Γιατί ο σκύλος μου μισεί τη βροχή – Woofland

Γιατί ο σκύλος  μου μισεί τη βροχή – Woofland

Έξω βρέχει και ο σκύλος πρέπει να βγει βόλτα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μισεί τη βροχή… Γιατί; Στους περισσότερους σκύλους δεν αρέσει η βροχή, για τον ίδιο λόγο που δεν αρέσει και σε εμάς.

‘’Είναι απλά δυσάρεστο να σε «χτυπά» η βροχή, λέει ο Δρ Bonnie Beaver, καθηγητής στο Texas A & M University. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ομπρέλες και αδιάβροχα, οι σκύλοι  δεν έχουν αυτή την ικανότητα». Υπάρχουν βέβαια σκύλοι και άνθρωποι που απολαμβάνουν να περπατούν στη βροχή. Εμείς σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τους 3 πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ο σκύλος μας μισεί τη βροχή.

  1. Ο φόβος της καταιγίδας

Οι σκύλοι διαισθάνονται τις καταιγίδες κάτι που δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά γιατί και πως συμβαίνει, αλλά αυτό από μόνο του μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση και άγχος στο σκύλο μας.

  1. Ο ήχος της βροχής

Η βροχή ενισχύει τον ήχο και παραμορφώνει τα ηχητικά κύματα. Αυτή η παραμόρφωση είναι ενοχλητική για τα αυτιά των κουταβιών που είναι πολύ ευαίσθητα.

  1. Το νερό που πέφτει πάνω τους

Υπάρχουν σκύλοι που δεν τους αρέσει η βροχή που «χτυπά» το σώμα τους. Αυτό ισχύει περισσότερο για τα πιο ευαίσθητα και αγχώδη σκυλάκια.

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε το μικρό μας φίλο;

  • Να βγούμε έξω μαζί του

Ο σκύλος μας νιώθει ασφαλής και σίγουρος όταν είμαστε μαζί του ειδικά σε καταστάσεις που τον στρεσάρουν. Μην ανοίγετε απλά την πόρτα λέγοντας του να βγει έξω. Συνοδέψτε τον.

  • Χρησιμοποιούμε ομπρέλα

Με αυτό τον τρόπο θα τον κρατήσουμε στεγνό και δεν θα νιώθει τις σταγόνες της βροχής να «χτυπάνε» την γούνα του.

  • Χρησιμοποιούμε εξοπλισμό για την βροχή

Ο εξοπλισμός για τη βροχή (ειδικά αδιάβροχα, μπουφάν, μποτάκια) μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος, ειδικά εάν αρέσει στο σκύλο μας να τα φοράει χωρίς να δυσανασχετεί. Αυτά θα τον κρατήσουν στεγνό όσο θα κάνει τη βόλτα του.

Woofland - Γιατί ο σκύλος μου μισεί τη βροχή

  • Βάζουμε βαμβάκι στα αυτάκια του

Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί η ένταση του ήχου της βροχής. Προϋπόθεση είναι πως τον  έχουμε εκπαιδεύσει και πως το βαμβάκι από μόνο του δεν τον διαταράσσει.

  • Τον επιβραβεύουμε

Ένα μπράβο ή ακόμη καλύτερα η αγαπημένη του λιχουδιά θα συμβάλουν στην ενίσχυση ότι έκανε τη «δουλειά του» στη βροχή. 

  • Η βροχή έχει πλάκα

Το πιο σημαντικό όλων είναι να συσχετίσουμε την βροχή με οτιδήποτε ο σκύλος μας βρίσκει πολύ ευχάριστο. Αν του αρέσει πολύ η μπάλα ή το frisbee μπορούμε να επιλέγουμε να παίξουμε εκείνη την στιγμή. Αν πάλι του αρέσει το φαγητό μπορούμε να του δώσουμε την αγαπημένη του λιχουδιά ή ίσως κάποιο ενδεδειγμένο κόκκαλο. Βέβαια όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν μόνο αν ο σκύλος έχει μία απλή δυσαρέσκεια στην βροχή και όχι αν πρόκειται για μία έντονη ανησυχία ή φοβία.

Μόλις γυρίσουμε από το επιτυχημένο ταξίδι της βροχής, φροντίζουμε να στεγνώσουμε πολύ καλά το σκύλο μας με μια πετσέτα και να τον ζεστάνουμε με μια αγκαλιά. Ίσως την επόμενη φορά να μην τον πειράξουν λίγες σταγόνες της βροχής.Eπιμέλεια άρθρου: woofland

Διαβάστε εδώ περισσότερες απάντησεις στo “γιατί ο σκύλος μου”…