Συμβουλές για να βγάλω τον σκύλο μου βόλτα στη βροχή

Συμβουλές για να βγάλω τον σκύλο μου βόλτα στη βροχή

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μου είπαν πως με το πέρας του χρόνου θα βαρεθώ να βγάζω βόλτα τον σκύλο μου. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ…

Ή σχεδόν ποτέ! Εξαιρούνται φυσικά οι βόλτες κάτι βροχερές μέρες του χειμώνα που ντύνομαι σαν να πετάω με την Ryanair (χωρίς να έχω πληρώσει για βαλίτσα) και απλά ελπίζω να πάει τουαλέτα γρήγορα!

Ας δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνουν οι βόλτες στη βροχή πιο απολαυστικές αλλά και ασφαλείς:

#1. Χρησιμοποιήστε Κατάλληλο εξοπλισμό

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα είναι ευκολότερη η βόλτα στη βροχή, οπότε αδιάβροχο, γαλότσες και μια ομπρέλα εάν δεν φυσάει! 

Όσον αφορά τον σκύλο σας, εάν είναι εξοικειωμένος με τον ρουχισμό, τότε ένα αδιάβροχο θα ήταν ότι πρέπει και για εκείνον. Διαλέξτε ένα με αντανακλαστικές λωρίδες για να είναι ορατός στο σκοτάδι. Επίσης τα αντανακλαστικά κολάρα και οι οδηγοί είναι μια καλή λύση για τις σκοτεινές βροχερές νύχτες. Θυμηθείτε πως χρειάζεται να κάνετε ασκήσεις χειρισμού (link σχετικό βίντεο) για να γίνει το αδιάβροχο κάτι ευχάριστο και να μην παίζετε κυνηγητό όποτε είναι να το φορέσει!

#2. Επιλέξτε μία ασφαλή (αλλά γνωστή) διαδρομή

Αν είναι δυνατόν, βγείτε βόλτα στις ίδιες περιοχές που συχνάζετε αλλά σε σημεία του πεζοδρομίου που είναι προστατευμένα από διερχόμενα αυτοκίνητα που θα βρέξουν ή και θα τρομάξουν το σκυλάκι σας. Αν επιλέξετε το πάρκο, τότε βεβαιωθείτε ότι δεν θα τον λύσετε καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί και το καθάρισμα δύσκολο. 

Woofland - Συμβουλές για να βγάλω τον σκύλο μου βόλτα στη βροχή

#3. Διασκεδάστε με τον σκύλο σας

Το πλεονέκτημα με την βόλτα όταν βρέχει είναι ότι θα είστε σχετικά μόνοι σας και αυτό από μόνο του είναι μία τεράστια ευκαιρία για εκπαίδευση αλλά και για κοινωνικοποίηση (Link σχετικό βίντεο)! Μπορείτε να κάνετε γενίκευση σε νέες συμπεριφορές που έχετε δουλέψει εντός σπιτιού ή απλά να βελτιώσετε ήδη μαθημένες αξιοποιώντας τις διαφορετικές συνθήκες για να δυναμώσετε την σχέση σας.

#4. Στεγνώστε καλά τον σκύλο σας

Είναι πραγματικά σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει στεγνώσει καλά όταν επιστρέψετε από την βόλτα. Σκουπίστε τον με μια πετσέτα και εάν δείτε ότι αυτό δεν φτάνει χρησιμοποιήστε πιστολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία και μακριά από την γούνα του μικρού σας φίλου. Προϋπόθεση βέβαια και για τα δύο είναι να γνωρίζει ασκήσεις χειρισμού ή/και συμπεριφορές Start Button (link σχετικό βίντεο με το πως πλένω την Έλλη) έτσι ώστε να βρει την παραπάνω διαδικασία ενισχυτική!

Συμπέρασμα

Ακόμα και όταν ο καιρός είναι βροχερός και θυελλώδης, ο σκύλος σας πρέπει να βγει και να εκτονωθεί, κοινώς να πάει τουαλέτα. Ωστόσο, το να κάνετε μια μεγάλη βόλτα σε κακές καιρικές συνθήκες δεν είναι πάντοτε καλή ιδέα. Εάν ο σκύλος σας φοβάται, κρυώνει ή αγχώνεται με την βροχή τότε κάντε μία αστραπιαία έξοδο και επιστρέψετε το συντομότερο δυνατόν.

Γιάννης Διονυσόπουλος