Γιατί ο σκύλος μου κλέβει κάλτσες – Woofland

Γιατί ο σκύλος μου κλέβει κάλτσες – Woofland

Είναι αλήθεια ότι οι σκύλοι μπορούν να φάνε τα πιο περίεργα πράγματα, ακόμα και την κάλτσα που ξεχάσατε στο πάτωμα.

Παρόλο που μπορεί να το βρίσκετε αηδιαστικό, για εκείνον είναι απόλυτα φυσιολογικό και για αυτό δεν πρέπει να τον κατηγορείτε που κλέβει τις κάλτσες σας. Οι κάλτσες δεν είναι νόστιμες και σίγουρα δεν αποτελούν μέρος της διατροφής ενός σκύλου, οπότε γιατί οι σκύλοι ενδιαφέρονται τόσο για αυτές; Για να καταλάβετε τι συμβαίνει με αυτό το φετιχ του σκύλου σας, θα πρέπει να βάλετε τον εαυτό σας στις πατούσες του. Ας δούμε γιατί λοιπόν κλέβουν κάλτσες:

  1. Γιατί αισθάνονται καλά

Δεν κλέβουν επειδή αισθάνονται πείνα αλλά επειδή αισθάνονται καλά (it feels good!!!). Για τα κουτάβια οι κάλτσες αποτελούν μία εξαιρετική ευκαιρία για να ανακουφίσουν τον πόνο των δοντιών τους ενώ για τα μεγαλύτερα σκυλιά το μάσημα είναι μια ακαταμάχητη διαδικασία.

  1. Γιατί βαριούνται

Όταν ο σκύλος βαριέται τείνει να ψάχνει τρόπους για να εκτονώσει την ενέργεια του. Ένας τρόπος είναι το μάσημα. Μασάει έπιπλα, τοίχους, παπούτσια, ρούχα, κάλτσες. Για να αποφύγετε αυτή τη συμπεριφορά φροντίστε ο σκύλος να ασκείται αρκετά ώστε να εκτονώνεται η ενέργεια του σε θεμιτές συμπεριφορές. Φροντίστε επίσης να τον προμηθεύσετε με κατάλληλα παιχνίδια που είναι ειδικά σχεδιασμένα για μάσημα.

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου κλέβει κάλτσες

  1. Γιατί σας αγαπούν

Ένας λόγος που λατρεύουν τις βρώμικες κάλτσες σας είναι γιατί απλά λατρεύουν εσάς. Οι κάλτσες έχουν την μυρωδιά σας και όταν τις μασούν νιώθουν πιο κοντά σε εσάς. Αυτός είναι και ο λόγος που αγνοούν τις καθαρές κάλτσες.

  1. Γιατί βιώνουν άγχος αποχωρισμού

Πολλά σκυλάκια όταν οι ιδιοκτήτες φεύγουν από το σπίτι βιώνουν άγχος αποχωρισμού. Αναζητώντας τρόπους για να απαλύνουν αυτό το συναίσθημα οδηγούνται σε διάφορες συμπεριφορές (κλάμα, ζημιές, κ.α) . Όπως είπαμε και παραπάνω, οι κάλτσες μυρίζουν σαν εσάς και βοηθούν το σκύλο να αισθάνεται λιγότερο άγχος και περισσότερη ασφάλεια κατά την απουσία σας.

Εάν θέλετε να συνεχίσουν οι κάλτσες σας να έχουν ταίρι και να μην έχουν τρύπες φροντίστε να έχετε το σπίτι τακτοποιημένο. Κάλτσες πεταμένες στο πάτωμα προκαλούν τους μικρούς μας φίλους που είναι επιρρεπείς σε λάθη. Μην τους κατηγορείτε και ξεκινήστε το συμμάζεμα!

Γιατί ο σκύλος μου….

Eπιμέλεια άρθρου: woofland