Σκύλος και βόλτα στο σκοτάδι τι να προσέξω – Woofland

Σκύλος και βόλτα στο σκοτάδι τι να προσέξω – Woofland

Όταν το φως της ημέρας μειώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες, οι καθημερινές βόλτες μπορεί συχνά να πραγματοποιούνται στο σκοτάδι.

Η άσκηση είναι σημαντική για εσάς και τους τετράποδους φίλους σας, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οπότε μην παραλείπετε  τους περιπάτους έξω. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να υποτιμάτε τον κίνδυνο να μην σας δει κάποιος με το αυτοκίνητο ή κάποιος ποδηλάτης όταν περπατάτε με το σκύλο σας στο σκοτάδι. Πώς μπορείτε να αποφύγετε πιθανούς κινδύνους;

Η συμπεριφορά των σκύλων στο σκοτάδι

Είναι αλήθεια ότι τα σκυλιά είναι σε θέση να βλέπουν καλύτερα στο σκοτάδι από τους ανθρώπους. Παρά τις ικανότητές τους, η συμπεριφορά του μικρού σας φίλου μπορεί να είναι διαφορετική τη νύχτα. Αντικείμενα που θεωρούνται κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να φαίνονται τρομακτικά στο σκοτάδι και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα ασυνήθιστες συμπεριφορές του σκύλου που δεν τις περιμένατε.

Περπατώντας το σκυλί στο σκοτάδι: τι μπορεί να συμβεί

Το χειμώνα ο σκύλος  πρέπει να είναι καλύτερα εξοπλισμένος από ό, τι το καλοκαίρι, λόγω των πιθανών κινδύνων που υπάρχουν λόγο σκοταδιού. Ο κύριος κίνδυνος στο σκοτάδι έγκειται στη μειωμένη ορατότητα, επομένως ο σημαντικότερος κανόνας του χειμώνα είναι ότι η ορατότητα ισούται με την ασφάλεια. Μια συμπεριφορά που είναι φυσιολογική κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη τη νύχτα. Ως εκ τούτου, η επιλογή ρούχων και εξοπλισμού είναι απαραίτητη.

Πολύ συχνά οι ποδηλάτες, τα αυτοκίνητα και τα σκυλιά εμπλέκονται σε ατυχήματα που συμβαίνουν λόγω ανεπαρκούς ορατότητας.

Woofland - Σκύλος και βόλτα στο σκοτάδι τι να προσέξω - Άνθρωπος και σκύλος

Τα σωστά αξεσουάρ σκύλων για το περπάτημα στο σκοτάδι

Ποια είναι τα τέλεια ρούχα και ο εξοπλισμός που πρέπει να έχετε όταν περπατάτε το σκυλί στο σκοτάδι;

Φωτεινά περιλαίμια: βεβαιωθείτε ότι το κολάρο είναι επίσης ορατό, καθώς μπορεί να καλύπτεται μερικώς από τη γούνα των μακρύτριχων σκύλων. Τα περιλαίμια για τη σκοτεινή εποχή είναι εξοπλισμένα με ειδικά εφέ, όπως λωρίδες φωτός ή φώτα που αναβοσβήνουν.

Ανακλαστικά περιλαίμια: Αυτό το ειδικό υλικό επιστρέφει το φως και αυξάνει την ορατότητα του σκύλου σας όταν πρόκειται για περίπατο στο σκοτάδι.

Ανακλαστικά σακάκια και ιμάντες σκυλιών: Σε σύγκριση με τα περιλαίμια, τα σακάκια σκυλιών καλύπτουν μια μεγαλύτερη περιοχή σώματος και έτσι αυξάνουν την ορατότητα στο σκοτάδι ακόμα περισσότερο.

Ανακλαστικοί οδηγοί (λουριά): Κάντε τη σύνδεση με το σκύλο σας ορατή. Με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζεται εύκολα από άλλους χρήστες του δρόμου ότι εσείς και ο σκύλος σας είστε μια ομάδα.

Woofland - Σκύλος και βόλτα στο σκοτάδι τι να προσέξω - Άνθρωπος και σκύλος

Ο σωστός εξοπλισμός για ιδιοκτήτες σκύλων

Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι εξίσου υπεύθυνοι για τη λήψη επιπλέον μέτρων για να διατηρήσουν την ασφάλειά τους στο σκοτάδι.

Φωτεινά ρούχα με αντανακλαστικά στοιχεία καθώς και αντανακλαστικά προστατευτικά γιλέκα ή βραχιόλια συνιστώνται ιδιαίτερα.

Ένας φακός αποτελεί βασικό εξοπλισμό για το περπάτημα του σκύλου στο σκοτάδι, ειδικά μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Σίγουρα δεν μπορούμε πάντα να αποφύγουμε όλους πιθανούς κινδύνους, μπορούμε όμως τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο καλά προετοιμασμένοι μπορούμε ώστε να διασφαλίσουμε μια βόλτα με τον μικρό μας φίλο.

Walk safely 

Eπιμέλεια άρθρου: woofland