Απομακρύνω ξένα σώματα από το τρίχωμα του σκύλου – Woofland

Απομακρύνω ξένα σώματα από το τρίχωμα του σκύλου – Woofland

Το να απομακρύνουμε από την γούνα του μικρού μας φίλου ανεπιθύμητα πράγματα είναι ενοχλητικό και άβολο και για εμάς αλλά και για το σκύλο μας.

Η βαρύτητα της κατάστασης εξαρτάται επίσης και από το είδος της γούνας που έχει. Η ευκολότερη λύση είναι να αφαιρέσουμε μεγάλη ποσότητα τριχώματος ελπίζοντας ότι θα απομακρύνουμε το ξένο σώμα και ότι θα ξαναβγεί το τρίχωμα σε εκείνη την περιοχή. Πριν όμως πάρουμε το ψαλίδι στο χέρι ας δούμε τις παρακάτω προτάσεις. Για όλες τις παρακάτω εναλλακτικές απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο σκύλος μας να νιώθει άνετα όταν τον αγγίζουν. Συνεπώς σας προτρέπουμε να δείτε το παρακάτω βίντεο έτσι ώστε να μπορείτε να «χειραγωγήσετε» τον σκύλο σας χωρίς να του δημιουργήσετε φοβία.

Τσίχλα

Αν η τσίλχα έχει κολλήσει στις εξωτερικές τρίχες τοποθετήστε παγάκια στην περιοχή για να την παγώσετε. Μόλις καταψυχθεί, μπορείτε να σπάσετε τη τσίχλα σε κομμάτια και να την τραβήξετε απαλά.Ωστόσο, εάν η τσίχλα έχει πιεστεί περισσότερο προς το εσωτερικό, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Το κρεμώδες φυστικοβούτυρο βοηθά. Το λάδι στο φυστικοβούτυρο θα σκληρύνει την τσίχλα και θα την κάνει λιγότερο κολλώδη. Περιμένουμε λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, αφαιρούμε την τσίχλα. Το φυτικό έλαιο ή το ελαιόλαδο είναι μια άλλη επιλογή. Ένας διαλύτης επίσης θα την αφαιρέσει πολύ καλά, αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς ενώ θα πρέπει να ξεπλύνετε την περιοχή με άφθονο νερό αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για την τσίχλα που έχει κολλήσει ανάμεσα στα δάκτυλα του σκύλου μας, είναι καλύτερα να κόψουμε τις τρίχες στο σημείο και να τις διατηρούμε κοντοκουρεμένες ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στο μέλλον. Ακολουθούμε τις ίδιες διαδικασίες και για τις καραμέλες.

Κολλιτσίδες

Τις περισσότερες φορές οι κολλιτσίδες μένουν στο εξωτερικό μέρος του τριχώματος οπότε είναι και εύκολο να βουρτσιστούν και να απομακρυνθούν. Τι γίνεται όμως όταν μπερδευτούν ακόμα περισσότερο; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρακόρ ραφής από ένα τυποποιημένο κιτ ραπτικής για να ξεχωρίσουμε τις τρίχες γύρω από τη κολλιτσίδα μέχρι μπορέσουμε να την τραβήξουμε έξω. Προληπτικά θα μπορούσαμε να ψεκάζουμε το τρίχωμα με καστορέλαιο. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρείται το τρίχωμα απαλό και έτσι θα είναι εύκολο το βούρτσισμα.

Woofland - Απομακρύνω ξένα σώματα από το τρίχωμα του σκύλου - Φροντίδα και υγεία σκύλου

Ρετσίνι

Ένας άλλος κοινός κίνδυνος των υπαίθριων χώρων για το τρίχωμα του σκύλου είναι το ρετσίνι των δέντρων. Αρχικά με ένα πιστολάκι στην χαμηλότερη σκάλα του προσπαθούμε να το κρατήσουμε μαλακό. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε φυστικοβούτυρο ή μαγιονέζα και αφήνουμε το λάδι που περιέχουν να σπάσει την κόλλα. Χρησιμοποιούμε μια χοντροκομμένη χτένα αρχικά στην άκρη της τρίχας και στη συνέχεια πλησιάζουμε πιο βαθιά στο τρίχωμα για να τραβήξουμε το ρετσίνι. Τέλος κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο.

Χρώμα

Τα υδατοδιαλυτά χρώματα, πρέπει να ξεπλένονται αμέσως χρησιμοποιώντας ζεστό σαπουνόνερο. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε χημικά, όπως η τερεβινθίνη ή άλλα αραιωτικά χρωμάτων. Επίσης, δεν αφήνουμε το σκυλί μας να προσπαθήσει να το μασήσει. Οι μπογιές με βάση το πετρέλαιο μπορούν να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας φυτικά ή ορυκτά λάδια. Αυτό θα πάρει χρόνο, αλλά είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Αφού αφαιρεθεί η βαφή, εφαρμόζουμε αλεύρι στην περιοχή, και στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε μια χτένα με μεγάλη «δόντια» για να αφαιρέσουμε το συσσωρευμένο μίγμα λαδιού / αλευριού. Θυμόμαστε να ξεπλύνουμε το σκύλο μόλις τελειώσουμε. Να σημειωθεί εδώ πως η ίδια τεχνική λειτουργεί επίσης για την αφαίρεση των λαδιών μηχανής.

στο τέλος…

Καμία από αυτές τις μεθόδους δεν είναι απολύτως εγγυημένη, επομένως ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το ψαλίδι τελικά. Επίσης μια βόλτα στον κτηνίατρο μας μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη.

Επιμέλεια άρθρου: woofland