Γιατί ο σκύλος μου δεν πίνει νερό – Woofland

Γιατί ο σκύλος μου δεν πίνει νερό – Woofland

Αναρωτιέστε γιατί ο σκύλος σας δεν πίνει νερό. Παρακάτω ακολουθούν οι  λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι δεν πίνουν νερό, αλλά και το τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

 Είναι σημαντικό το νερό για το σκύλο σας;

Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, πρέπει να πίνουν νερό καθημερινά, καθώς απειλούνται από αφυδάτωση. Τα σκυλιά κινδυνεύουν περισσότερο από τους ανθρώπους επειδή απελευθερώνουν θερμότητα από το σώμα τους πολύ πιο αργά.

Το νερό είναι επομένως πολύ σημαντικό για έναν σκύλο και εμείς, ως κηδεμόνες σκύλων, πρέπει να τους παρέχουμε αρκετό καθημερινά.

5 Λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας δεν πίνει νερό

1. Λιγότερη Άσκηση

 Όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός και το σκυλί σας ασκείται λιγότερο τότε απλά δεν διψάει. Εάν αυτός είναι ο λόγος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Μία μικρή μείωση στην κατανάλωση νερού δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας εάν το σκυλί σας συνεχίζει να αρνείται να πιει.

2.Άγνωστο περιβάλλον

Άγνωστα μέρη και μυρωδιές μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το σκυλί σας δεν πίνει νερό. Χάρη στην οξεία αίσθηση της όσφρησης, τα σκυλιά γνωρίζουν πώς να διακρίνουν μεταξύ γνωστών και άγνωστων πηγών νερού. Όταν η μυρωδιά του νερού δεν αναγνωρίζεται ως οικεία, το σκυλί σας μπορεί απλώς να αρνηθεί να το πιει.

Σε περίπτωση ταξιδιού απλά πάρτε ένα μπουκάλι νερό από το σπίτι και προσέχετε την συμπεριφορά κατανάλωσης νερού από το σκύλο.

3.Ασθένεια ή αδιαθεσία

Ορισμένα θέματα υγείας μπορούν να προκαλέσουν διακυμάνσεις στη δίψα του σκύλου. Ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η νεφρική νόσος, η λοίμωξη της ουροδόχου κύστης ή η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος μπορούν να προκαλέσουν μείωση της δίψας.

Εάν νομίζετε ότι το σκυλί σας δεν πίνει νερό εξαιτίας μιας ασθένειας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρό σας. Είναι καλή ιδέα να καταγράψετε τη συμπεριφορά κατανάλωσης νερού του σκύλου σας για να βοηθήσετε τον κτηνίατρο να καταλάβει το πρόβλημα.

4.Γηρατειά

Ένα ηλικιωμένο σκυλί μπορεί επίσης να σταματήσει να πίνει νερό. Ίσως, το να φτάσει στο νερό να απαιτεί προσπάθεια ή απλά η αίσθηση της δίψας μπορεί να έχει μειωθεί μαζί με την όρεξή για φαγητό, συνηθίζει να συμβαίνει.

Τα μεγαλύτερα σκυλιά, επίσης ασκούνται λιγότερο και επομένως δεν διψούν τόσο όσο τα νεότερα.

Ωστόσο, και τα μεγαλύτερα σκυλιά πρέπει να διατηρούν επαρκή τα επίπεδα ενυδάτωσης, οπότε αν η κατανάλωση νερού φαίνεται να είναι ένα ζήτημα, η μετάβαση σε μια τροφή σε υγρή μορφή μπορεί να βοηθήσει.

5.Φόβος και κακές εμπειρίες

Οι σκύλοι μαθαίνουν από το συσχετισμό. Αν αντιμετωπίσουν τρόμο ή πόνο, συσχετίζουν συνήθως αυτά τα αρνητικά συναισθήματα με τις περιστάσεις  που τους τα προκάλεσαν για πρώτη φορά. Εάν ο σκύλος σας είχε μια κακή εμπειρία πίνοντας νερό από το μπολ, για παράδειγμα κάποιος πάτησε την ουρά του εκείνη τη στιγμή, ο σκύλος θα το συσχετίσει με αυτό. Για να αλλάξετε το συσχετισμό και να αφαιρέσετε τον φόβο της κατανάλωσης νερού, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο μπολ με νερό ή να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε το μπολ σε διαφορετικό μέρος.

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου δεν πίνει νερό

Πείθοντας τον σκύλο σας να πίνει νερό

Σε κάθε περίπτωση, ένα σκυλί πρέπει να πίνει τακτικά νερό. Αν αυτό δεν συμβαίνει, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πείσετε το σκύλο σας να πιει νερό:

Αλλαγή θέσης: Μερικές φορές η αλλαγή της θέσης του μπολ νερού μπορεί να λειτουργήσει.

Μίξη τροφίμων: Μια άλλη λύση είναι να βάλουμε νερό στην τροφή του. Ακόμα κι αν το σκυλί σας δεν πίνει από το μπολ, θα λάβει την απαραίτητη ποσότητα νερού τρώγοντας.

Καθαρό μπολ με νερό: Αξίζει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το δοχείο νερού είναι καθαρό. Είναι κάτι απλό, αλλά μπορεί να λειτουργήσει.

Αλλάξτε το μπολ: Προσπαθήστε να αποφύγετε τα μεταλλικά δοχεία νερού επειδή ο σκύλος μπορεί να φοβηθεί τον θόρυβο. Χρησιμοποιήστε γυάλινο μπολ με νερό αν είναι δυνατόν.

Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο: Εάν το σκυλί σας εξακολουθεί να μην πίνει νερό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό. Σε περίπτωση ασθένειας η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντική για τη διαδικασία αποκατάστασης και γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό το κατοικίδιο σας να πάρει επαγγελματική βοήθεια.

Eπιμέλεια άρθρου: woofland