισμένοι - φοβισμένοι

Ενώ για τα περισσότερα σκυλάκια είναι απόλαυση να τους τρίβουν την κοιλιά για κάποια άλλα δεν είναι. Ένας σκύλος μπορεί να γυρνά ανάποδα όχι για να δείξει ότι μας εμπιστεύεται αλλά γιατί μπορεί να είναι φοβισμένος ή στρεσαρισμένος. Εάν γλύφει το μουσούδι του, εάν η ουρά του είναι ανάμεσα στα πόδια του ή εάν αποφεύγει την οπτική επαφή (σήματα ηρεμίας), τότε το να του τρίψουμε την κοιλίτσα δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Αυτό δεν σημαίνει ακριβώς ότι αισθάνεται να απειλείται από εμάς αλλά ότι δεν νιώθει και 100% άνετα μαζί μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να καθίσουμε δίπλα του και να του μιλήσουμε με ήρεμη φωνή αποφεύγοντας οποιαδήποτε σωματική επαφή.

Για να κατανοήσουμε την συμπεριφορά του σκύλου μας πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε την προσωπικότητα του, το χαρακτήρα του. Χρειάζεται να περνάμε χρόνο με το σκύλο μας όταν είναι κουτάβι και καθώς μεγαλώνει, ώστε να κατανοήσουμε «τι έχει στο μυαλό του» τι του αρέσει και τι όχι. Ο σκύλος μας θα μας «μάθει» και θα μας «εκπαιδεύσει» έτσι ώστε να ξέρουμε εάν το τρίψιμο της κοιλίτσας στην προκειμένη περίπτωση είναι κάτι που απολαμβάνει. Οπότε εάν του αρέσει ενισχύστε την σχέση σας κάνοντας χάδια.

Η επιστημονική ομάδα της woofland

Διαβάστε εδώ περισσότερες απάντησεις στo "γιατί ο σκύλος μου"...

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι