Συνταγή οδοντόπαστας για σκύλους – Φροντίδα και υγεία σκύλων

Συνταγή οδοντόπαστας για σκύλους – Φροντίδα και υγεία σκύλων

Όλοι απολαμβάνουμε τα «υγρά» φιλιά του σκύλου μας άλλα όχι πάντα. Πολλές φορές, την ώρα που πλησιάζει χαρούμενος, κουνώντας την ουρά του, έτοιμος να μας πνίξει στα φιλιά κάτι μυρίζει. Και αυτό που μυρίζει είναι η αναπνοή του.

Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο για την σημαντικότητα της υγείας των δοντιών του σκύλου μας. Είναι πολύ σημαντικό να βουρτσίζουμε τα δόντια του σκύλου μας καθημερινά και να μην περιμένουμε την επίσκεψη στον οδοντίατρο, για λόγους υγείας και υγιεινής. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα ήδη στοματικής υγιεινής για τους σκύλους αλλά θα μπορούσαμε να φτιάξουμε και μόνοι μας οδοντόκρεμα για το σκύλο μας.

Η σπιτική οδοντόκρεμα είναι πολύ εύκολο να γίνει καθώς οι περισσότερες συνταγές χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να προετοιμαστούν, με υλικά που είναι πιθανόν να τα έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα ξεφορτωθούμε την πλάκα των δοντιών του σκύλου μας και θα τον βοηθήσουμε να έχει ένα λαμπερό και μοσχομυριστό χαμόγελο.

Woofland - Συνταγή οδοντόπαστας για σκύλους - Φροντίδα και υγεία σκύλων

1η συνταγή:

Θα πάρουμε ένα κύβο σε υγρή μορφή και με την γεύση που προτιμά ο σκύλος μας (κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, λαχανικών) και θα τον διαλύσουμε σε μια κουταλιά νερό. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (λειτουργεί ως λειαντικό) και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα (αντισηπτικό και αρωματικό). Προσθέτουμε επίσης ένα κουταλάκι αποξηραμένο μαϊντανό ή μέντα (για φρέσκια αναπνοή) και μια πρέζα γαρύφαλλο (αντιπαρασιτική δράση). Εφόσον αναμιχθούν καλά τα παραπάνω συστατικά θα προσθέσουμε ½ φλυτζάνι λάδι καρύδας και θα τα ανακατέψουμε μέχρι να γίνει στέρεο το μίγμα. Η οδοντόκρεμα είναι έτοιμη και μπορούμε να την αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές σκεύος για αρκετές εβδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου.

2η  συνταγή

Παίρνουμε πάλι ένα κύβο (ότι γεύση προτιμά ο σκύλος μας), 6 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, ½ κουταλάκι του γλυκό αλάτι, 1 κουταλάκι αποξηραμένο μαϊντανό ή δυόσμο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με 1 κουταλιά νερό. Ίσως χρειαστεί παραπάνω νερό ώστε το μίγμα να γίνει μια πάστα. Το φυλάσσουμε σε αεροστεγές σκεύος.

Say cheeseeeeee!!!!!

Επιμέλεια άρθρου Αργυρώ Μακρή