Τοξικά φυτά για το σκύλο Φροντίδα και υγεία σκύλων Woofland

Woofland - Τοξικά φυτά για το σκύλο - Φροντίδα και υγεία σκύλων

Άνοιξη και λουλούδια πάνε μαζί. Τι πιο όμορφο από ένα πολύχρωμο κήπο ή ένα μπαλκόνι. Όμως η ομορφιά των λουλουδιών μπορεί να μετατραπεί σε πονοκέφαλο για όσους έχουν σκύλο.

Ορισμένα φυτά είναι τοξικά και αποτελούν σοβαρό ζήτημα για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, οπότε είναι σημαντικό να μάθουμε ποια από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών, εποχιακών λουλουδιών των διακοσμητικών ανθοδεσμών κ.α., μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα. "Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει επίσης να συμβουλευτούν τον κτηνίατρό τους σχετικά με τα τοπικά φυτά που καλλιεργούνται στην περιοχή και ενδέχεται να αποτελέσουν κίνδυνο για τα σκυλιά", συνιστά ο κ. Joe Kinnarney, κτηνίατρος και πρόεδρος της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ιατρικής Ένωσης.

«Κάθε φυτό μπορεί να προκαλέσει ήπιο εμετό ή διάρροια ακόμη και εάν δεν είναι τοξικό» λέει ο Dr. Christine Hayes, σύμβουλος κτηνίατρος αναφορικά με τον έλεγχο δηλητηριασμού των ζώων, στην Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης στα Ζώα (ASPCA).

Ας δούμε μερικά οικιακά τοξικά φυτά.

Woofland - Τοξικά φυτά για το σκύλο - Φροντίδα και υγεία σκύλων 1

Τουλίπες

Αυτοί οι όμορφοι βολβοί μπορούν να ερεθίσουν το γαστρεντερικό σύστημα του σκύλου μας και να προκαλέσουν σπασμούς.

Woofland - Τοξικά φυτά για το σκύλο - Φροντίδα και υγεία σκύλων 2

Κυκλάμινο

Άλλες φορές λευκό, άλλες ροζ ή βαθύ κόκκινο, αυτό το όμορφο εποχικό φυτό έχει τοξίνες στις ρίζες του και μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερική δυσφορία, όπως καούρα, διάρροια και δυσπεψία.

Woofland - Τοξικά φυτά για το σκύλο - Φροντίδα και υγεία σκύλων 3

Αζάλεα

Πανέμορφο αλλά ταυτόχρονα καταστροφικό για τους σκύλους. Προκαλεί σιελόρροια, διάρροια ακόμη και θάνατο αν το φάει ο σκύλος μας.

Woofland - Τοξικά φυτά για το σκύλο - Φροντίδα και υγεία σκύλων 4

Χρυσάνθεμο

Αν και είναι ένα εντυπωσιακό λουλούδι που μοιάζει με μπαλίτσα, δεν αφήνουμε το σκύλο μας κοντά σε αυτό. Η κατάποση του δημιουργεί προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα και προκαλεί εμετό και διάρροιες.

Woofland - Τοξικά φυτά για το σκύλο - Φροντίδα και υγεία σκύλων 5

Αλεξανδρινό

Είναι πανέμορφο για τα Χριστούγεννα αλλά όχι για το σκύλο μας. Γενικά δεν είναι ιδιαίτερα τοξικό αλλά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο στόμα και στο λαιμό του σκύλου μας οπότε καλό είναι να τον κρατήσουμε μακριά. Επίσης καλό είναι τα Χριστούγεννα να αποφεύγουμε και άλλο ένα φυτό: το γκι.

Woofland - Τοξικά φυτά για το σκύλο - Φροντίδα και υγεία σκύλων 6

Φυτά ντομάτας

Παρόλη την νοστιμιά της ντομάτας τα φύλλα, ο κορμός και οι ρίζες του φυτού της μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σκύλο μας. Η κατάποση τους προκαλεί αδυναμία, επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού, σύγχυση και σιελόρροια.

Woofland - Τοξικά φυτά για το σκύλο - Φροντίδα και υγεία σκύλων 7

Γλαδιόλα

Αυτό το λουλούδι συχνά χρησιμοποιείται σε μπουκέτα και μπορεί να προκαλέσει σιελόρροια, λήθαργο και διάρροια σε ένα σκύλο που αποφασίζει να το φάει.

Woofland - Τοξικά φυτά για το σκύλο - Φροντίδα και υγεία σκύλων 8

Πουρνάρι

Ο φλοιός αυτού του δέντρου είναι ένας εφιάλτης για τους σκύλους. Σίγουρα όλοι έχουμε δει αυτά τα μικρά, κόκκινα και πράσινα φυτά που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε αυλή. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί αν το φάει ο σκύλος μας μπορεί να του προκαλέσει καρδιακή ανακοπή, τρόμο, επιληπτικές κρίσεις ή ακόμα και θάνατο.

Woofland - Τοξικά φυτά για το σκύλο - Φροντίδα και υγεία σκύλων 9

Υάκινθος

Αυτά τα πολύχρωμα λουλούδια, με την όμορφη εμφάνιση και τη μυρωδιά τους, σηματοδοτούν την αρχή της άνοιξης. Σε περίπτωση κατάποσης το τοξικό αυτό φυτό προκαλεί τα πάντα, από κατάθλιψη έως τον ακραίο εμετό.

Εάν αγαπάμε τα φυτά και θέλουμε να τα έχουμε στο σπίτι μας θα πρέπει να βρούμε τρόπο να προστατέψουμε το σκύλο μας. Ξεκινάμε με το να τα τοποθετούμε σε μέρη που δεν έχει πρόσβαση και προσπαθούμε να τον εκπαιδεύσουμε να του είναι αδιάφορα και να μην ασχολείται με αυτά. Σε περίπτωση όμως που υποψιαστούμε ότι ο σκύλος έχει φάει κάποιο φυτό, επικοινωνούμε άμεσα με τον κτηνίατρο μας.

Επιμέλεια άρθρου:woofland

Πηγή:care.com

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι