Βοηθά ο σκύλος τις γυναίκες να κοιμούνται καλύτερα -Woofland

Βοηθά ο σκύλος τις γυναίκες να κοιμούνται καλύτερα -Woofland

Αλήθεια, σας ηρεμεί το να κοιμάστε μαζί με το σκύλο σας; Αν ναι, δεν είστε μόνος. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα με ένα σκυλί δίπλα τους.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν τον ύπνο δίπλα στο σκύλο τους περισσότερο από ό,τι με τον σύντροφο τους. Έτσι, αν αφήσετε τον σκύλο σας να κοιμηθεί στο κρεβάτι μαζί σας, δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε άσχημα ή να ντρέπεστε, γιατί σύμφωνα με τη μελέτη που ακολουθεί ίσως πραγματικά σας βοηθά να κοιμάστε ήσυχα.

Πώς διεξήχθη η Μελέτη;

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές στο Canisius College στο Mπάφαλο της Νέας Υόρκης. Συλλέχθηκαν στοιχεία από 962 Αμερικανίδες για να διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ κηδεμόνων – σκύλων και ύπνου. Το 55% των γυναικών στη μελέτη είχαν τουλάχιστον έναν από τους σκύλους τους να κοιμούνται μαζί τους, το 31% των γυναικών μοιραζόταν το κρεβάτι τους με μια γάτα και το 57% μοιραζόταν το κρεβάτι τους με τον σύντροφο τους.

Γιατί διεξήχθη η Μελέτη;

Προηγούμενη έρευνα αποκάλυψε ότι ο ύπνος μαζί με έναν άνθρωπο έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις στον ύπνο, αλλά λίγα είναι γνωστά για τις επιπτώσεις που έχουν τα κατοικίδια ζώα στην ποιότητα του ύπνου μας.

Οι ερευνητές ήθελαν να εξετάσουν ποιες επιδράσεις υπάρχουν όταν μοιραζόμαστε το κρεβάτι μας με τους μικρούς μας φίλους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης

Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι κοιμόντουσαν με το σκύλο τους αντιλήφθηκαν ότι ο ύπνος διαταρασσόταν λιγότερο και ένιωθαν εντονότερα τα αισθήματα άνεσης και ασφάλειας σε σύγκριση με το όταν κοιμόντουσαν με κάποιον άνθρωπο. Οι κηδεμόνες το σκύλων σύμφωνα με την έρευνα πήγαιναν νωρίτερα για ύπνο και ξυπνούσαν νωρίτερα από τους κηδεμόνες γατών.

Όσοι κοιμόνταν με γάτες αναφέρουν ότι διαταρασσόταν ο ύπνος τους το ίδιο με το όταν κοιμόταν με ανθρώπινη συντροφιά και ένιωθαν λιγότερη άνεση και ασφάλεια από εκείνους που κοιμόταν με το σκύλο τους.

Woofland - Βοηθά ο σκύλος τις γυναίκες να κοιμούνται καλύτερα - Επιστήμη και ενημέρωση

 

Αυτή η έρευνα ευθυγραμμίζεται με μια μελέτη 2015 Mayo Clinic (θα βάλω το λινκ) που αξιολόγησε τον ύπνο των ανθρώπων και των σκύλων που καταλαμβάνουν την ίδια κρεβατοκάμαρα για να καθορίσουν εάν αυτή η συνήθεια ευνοούσε τον ύπνο. Διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι με έναν σκύλο στην κρεβατοκάμαρά τους είχαν καλύτερη ποιότητα στον ύπνο, αλλά και ότι η θέση του σκύλου στο κρεβάτι έπαιζε σημαντικό ρόλο.

Τι συμπεραίνουμε από τα αποτελέσματα

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι πρόκειται για προκαταρκτικά αποτελέσματα. Η παρακολούθηση της έρευνας είναι απαραίτητη για να καθοριστεί αν οι αντιλήψεις των κηδεμόνων κατοικίδιων ζώων για τον ύπνο τους ευθυγραμμίζονται με αντικειμενική βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Και ενώ δεν είμαι επιστήμονας προσθέτω αυτό: ” Έχοντας τον σκύλο μου να κοιμάται στο κρεβάτι μου, με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής και ήρεμη και σίγουρα δεν είμαι η μόνη. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 42% των κηδεμόνων σκύλων επιτρέπουν στον σκύλο τους να κοιμάται μαζί τους το βράδυ”. Κάτι μας λέει αυτό.

Επιμέλεία άρθρου:woofland