Σκύλος και χιόνια Προστατέψε το σκύλο σου Φροντίδα και υγεία

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη εποχή ακόμα και για το σκύλο μας!

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν για το σκύλο μας και ένας από αυτούς είναι το ορυκτό αλάτι που χρησιμοποιούμε για να λιώσουμε τον πάγο στους δρόμους.

Ακόμα και εάν δεν το χρησιμοποιούμε στην δική μας αυλή είναι πολύ εύκολο να εκτεθεί ο σκύλος μας κατά τη διάρκεια της βόλτας του.

Woofland  - Σκύλος και χιόνια - Προστάτεψε το σκύλο σου - Φροντίδα και υγεία σκύλων.jpg2

Πως κινδυνεύει ο σκύλος μας?

Η παρατεταμένη έκθεση της πατούσας του σκύλου μας σε δρόμο με αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα της πατούσας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ρωγμές αλλά ακόμη και να προκληθούν εγκαύματα.

Ένας άλλος κίνδυνος είναι η κατάποση του αλατιού. Το πιο πιθανό μετά τη βόλτα είναι ο σκύλος μας να γλύψει τις πατούσες του που θα είναι καλυμμένες με αλάτι ή ακόμα και να πιει νερό από λακκούβες που έχουν λιωμένο πάγο με αλάτι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του λαιμού, σιελόρροια, ναυτία και εμετό.

Τι μπορούμε να κάνουμε?

Εάν έχουμε σακούλες με αλάτι στο σπίτι μας να τις απομακρύνουμε ώστε να μην έχει πρόσβαση ο σκύλος μας.

Να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την βόλτα σε σημεία χωρίς αλάτι και να μην τον αφήσουμε να φάει λάσπες ή να πιεί νερό από λακκούβες.

Μετά την βόλτα αμέσως πλένουμε τις πατούσες του με ζεστό νερό. Επίσης με μια πετσέτα μπορούμε να τρίψουμε όλο το τρίχωμα του για να απομακρύνουμε τυχόν κατάλοιπα του αλατιού.

Διαβάστε εδώ συμβουλές για χειμερινές βόλτες με το σκύλο σας

Η επιστημονική ομάδα της Woofland

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι