Τα παιδιά στο σχολείο ο σκύλος σπίτι – Άνθρωπος και σκύλος

Τα παιδιά στο σχολείο ο σκύλος σπίτι – Άνθρωπος και σκύλος

Για τους ιδιοκτήτες σκύλων είναι μια σκηνή που την γνωρίζουν πολύ καλά. Κάποιος από την οικογένεια είναι έτοιμος να φύγει από το σπίτι, και είναι προφανές για το σκυλί ότι δεν θα πάει μαζί του.

Τότε ξεκινάει το γάβγισμα, καθώς ο σκύλος παραπονιέται και λέει: “Έιιι! Φεύγει! Απομακρύνεται! Πρέπει να την σταματήσετε! ” Αυτή η σκηνή είναι βέβαιο ότι θα συμβεί μετά από ένα καλοκαίρι όπου τα παιδιά ήταν εκτός σχολείου και περνούσαν την μέρα τους μαζί με το σκύλο. Όταν  λοιπόν θα έρθει η ώρα να ανέβουν στο λεωφορείο και να φύγουν, ο σκύλος δεν θα μπορεί να καταλάβει γιατί τα παιδιά δεν θα είναι διαθέσιμα να του πετούν την μπάλα, να του χαϊδεύουν το κεφάλι να του δίνουν λιχουδιές και να τρέχουν μαζί του γύρω γύρω. Και όταν ξεκινήσει η πλήξη, μπορεί να ακολουθήσει η κακή συμπεριφορά. Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε η μετάβαση να είναι ευκολότερη για το σκύλο σας αλλά και για εσάς.

Άσκηση

Αρκετή ώρα έντονου παιχνιδιού με το σκύλο σας μπορεί να σας εξασφαλίσουν πολύ ήσυχο χρόνο αργότερα. Εάν υπάρχει χρόνος το πρωί μέχρι να φύγουν τα παιδιά, τότε μπορείτε να πάτε εκείνη την ώρα την πρωινή βόλτα. Μια καλή προπόνηση το πρωί θα βοηθήσει πολύ στη καταπολέμηση του άγχους αποχωρισμού.

Παιχνίδια και λιχουδιές

Τα σκυλάκια αγαπούν πάντα κάτι νέο για μασούλημα, οπότε η στιγμή που τα παιδιά φεύγουν είναι η τέλεια στιγμή για να δοθεί αυτό το νέο παιχνίδι ή η λιχουδιά. Τα κόκαλα, τα γκονγκ, τα παζλ παιχνιδιών κ.α. μπορούν να κρατήσουν το σκυλί σας χαρούμενο και απασχολημένο για ώρες ή τουλάχιστον .

Νέες Δραστηριότητες

Όταν τα παιδιά πάνε στη στάση του λεωφορείου, πάρτε και το σκύλο μαζί σας, αλλά πριν φτάσει το λεωφορείο, πάρτε τον για μια βόλτα, στο πάρκο ή ακόμα και στο δικό του σχολείο. Είναι μια καλή ευκαιρία να φρεσκάρει την εκπαίδευση του, να μάθει καινούρια πράγματα και επίσης να πάρετε συμβουλές από τον εκπαιδευτή του για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη νέα κατάσταση.

Woofland - Τα παιδιά σχολείο ο σκύλος σπίτι - Άνθρωπος και σκύλος

Τα σκυλιά χρειάζονται πολύ χρόνο και υπομονή και τους αρέσει η ρουτίνα. Μετά από λίγο καιρό ο σκύλος σας θα εξοικειωθεί με την καθημερινή έξοδο των παιδιών από το σπίτι και θα ανακαλύψετε ότι πλέον θα αναγνωρίζει ακριβώς την ώρα της επιστροφής και θα τα περιμένει. Και όταν την επόμενη φορά που θα τελειώσουν οι διακοπές και θα πρέπει τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο, τόσο εσείς όσο και ο σκύλος σας θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσετε.

Eπιμέλεια άρθρου: woofland