8 tips για να πάρω το σκύλο μου στη δουλειά – Woofland

8 tips για να πάρω το σκύλο μου στη δουλειά – Woofland

Σηκώστε τις πατούσες εάν γνωρίζετε ότι 21 Ιουνίου είναι η “Ημέρα που παίρνουμε το σκύλο στη δουλειά”.

Εάν εκεί όπου εργάζεστε είναι ανοιχτές οι πόρτες για το μικρό σας φίλο και θέλετε να τον πάρετε μαζί σας, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι αυτό θα πετύχει. Είναι ο σκύλος σας έτοιμος για το γραφείο; Δεν μιλάμε για το αν τα καταφέρει να φορέσει κουστούμι και γραβάτα αλλά για το εάν:

  • Θα τα πάει καλά με τους συναδέλφους σας;

  • Θα είναι φιλικός με τα άλλα σκυλιά στο χώρο εργασίας;

  • Θα αγχωθεί στο νέο περιβάλλον;

  • Θα καθίσει ήρεμος;

  • Θα μπορείτε να επικεντρωθείτε στην εργασία σας ή θα προσπαθείτε να διασκεδάζετε ή να ηρεμείτε το σκύλο σας όλη την ημέρα;

  • Θα γαβγίζει από το στρες του με αποτέλεσμα να μεταφέρει το άγχος και στα υπόλοιπα σκυλιά;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την επιτυχία της “Ημέρας Πάρτε το σκύλο σας στη δουλειά”:

#Ρωτήστε αν ο χώρος εργασίας σας συμμετέχει.

Υπάρχουν εργασιακοί χώροι που δεν επιτρέπουν τους σκύλους. Αν μπορείτε τελικά να φέρετε τον σκύλο σας στη δουλειά, ρωτήστε τους συναδέλφους σας αν νιώθουν άνετα με αυτό. Μπορεί να έχετε συναδέλφους που είναι αλλεργικοί σε σκύλους ή που τους φοβούνται.

# Πριν πάτε στο γραφείο ακολουθήστε τα παρακάτω:

1. Κάντε εξάσκηση ΠΡΙΝ πάτε στο γραφείο στην ικανότητα του να είναι ήρεμος με ή χωρίς λουρί (relax δηλαδή). Δείτε εδώ σχετικό βίντεο που αφορά στη θεμελιακή άξια του relax και το πόσο σημαντικό είναι στην δημιουργία ενός ισορροπημένου σκύλου

2. Κοινωνικοποίηση σε ήχους του γραφείου (κουδούνια, φασαρία κτλ). Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο αναφορικά με την κοινωνικοποίηση και εφαρμόστε την ίδια φιλοσοφία σε ηχητικά ή οπτικά ερεθίσματα του γραφείου

3. Εκτονώστε σωματικά τον σκύλο σας πριν πάτε το γραφείο έτσι ώστε να είναι κουρασμένος και να αυξήσουμε την πιθανότητα για επιτυχία.

# Μην πιέζετε τους συναδέλφους σας.

Σίγουρα, τον αγαπάτε περισσότερο από όσο μπορείτε να εξηγήσετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνάδελφοί σας θα θέλουν έναν σκύλο να γλύφει το πληκτρολόγιό τους ή τα παπούτσια τους. Ενημερώστε τους ώστε να ξέρουν ότι θα τον φέρετε μαζί σας και ότι μπορούν εάν θέλουν να περάσουν από το γραφείο σας για να πουν ένα γεια.

Woofland - 8 tips για να πάρω το σκύλο στη δουλειά - Άνθρωπος και σκύλος

# Λάβετε υπόψη σας την προσωπικότητα του σκύλου σας.

Εάν ο σκύλος σας είναι συνηθισμένος να περνάει τις ημέρες του στον καναπέ και να βλέπει τον κόσμο μέσα από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού, μπορεί να μην εκτιμήσει το να να περάσει μια μέρα μαζί σας στο γραφείο. Ορισμένοι σκύλοι νιώθουν καλύτερα σε ένα οικείο περιβάλλον παρά στο χώρο του γραφείου με άλλους σκύλους.

Εάν δεν είναι εξοικειωμένος με άλλα σκυλιά, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και στους δυο σας.

Ένας στρεσαρισμένος σκύλος, που περιβάλλεται από άλλους επίσης αγχωμένους σκύλους, μπορεί να γαυγίσει, να εμπλακεί σε σκυλοκαβγά ή να “μαρκάρει” την περιοχή του..

# Φροντίστε να έχετε βρει που θα πάει τουαλέτα

Εάν ο χώρος γραφείου σας βρίσκεται σε όροφο ενός κτιρίου γραφείων και θα πρέπει να πάρετε ανελκυστήρα για να βγείτε έξω, θα πρέπει από πριν να ξέρετε πού μπορεί να πάει ο σκύλος για να “ανακουφιστεί” μόλις βγείτε έξω.

# Πάρτε παιχνίδια και ένα μπολ για νερό.

Αν ο σκύλος σας δεν τρώει συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας, μην του φέρετε φαγητό. Κρατήστε τον στο κανονικό του πρόγραμμα. Φέρτε ένα μπολ με νερό και κρατήστε το κοντά στο γραφείο σας. Φέρτε ένα παιχνίδι ή μια κουβέρτα από το σπίτι, έτσι ώστε να μπορεί να παίξει και να μπορεί να βρεθεί σε μια οικεία επιφάνεια.

# Ετοιμάσατε στρατηγική εξόδου.

Εάν δεν έχετε πάρει ποτέ τον σκύλο σας στη δουλειά μαζί σας και δεν είστε καθόλου σίγουροι πώς θα συμπεριφερθεί, θα πρέπει να έχετε μια στρατηγική εξόδου. Σε πολλές περιπτώσεις, τα αφεντικά ίσως είναι ευέλικτα και να σας αφήσουν να πάτε τον σκύλο σας σπίτι. Εάν δεν συμβαίνει αυτό ή αν απλά δεν έχει νόημα να φύγετε από την εργασία και να κάνετε αυτό το ταξίδι, πρέπει να έχετε κάποιον που μπορείτε να καλέσετε για να έρθει να τον παραλάβει.

# Λάβετε υπόψη το δικό σας άγχος.

Γνωρίζετε ότι το άγχος σας μπορεί να αυξηθεί όταν βλέπετε τον σκύλο σας στρεσαρισμένο. Αν ανησυχείτε για το πώς ο σκύλος σας θα αντιδράσει στην εργασία, θα αισθανθεί το άγχος σας και αυτό θα οδηγήσει στο να στρεσαριστεί και εκείνος. Εάν ανησυχείτε ότι θα είναι μια αγχωτική κατάσταση για σας, αφήστε τον σκύλο σας στο σπίτι. Περάστε λίγο περισσότερο χρόνο όταν φτάσετε στο σπίτι κάνοντας του αγκαλιές, τρίβοντας την κοιλίτσα και πείτε του για το πως περάσατε την ημέρα σας στο γραφείο. Σίγουρα, θα μυρίσει τα άλλα σκυλιά πάνω σας, αλλά αυτό είναι εντάξει – μια μέρα ήταν μόνο!

Eπιμέλεια άρθρου: woofland