Βίντεο - Εκπαιδεύοντας το σκύλο μου στην εντολή «μείνε»

Εντολή μείνε

Η εντολή μείνε είναι ίσως μία από τις χρησιμότερες συμπεριφορές που μπορεί να γνωρίζει ο σκύλος μας. Οι περιπτώσεις που μπορεί να αξιοποιηθεί είναι ποικίλες αλλά θα λέγαμε πως κυρίως εντοπίζονται σε εξωτερικούς ή/και πολυσύχναστους χώρους.

 

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που προσπαθούν να την διδάξουν μέσω του εκφοβισμού ή απλά στρεσάροντας και διορθώνοντας το σκυλάκι τους όταν αυτό μετακινείται. Όπως θα δείτε στο βίντεο, η τεχνική που χρησιμοποιούμε βασίζεται καθαρά στην θετική ενίσχυση χωρίς καμία μορφή βίας.

Εάν πάλι έχετε μάθει στον σκύλο σας την εντολή μείνε σαν ξεχωριστή εντολή και όχι σαν μία γενικευμένη κατάσταση όλων των εντολών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εμείς επιλέξαμε να σας δείξουμε τη συγκεκριμένη προσέγγιση καθώς διδάσκει το μείνε ανεξάρτητα από την συμπεριφορά που κάνει ο σκύλος εκείνη την στιγμή. Ο σκύλος σας περιμένει την εντολή απελευθέρωσης, «free», για να διακόψει την συμπεριφορά που κάνει εκείνη την στιγμή. Σταδιακά αυξάνουμε τον χρόνο μεταξύ της πρώτης εντολής και του «free» πετυχαίνοντας το γενικευμένο «μείνε».  

Για το ταχύτερο αποτέλεσμα αποφύγετε εκπαιδευτικά σετ με πολλές επαναλήψεις ενώ φροντίστε όλη η διαδικασία να είναι ευχάριστη για τον σκύλο σας. Άλλωστε ο πραγματικός στόχος της εκπαίδευσης είναι η επικοινωνία με το ζωάκι μας.

Γιάννης Διονυσόπουλος

Για περισσότερα βίντεο subscribe εδώ

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι