Γιατί ο σκύλος μου κάθεται στα ποδια μου - Woofland

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου κάθεται στα πόδια μου

Πόσες φορές έχουμε παραμείνει στον καναπέ, ενώ θέλουμε να σηκωθούμε για να μην ενοχλήσουμε τον μικρό μας φίλο που κοιμάται στα πόδια μας; Πολλές.

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί, γιατί να φοράμε κάλτσες ή παντόφλες μέσα στο σπίτι δεδομένου ότι τα πόδια μας ζεσταίνονται από το χνουδωτό φιλαράκι μας; Αμέτρητες. Τέλος όλοι έχουμε κάνει την ερώτηση «γιατί ο σκύλος μου απολαμβάνει να κάθεται στα πόδια μου τόσο πολύ». Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δικαιολογούν αυτή τη συμπεριφορά του σκύλου μας αλλά θα δούμε τους 5 πιο συνηθισμένους:

#για ζεστασιά

Οποιοδήποτε μέρος του σώματος μας, που μπορεί να προσεγγίσει ο σκύλος μας, είναι για εκείνον πηγή θερμότητας και τον βοηθά να παραμείνει ζεστός μια κρύα μέρα. Εάν του έχουμε απαγορεύσει να σκαρφαλώνει στους καναπέδες τότε ο καλύτερος τρόπος για να ζεσταθεί είναι να καθίσει στα πόδια μας.

#για να μας δείξει ότι μας αγαπά

Οι σκύλοι μας, μας δείχνουν με διάφορους τρόπους ότι μας αγαπούν. Ανάμεσα στα κουνήματα της ουράς, στο γλείψιμο και στα φιλιά συμπεριλαμβάνεται λοιπόν και το να κάθονται στα πόδια μας.

#είμαστε η ασπίδα προστασίας του

Εάν το να ξαπλώσουν στα πόδια μας συνοδεύεται από κλαψούρισμα, ουρά ανάμεσα στα πόδια, τρέμουλο και γενικότερα μια ασυνήθιστη συμπεριφορά, τότε ίσως ο σκύλος μας βιώνει μια αγχωτική για εκείνον κατάσταση. Έχοντας μας εμπιστοσύνη, αναζητά την επαφή μαζί μας. Η προσκόλληση στα πόδια μας, του δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και της προστασίας.

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου κάθεται στα πόδια μου

#για να μας διεκδικήσει

Με το να καθίσει στα πόδια μας, μπορεί να θέλει να δηλώσει, στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μας, είτε στους υπόλοιπους σκύλους του σπιτιού (εφόσον υπάρχουν) ότι του ανήκουμε. Ειδικά εάν υπάρχει και άλλος σκύλος, θα διαπιστώσουμε μια «πάλη» μεταξύ τους, για το ποιος θα πάρει το καλύτερο σημείο δίπλα μας.

#για να προστατέψουν την αγέλη τους

Οι σκύλοι έχοντας ως μακρινό πρόγονο το λύκο, που είναι ζώο που ζει σε αγέλες, γενετικά, τείνουν να φρουρούν και να προστατεύουν την αγέλης τους (στην περίπτωση αυτή εμάς!). Προσκολλώντας λοιπόν πάνω μας πιστεύουν ότι μπορούν να μας κρατήσουν ασφαλείς ώστε να συνεχίσουμε να οδηγούμε την αγέλη.

Επιμέλεια άρθρου: Η ομάδα της woofland

Πηγή:iheart

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι