21 Ιουνίου:Ημέρα που παίρνουμε το σκύλο στη δουλειά Woofland

21 Ιουνίου:Ημέρα που παίρνουμε το σκύλο στη δουλειά Woofland

Μάθετε σχετικά με την Ημέρα που παίρνουμε το σκύλο στη δουλειά μας

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου από τα προϊστορικά χρόνια όταν εξημερώθηκε επιλέγοντας να ζήσει και να εργαστεί μαζί με τους ανθρώπους.

Από την αρχή, δούλευε παράλληλα μαζί μας, κυνηγώντας και ιχνηλατώντας, ακόμα και κρατώντας μας ασφαλείς το βράδυ, γαβγίζοντας όταν ο κίνδυνος πλησίαζε.

Στη σύγχρονη εποχή, αυτή η σχέση έχει ξεχαστεί και ο μικρός μας φίλος μένει στο σπίτι ενώ εμείς βρισκόμαστε στην δουλειά. Η “Ημέρα που παίρνουμε το σκύλο στη δουλειά” είναι έτοιμη να το αλλάξει αυτό και να φέρει το χαρούμενο κουτάβι πίσω στην καθημερινή μας εργασιακή ζωή.

Ιστορία πίσω από την Ημέρα εργασίας με το σκύλο μου

Οι Pet Sitters International ανακάλυψαν, το 1996, ότι υπήρχαν πάρα πολλές περιπτώσεις ατόμων που άφηναν τα κατοικίδια τους στο σπίτι για πολλές ώρες όσο ήταν στην εργασία τους. Οι Pet Sitters είναι αφιερωμένοι στη σωτηρία ζώων από τα τοπικά καταφύγια και τις ομάδες διάσωσης και τα βοηθούν βρίσκοντας τους νέα σπίτια με ανθρώπους που θα τα αγαπούν και θα τα σέβονται.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησαν την εκδήλωση “Ημέρα που παίρνουμε το σκύλο στη δουλειά” ως μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να επιτρέπουν τους σκύλους στο χώρο εργασίας για μια Παρασκευή κάθε χρόνο. Εκτός από τους σκύλους που έφερναν οι εργαζόμενοι, οι PSI έφερναν σκύλους από τοπικά καταφύγια και ομάδες διάσωσης προωθώντας τις υιοθεσίες. Οι PSI πιστεύουν ότι μέσω της εκδήλωσης οι εργαζόμενοι χωρίς σκύλους θα ενθαρρυνθούν να υιοθετήσουν όταν βλέπουν το δεσμό μεταξύ των συναδέλφων και των σκύλων τους.

5000 εταιρείες συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση μέχρι το τέλος του 2003, και αυξάνονται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο.

Επωφεληθείτε λοιπόν από την συγκεκριμένη μέρα και πάρτε μαζί σας το σκύλο σας στη δουλειά και βοηθήστε και τους άλλους να μάθουν για τη σημασία της σωτηρίας αυτών των καταπληκτικών ζώων από ένα καταφύγιο διάσωσης και από τους δρόμους.

Woofland - 21  Ιουνίου Ημέρα που παίρνουμε το σκύλο στη δουλειά - Άνθρωπος και σκύλος

Πώς να γιορτάσετε την “Ημέρα που παίρνουμε το σκύλο στη δουλειά”

Το να πάρετε το σκύλο σας μαζί στην δουλειά δεν σημαίνει ότι τον αφήνετε στο αυτοκίνητο όλη μέρα. Ο σκύλος πρέπει να περάσει όλη την μέρα μαζί σας δίπλα σας. Εάν η δουλειά σας δεν έχει διοργανώσει την εκδήλωση, μπορείτε να είστε εσείς αυτός που θα πρωτοστατήσει στην ιδέα αυτή και θα σας βοηθήσει να φέρετε λίγη σκυλο-καλοσύνη στο γραφείο. Ποιος ξέρει, μπορεί να βρείτε περισσότερους οπαδούς σκύλων ανάμεσα στους συναδέλφους σας από ότι περιμένατε και ίσως κάθε μέρα να γίνει ηΗμέρα που παίρνουμε το σκύλο στη δουλειά”!

Eπιμέλεια άρθρου: woofland