5 tips για να αφήσω το σκύλο μου στη φροντίδα άλλου Woofland

5 tips για να αφήσω το σκύλο μου στη φροντίδα άλλου Woofland

Όσο και να θέλετε να μπορείτε να παίρνετε παντού μαζί σας τον μικρό σας φίλο, μερικές φορές είναι απαραίτητο να τον αφήσετε πίσω.

Ίσως χρειαστεί να ταξιδέψετε για επαγγελματικούς λόγους, να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, να πάτε διακοπές ή μια κρουαζιέρα. Μερικές φορές ο σκύλος σας δεν μπορεί να έρθει στο ταξίδι. Ακόμα και αν τον αφήσετε με έναν αξιόπιστο φίλο ή ένα μέλος της οικογένειάς σας, σε ένα “ξενοδοχείο κατοικίδιων ζώων” ή με έναν πολύ καλά συστημένο (ή τουλάχιστον καλά ερευνημένο) dog sitter, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε εσάς και το άγχος του σκύλου σας για το διάστημα που θα μείνετε χωριστά.

Ακολουθούν 5 συμβουλές για να αφήσετε τον σκύλο σας στη φροντίδα κάποιου άλλου.

# 1 – Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία της ταυτότητας του σκύλου είναι ενημερωμένα

 Ατυχήματα συμβαίνουν και αν το σκυλί σας με κάποιο τρόπο δραπετεύσει, θα θέλετε να φέρει πάνω του μια ενημερωμένη ταυτότητα με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια προσωρινή ταυτότητα με τον αριθμό επαφής του ατόμου που προσέχει τον σκύλο σας, καθώς και φίλων ή ατόμων της οικογένειας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Βεβαιωθείτε επίσης ότι ο σκύλος σας είναι τσιπαρισμένος, γιατί αυτό θα σας δώσει μια επιπρόσθετη αίσθηση σιγουριάς ότι το σκυλί σας θα σας επιστραφεί αν τυχόν χαθεί – βεβαιωθείτε όμως ότι αυτές οι πληροφορίες είναι επίσης ενημερωμένες και καταχωρημένες.

# 2 – Αφήστε λεπτομερείς οδηγίες φροντίδας

 Στους σκύλους αρέσει η ρουτίνα και όσο πιο πολύ διατηρηθεί κατά την απουσία σας, τόσο λιγότερο ο σκύλος σας θα αγχωθεί. Αφήστε οδηγίες με το πόση τροφή τρώει σε κάθε γεύμα, τις ώρες που τον ταΐζετε καθώς και πόσες λιχουδιές επιτρέπονται. Ενημερώστε για το εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε ιατρικές ανάγκες και αφήστε το τηλέφωνο του κτηνιάτρου σας για την περίπτωση που χρειαστεί. Εάν ο σκύλος σας παραμείνει στο σπίτι σας, καλέστε τον άνθρωπο που θα τον φροντίσει νωρίτερα από την αναχώρηση σας, ώστε να μπορέσετε να του δείξετε την ρουτίνα που ακολουθείτε και εάν δεν έχει ξανασυναντήσει το σκύλο είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωριστούν.

# 3 – Αναφέρετε σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το σκύλο σας

 Όλες αυτές οι μικρές ιδιορρυθμίες-συνήθειες του σκύλου σας που ποτέ δεν σκέφτεστε μπορεί να γίνουν ξαφνικά μεγάλα προβλήματα όταν κάποιος άλλος τον προσέχει. Μήπως του αρέσει να κυνηγά αυτοκίνητα, γάτες και ποδήλατα; Ποια είναι η συμπεριφορά του όταν βρεθεί με άλλα ζώα; Έχει προβλήματα επιθετικότητας; Είναι επιρρεπείς στο να βγαίνει έξω από την μπροστινή πόρτα κάθε φορά που ανοίγει; Εσείς έχετε συνηθίσει να αντιμετωπίζετε αυτές τις συμπεριφορές γνωρίζετε τις αντιδράσεις του σκύλου σας και ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να τον κρατήσετε ασφαλή, αλλά ένα νέο άτομο δεν θα ξέρει ενστικτωδώς όλες αυτές τις λεπτομέρειες και αυτό μπορεί οδηγήσει σε προβλήματα.

Woofland -  5 tips για να αφήσω το σκύλο μου στην φροντίδα άλλου - Άνθρωπος και σκύλος

# 4 – Φροντίστε ο αποχαιρετισμός να είναι σύντομος και γλυκός

 Όταν έρθει η ώρα να φύγετε, όσο περισσότερο σφίγγετε τον σκύλο σας αγκαλιά και ορκίζεστε ότι δεν θα λείψετε πολύ, τόσο πιο πολύ θα αγχωθεί και θα είναι ανήσυχος όταν βγείτε τελικά από την πόρτα. Εάν μπορείτε να προσποιηθείτε ότι είναι απλά άλλη μια μέρα στη δουλειά, παρά τις αποσκευές που μεταφέρετε, ο σκύλος σας θα αισθανθεί πολύ πιο χαλαρός κατά την αναχώρησή σας.

# 5 – Αφήστε κάτι που θα τον κάνει να νιώθει άνετα

 Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα ρούχο που έχετε φορέσει, αλλά δεν έχετε πλύνει στο κρεβάτι ή στο crate του σκύλου σας, ώστε να έχει τη μυρωδιά σας. Επίσης μπορείτε να αφήσετε το αγαπημένο του παιχνίδι. Τα παιχνίδια Kong καθώς και τα ασφαλή μασώμενα παιχνίδια είναι μια καλή λύση που θα κρατήσει το σκύλο απασχολημένο και χαρούμενο εάν χρειαστεί να μένει μόνος του για αρκετές ώρες

 Αφήνοντας το σκύλο σας στη φροντίδα κάποιου άλλου δεν χρειάζεται να αγχωθείτε. Με μια καλή προετοιμασία και οργάνωση όλα θα πάνε καλά και θα πρέπει να είστε σε θέση να χαλαρώσετε γνωρίζοντας ότι ο σκύλος σας είναι σε καλά χέρια.

Επιμέλεια άρθρου woofland

Άνθρωπος και σκύλος