Γιατί ο σκύλος μου κοιμάται στα πόδια μου

Γιατί ο σκύλος μου κοιμάται στα πόδια μου

Έχετε αποκοιμηθεί ποτέ στον καναπέ για να μην ξυπνήσετε το σκύλο σας που κοιμόταν στα πόδια σας;

Μήπως αναρωτιέστε γιατί κάποιοι αγοράζουν παντόφλες, δεδομένου ότι τα δικά σας πόδια ζεσταίνονται συνεχώς από τον σκύλο σας; 

Γιατί όμως οι σκύλοι απολαμβάνουν να κάθονται και να κοιμούνται στα πόδια μας τόσο πολύ; 

# 1 – Για ζεστασιά

Οποιοδήποτε μέρος του σώματος και να ακουμπήσει ο σκύλος σας τον βοηθάει να παραμείνει ζεστός μια ψυχρή μέρα. Αν δεν τους επιτρέπετε να ανεβαίνουν στον καναπέ, ο καλύτερος τρόπος για να απορροφήσει τη θερμότητά σας είναι να καθίσει στα πόδια σας. 

# 2 – Για να σας δείξουν την αγάπη τους

Μελέτες που έγιναν με την χρήση fMRI (λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού τομογράφου) έχουν δείξει ότι οι σκύλοι δίνουν προτεραιότητα στη μυρωδιά του κηδεμόνα τους και τον βάζουν πάνω από οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένης της τροφής. Η μυρωδιά αυτή ενεργοποιεί το  «κέντρο ανταμοιβής» των εγκεφάλων τους περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά. Άλλες μελέτες που έχουν γίνει σε εγκεφάλους σκύλων και ανθρώπων έχουν δείξει ότι ανταποκρίνονται ομοίως στους φωνητικούς ήχους που έχουν συναισθηματική ένταση. Όλα αυτά δείχνουν ότι οι σκύλοι έχουν εκτραφεί για να σας αγαπούν και να το να κάθονται στα πόδια σας είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να το δείξουν.

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου κοιμάται στα πόδια μου

Woofland – Γιατί ο σκύλος μου κοιμάται στα πόδια μου

# 3 – Είστε η κουβέρτα ασφαλείας τους

Οι σκύλοι που είναι ανήσυχοι και αγχώδεις μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στο να αγκαλιάζουν τους ιδιοκτήτες τους για ασφάλεια και προστασία. Η προσκόλληση στα πόδια σας μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχουν στρες, ειδικά αν η συμπεριφορά αυτή συνδυάζεται με μια ουρά που μπαίνει ανάμεσα στα πόδια, από τρέμουλο, κλαψούρισμα, από καταστροφές πραγμάτων στο σπίτι κ.α.

# 4 – Θέλουν να σας διεκδικήσουν

Με το να κάθεται στα πόδια σας, δείχνει στον κόσμο ότι του ανήκετε (και αντίστροφα). Οι άνθρωποι που έχουν περισσότερους από έναν σκύλους μπορεί να παρατηρήσουν μια «πάλη» μεταξύ τους, μέχρι να πάρουν το καλύτερο σημείο δίπλα σας. Η καλύτερη λύση είναι να δώσετε σε κάθε σκύλο ένα σημείο κοντά στα πόδια σας για να ξαπλώνει, χωρίς κανένας από τους δυο να διεκδικεί και τα δύο πόδια σας για τον εαυτό του. Συνιστάται επίσης να περνάτε χρόνο με κάθε σκύλο χωριστά.

Επιμέλεια άρθρου: Woofland