Βίντεο - Εκπαιδεύοντας το σκύλο μου στην εντολή «έλα»

Η εντολή « Έλα»

 

Ρωτήστε τους περισσότερους ιδιοκτήτες σκύλων και θα σας πουν πως το μεγαλύτερο τους πρόβλημα είναι ότι ο σκύλος τους δεν έρχεται όταν τον καλούν. Συνήθως θα είναι πιο συγκεκριμένοι και θα σας πουν πως δεν έρχεται όταν τον καλούν και είναι στο πάρκο. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζουμε μια βηματική προσέγγιση με την οποία μπορείτε να διδάξετε στον σκύλο σας το πιο αξιόπιστο recall.

Ο στόχος είναι ο σκύλος μας να μάθει πως εμείς είμαστε πιο σημαντικοί από αυτό που κάνει εκείνη τη στιγμή. Συνεπώς τόσο η εντολή έλα όσο και άλλες εντολές που απαιτούν από τον σκύλο μας να πάρει μια δύσκολη απόφαση στηρίζονται στην αμοιβαία εξέλιξη της σχέσης μέσα από την εκπαίδευση. Τόσο η επιβολή όσο και η διόρθωση (P+) δεν έχουν καμία θέση στην εκπαίδευση οποιασδήποτε συμπεριφοράς.

Για τα ταχύτερα αποτελέσματα ξεκινήστε σε έναν χώρο όπου ο σκύλος σας νιώθει άνετα και κάντε λίγες επαναλήψεις ανά σετ. Τέλος, το πιο σημαντικό στοιχείο της εντολής «έλα» είναι να την χρησιμοποιείτε μόνο όταν είστε απόλυτα βέβαιοι πως ο σκύλος σας θα εκτελέσει. Εάν δεν είστε σίγουροι τότε αποφύγετε να την χρησιμοποιήσετε γιατί σταδιακά θα χάσει την αξία της αν την λέτε και ο σκύλος σας σας αγνοεί.

Καλές εκπαιδεύσεις!

Γιάννης Διονυσόπουλος

Για περισσότερα βίντεο subscribe εδώ

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι