Σκύλος και Χριστουγεννιάτικο δέντρο – Woofland

Σκύλος και Χριστουγεννιάτικο δέντρο – Woofland

Μια ολοκληρωμένη εικόνα μιας ευτυχισμένης οικογένειας που συγκεντρώθηκε για τις διακοπές των Χριστουγέννων, περιλαμβάνει και ένα σκύλο, καθώς οι σκύλοι αγαπούν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε εορτασμό.

Αυτό όμως σημαίνει ότι ο σκύλος και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πρέπει να συνυπάρξουν.

Σκύλοι και Χριστουγεννιάτικα δέντρα: έρωτας με την πρώτη ματιά

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου, που το σπίτι είναι γεμάτο επισκέπτες, φαγητό και ήχους. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το σκύλο σας, καθιστώντας τον ιδιαίτερα ευερέθιστο και γεμάτο ενέργεια. Όλες αυτές οι κορδέλες που τυλίγουν τα δώρα στα πόδια των χριστουγεννιάτικων δέντρων, θα προκαλέσουν την περιέργεια του σκύλου σας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο! Ο σκύλος σας φυσικά θα είναι πρόθυμος να τα επεξεργαστεί καθώς και να «μαρκάρει» το έδαφος γύρω από το δέντρο. Μην ανησυχείτε: έχουμε τη λύση για αυτό.

Πατούσες μακριά! Τρεις τρόποι για να κρατήσετε το σκύλο σας μακριά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

  1. Βάλτε προστατευτικά κάγκελα γύρω από το δέντρο σας.

Αν θέλετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας να προστατεύεται από τις διασκεδαστικές επιθέσεις του σκύλου σας, αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε παιδικά προστατευτικά κάγκελα γύρω από αυτό. Αυτά θα εμποδίσουν το σκύλο να πλησιάσει το δέντρο και έτσι θα διατηρηθούν τα δώρα των Χριστουγέννων ασφαλή. Μπορείτε να στολίσετε τα κάγκελα με λαμπάκια δημιουργώντας έξτρα διακόσμηση στο σπίτι!

  1. Τοποθετήστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε βάση

Επιλέξτε ένα μικρότερο δέντρο φέτος και τοποθετήστε το σε μια ψηλή βάση. Τοποθετήστε όλα τα δώρα στην ίδια βάση, ώστε να μην υπάρχει τίποτα στο πάτωμα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούν να μασήσουν τα στολίδια και τα δώρα, ή να «βρέξουν» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

  1. Κρατήστε το ψεύτικο

Φέτος, επιλέξτε ένα ψεύτικο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για το κατοικίδιο σας. Τα κλαδιά και οι βελόνες μπορεί να ενοχλήσουν τη μουσούδα του και υπάρχει υψηλός κίνδυνος οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση των ζωντανών χριστουγεννιάτικων δέντρων, να δηλητηριάσουν το σκύλο σας. Επίσης ένα αληθινό δέντρο είναι η τέλεια τουαλέτα για τον μικρό σας φίλο.

Woofland - Σκύλος και Χριστουγεννιάτικο δέντρο - Άνθρωπος και σκύλος

Σκύλος και Χριστουγεννιάτικο δέντρο: συμβουλές διακόσμησης

Εάν δεν μπορείτε να κρατήσετε το σκύλο σας μακριά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε στολίσετε. Φέτος, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και διακοσμήστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας με φιλικό προς το κατοικίδιο ζώο τρόπο:

Αποσυνδέστε τα φώτα όταν δεν είναι κανείς στο σπίτι.

Στολίστε με καμπανίτσες, κουδουνάκια και στολίδια που κάνουν θόρυβο, έτσι ώστε να σας ειδοποιούν – με το χτύπημα τους – όταν πλησιάζει ο μικρός εξερευνητής.

Κρατήστε τα στολίδια που σπάνε στο πάνω μέρος του δέντρου και τοποθετήστε το κάτω μέρος τα σκυλοστολίδια που φτιάξατε (σχετικό άρθρο).

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα καλό είναι να τοποθετούνται σε ένα δωμάτιο που μπορεί να κλείσει. Το κλείσιμο της πόρτας εμποδίζει το σκύλο σας να μπλέξει σε μπελάδες όταν μείνει μόνος του τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Απολαύστε την αγαπημένη γιορτή όλων με την οικογένεια σας και τον σκύλο σας!

Χοχοχο Merry woof!

Eπιμέλεια άρθρου: woofland