Ζουν περισσότερο οι έξυπνοι σκύλοι; – Επιστήμη και ενημέρωση

Ζουν περισσότερο οι έξυπνοι σκύλοι; – Επιστήμη και ενημέρωση

Πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας; Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο σκύλος μας είναι πάρα πολύ έξυπνος.

Το πόσο έξυπνος είναι λοιπόν μπορούμε να το ανακαλύψουμε από το πόσο γρήγορα μαθαίνει, πόσο εύκολα προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις ή ακόμα και από το πόσο δημιουργικός μπορεί να γίνει βρίσκοντας τρόπο να μπει σε μπελάδες.

Επιστήμονες στο London School of Economics και στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ανέπτυξαν ένα IQ τεστ (https://goo.gl/K6fNKT) για τους σκύλους, ελπίζοντας να παράσχουν μια πιο αντικειμενική απάντηση στο πόσο έξυπνος είναι ένας σκύλος. Τελικός στόχος τους όμως είναι να καθοριστεί εάν η νοημοσύνη ενός σκύλου οδηγεί σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η νοημοσύνη των σκύλων λειτουργεί πολύ όπως η ανθρώπινη νοημοσύνη. Εάν οι σκύλοι αποδώσουν καλά σε μια δοκιμασία τείνουν να αποδώσουν καλά και σε άλλες. Το IQ τεστ (https://goo.gl/iqgxwD)που ανέπτυξαν οι επιστήμονες έγινε σε μια ομάδα border collies και αφορούσε μια σειρά προκλήσεων που έπρεπε να ξεπεράσουν. Η μια ομάδα έπρεπε να βρει τρόπο να περάσει ένα εμπόδιο για να φτάσει στην τροφή ενώ η άλλη ομάδα ακολουθούσε τις οδηγίες που τους έδιναν οι άνθρωποι. Όσοι σκύλοι τα πήγαν καλά στην πρώτη δοκιμασία τα πήγαν καλά και στις επόμενες γεγονός που αποδεικνύει ότι η νοημοσύνη των σκύλων είναι μετρήσιμη.

επιστήμη και ενημέρωση 1 Αντιγραφή

Το επόμενο βήμα θα είναι να διαπιστωθεί εάν η ευφυία βοηθά τους σκύλους να ζήσουν περισσότερο. Οι επιστήμονες ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τα ευρήματα και να τα εφαρμόσουν και στους ανθρώπους για να δουν εάν η νοημοσύνη επηρεάζει την ανθρώπινη μακροζωία. Οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο αλλά καθώς μπορούν να κάνουν επιλογές για τον τρόπο ζωής τους (κάπνισμα, αλκοόλ, φαγητό) επηρεάζεται το αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά στους σκύλους, τα αποτελέσματα είναι πιο ακριβή καθώς δεν είναι επιρρεπείς σε αυτές τις επιλογές.

Εάν ανησυχείτε ότι η νοημοσύνη είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την μακροζωία του σκύλου σας μην ανησυχείτε και πολύ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε τον σκύλο σας για να ζήσει περισσότερο. Η τακτική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο εμβολιασμός του, οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, η οδοντιατρική φροντίδα, η στοματική υγιεινή και η αγάπη μπορούν να προσθέσουν πολλά χρονιά στην ζωή του μικρού σας φίλου.

Επιμέλεια άρθρου Woofland