Γιατί ο σκύλος μου καταστρέφει τα παιχνίδια του; Woofland

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου καταστρέφει τα παιχνίδια του

Όλοι έχουμε δει αυτές τις «ντροπιαστικές» σκυλοφωτογραφίες στα social media που επιδεικνύουν την καταστροφή που προκάλεσαν οι σκύλοι στα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Δεν είναι μυστικό ότι οι σκύλοι μας αγαπούν τα παιχνίδια τους ωστόσο πολλές φορές καταφέρνουν να τα καταστρέψουν. Αυτή η συμπεριφορά είναι απολύτως φυσιολογική καθώς ο σκύλος μας δεν βλέπει το παιχνίδι σαν παιχνίδι. Για το κουτάβι μας ένα ολοκαίνουργιο, άψογα, άθικτο παιχνίδι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα αντικείμενο που θα ικανοποιήσει τα αρχέγονα ένστικτα του. Ας δούμε όμως γιατί ο σκύλος μας καταστρέφει τα παιχνίδια του.
1. Βαρεμάρα – πλήξη
Τα σκυλιά βαριούνται, και όταν το κάνουν, πρέπει να βρουν τρόπο να διασκεδάσουν και μερικές φορές καταλήγουν σε κατευναστικές συμπεριφορές όπως το μασούλημα ενός παιχνιδιού.

2. Τα έχουμε εκπαιδεύσει
Έχουμε ενισχύσει και ενθαρρύνει την συμπεριφορά αυτή δίνοντας τους σημασία την στιγμή που χαλούσαν το παιχνίδι.

3. Έχουν το παιχνίδι όποτε το θέλουν
Όταν ένας σκύλος έχει πρόσβαση στα παιχνίδια του ότι ώρα θέλει, τελικά κάποια στιγμή θα τα καταστρέψει. Ο σκύλος πλήττει και δεν έχει μάθει ότι το παιχνίδι είναι μέσο αλληλεπίδρασης με τον άνθρωπο.

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου καταστρέφει τα παιχνίδια του

4. Τα παιχνίδια δεν έχουν φτιαχτεί για να αντέχουν για πάντα
Τα περισσότερα παιχνίδια σχεδιάζονται για να καταστρέφονται με ασφάλεια από το σκύλο μας. Επίσης τα υλικά με τα οποία φτιάχνονται είναι από υλικά που δεν κρατούν για πάντα (με εξαίρεση τα Kong).

5. Stress και άγχος
Ναι και ο σκύλος σας αγχώνεται και στρεσάρετε και όταν συμβαίνει αύτό θα αναζητήσει τρόπους για να εκτονωθεί. Το να καταστρέψει κάτι που βρήκε πρόχειρο ακόμα και εάν είναι το αγαπημένο του παιχνίδι είναι ένας τρόπος να εκτονώσει το άγχος του και την απογοήτευση του.

6. Τους διασκεδάζει - κατευνάζει
Για εμάς μπορεί να είναι παράξενο αλλά για τους σκύλους μπορεί να είναι διασκέδαση ή κατευναστικό για τα δόντια τους το μασούλημα των παιχνιδιών τους.

7. Έλλειψη νοητικής και σωματικής εκτόνωσης
Παρόμοιο αποτέλεσμα με την πλήξη μπορεί να έχει η έλλειψη εκτόνωσης του σκύλου. Στο σκύλο αρέσει να σκέφτεται και του αρέσουν τα παιχνίδια που απαιτούν σκέψη. Επίσης εάν ο σκύλος δεν ασκείται αρκετά ώστε να απαλλαγεί από την επιπλέον ενέργεια είναι πολύ πιθανό ότι θα την πληρώσουν τα παιχνίδια του.

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου καταστρέφει τα παιχνίδια του

8. Άγχος αποχωρισμού
Ο σκύλος μας μπορεί να αισθανθεί το τι νιώθουμε. Εάν λοιπόν εμείς νιώθουμε άσχημα και ανησυχούμε όταν τον αφήνουμε μόνο του αυτός θα το καταλάβει. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης όλο και περισσότερα σκυλιά βιώνουν το άγχος του αποχωρισμού. Αυτό μπορεί να τα οδηγήσει στο να καταστρέψουν τα παιχνίδια τους. Μην ανησυχείτε όμως γιατί μπορεί να εκπαιδευτεί αυτή η συμπεριφορά και να μάθει ότι είναι εντάξει ακόμα και όταν μένει μόνος του.

9. Του αρέσει να μασουλάει
Μην ξεγελιέστε από το μέγεθος του σκύλου σας. Ακόμα και εάν είναι μικρόσωμος ο σκύλος σας μπορεί να μασουλάει σαν μεγαλόσωμος. Αγοράστε παιχνίδια που ταιριάζουν με την προσωπικότητα του σκύλου σας και λειτουργούν με το στυλ μασήματος του.

Διαβάστε εδώ περισσότερες απάντησεις στo "γιατί ο σκύλος μου"...

Επιμέλεια άρθρου: Η επιστημονική ομάδα της Woofland
Πηγή:barkpost

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι