Γιατί ο σκύλος μου δεν θέλει να βγει στη βροχή – Woofland

Γιατί ο σκύλος μου δεν θέλει να βγει στη βροχή – Woofland

Αν δεν σας αρέσει να κάνετε βόλτες στη βροχή, γιατί να αρέσει στο σκύλο σας; Μετά από χρόνια εξημερωμένης διαβίωσης με άνετα κρεβάτια σκύλων και ένα δείπνο που σερβίρεται ακριβώς στην ώρα του, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μερικά σκυλάκια δεν θέλουν να βρέξουν τις πατούσες τους.

Φυσικά, ενώ μερικοί σκύλοι απλά δεν συμπαθούν την υγρασία σε εξωτερικούς χώρους, άλλοιμπορούν να υποφέρουν από ένα πιο σοβαρό πρόβλημα: φοβούνται τις καταιγίδες. Πριν βγάλετε τον σκύλο σας στη βροχή, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά.

Οι σκύλοι που φοβούνται τις καταιγίδες συχνά τις αισθάνονται πολύ πριν ακούσετε εσείς τη βροχή. Αρχίζουν να είναι ανήσυχοι, να λαχανιάζουν, να κλαψουρίζουν, να κρύβονται ή να προσκολλούνται πάνω σας. Καθώς η καταιγίδα προχωράει, τα σημάδια μπορούν να επιδεινωθούν: μπορεί να αρχίσουν να τρέχουν πέρα δώθε στο σπίτι ακόμα και να καταφύγουν σε καταστροφή αντικειμένων. Δεν είναι πάντα σαφές τι προκαλεί αυτή τη συμπεριφορά. (διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο)

Αναγκάζοντας ένα φοβισμένο σκύλο να βγει έξω στη βροχή πιθανώς θα χειροτερέψουν τα πράγματα. Ακολουθήστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναφέρεται στο άρθρο που σας παραθέσαμε πιο πάνω ώστε να απευαισθητοποίησετε το πώς ο σκύλος σας βιώνει την καταιγίδα. Στην περίπτωση που δεν το καταφέρετε είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας καθώς σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να συστήσει φάρμακα.

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου δεν θέλει να βγει στη βροχή

Εάν ο σκύλος σας δεν εμφανίζει σημάδια φοβίας τότε είναι πιο εύκολο να βγείτε βόλτα στην βροχή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να γίνει η διαδικασία ακόμα πιο εύκολη.

Βγείτε έξω με τον σκύλο σας. Αφήστε το αδιάβροχό σας και κάντε μια σύντομη βόλτα μαζί του. Θα εκτιμήσει τη συντροφικότητα και μια βόλτα είναι πιο πιθανό τον βοηθήσει να κάνει τη “δουλειά” του .

Ανταμείψτε τον. Μια λιχουδιά ή ακόμη και ο έπαινος θα συμβάλει στην ενίσχυση της καλής συμπεριφοράς του.

Βοηθήστε το σκυλί σας να μείνει όσο το δυνατόν πιο στεγνό. Μοιραστείτε την ομπρέλα σας ή βρείτε χώρους ανάμεσα σε κτίρια και δέντρα που προστατεύονται περισσότερο από τον άνεμο και τη βροχή.

Αγοράστε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τον σκύλο σας. Υπάρχουν ειδικά αδιάβροχα για τους χνουδωτούς φίλους μας καθώς και μπότες που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να κρατηθούν στεγνοί.

Εάν καταφέρετε να κάνετε μια επιτυχημένη βόλτα στη βροχή, μόλις γυρίσετε μια στεγνή πετσέτα και πολλά χάδια θα ανταμείψουν τον σκύλο σας και την επόμενη φορά, μπορεί να μην τον ενοχλήσουν μερικές σταγόνες βροχής.

Επιμέλεια άρθρου: woofland