Ιστορίες για σκύλους και φουντωτές ουρές Με λένε Γκαστόν 112

Ιστορίες για σκύλους και φουντωτές ουρές Με λένε Γκαστόν 112

Μια παγωμάρα έπεσε στο δωμάτιο…

Αυτός ο ήχος κάτι τους θύμιζε, όμως δεν ήταν σίγουροι τι θα μπορούσε να είναι. Βλέπεις, ήταν ήδη κουρασμένοι αφού όλο το πρωινό και το μεσημέρι δούλευαν σαν σκυλιά (καλό, ε;)

 

Κινήθηκαν αθόρυβα προς την πόρτα κι έστησαν αυτί. Ο θόρυβος συνεχιζόταν. Κάτι σαν χαλασμένος μεντεσές, σαν νυφίτσα σε παραλήρημα, σαν χαλασμένο γραμμόφωνο, σαν ποντίκι παγιδευμένο σε φάκα…

ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟ ΣΕ ΦΑΚΑ;;; ΓΑΤΑ ΜΙΑ!!!

Βγήκαν και οι τρεις τρέχοντας από το μπάνιο. Ο Γκαστόν έβαλε τα γυαλιά του για να ανακτήσει το κύρος του αρχηγού της αποστολής. Πράγματι, ο ποντικός ήταν παγιδευμένος στη φάκα που είχαν στήσει. Το κανίς προσπάθησε να καταλάβει το γιατί. Αφού η φάκα δεν ήταν σε ύποπτο μέρος και ο μεζές δεν ήταν της προκοπής. Τι να φτουρήσουν λίγα τυρογαριδάκια μπροστά στις θεσπέσιες μυρωδιές που έβγαιναν πριν λίγο από το τσαρδί του; (πού να πήγαινε το μυαλό του ότι αιτία ήταν το από μηχανής φτάρνισμα του Τζίνο λίγα λεπτά πριν…).

Τον πλησίασαν και οι τρεις. Πιασμένος στη φάκα έμοιαζε τόσο μικρός και εύθραυστος. Η κλονισμένη του περηφάνια, όμως, κρατούσε ακόμη. Σε μια ύστατη προσπάθεια να διατηρήσει τον έλεγχο,  τους έβγαλε περιφρονητικά τη γλώσσα. Ο Ρήγας σήκωσε τα μανίκια για καβγά.

Φιλαράκι δεν τη μετράς καλά την κατάσταση. Είσαι ένας κι είμαστε τρεις. Είσαι πιασμένος στη φάκα. Τ’ αστεία τελείωσαν. Τώρα θα πληρώσεις για όσα τράβηξε το φιλαράκι μου από σένα. Ετοιμάσου να γίνεις ο σκλάβος του. Τζίνο, τι θέλεις να κάνει για σένα αυτός ο αλήτης;

Woofland - Ιστορίες για σκύλους και φουντωτές ουρές - Με λένε Γκαστόν 112

Όμως ο Τζίνο είχε χαμηλωμένο το κεφάλι. Με φωνή που μόλις ακούστηκε ψέλλισε.

Θέλω απλά να γίνει φίλος μου.

Ο Γκαστόν τράβηξε το Ρήγα από τη μέση. Αυτός ο θερμοκέφαλος σκύλος θα κατέστρεφε την αποστολή τους εξαιτίας του ευέξαπτου χαρακτήρα του. Αυτό ήταν το νόημα; Να σταματήσουν το mouse bullying με βία; Ο Πικάσο θα τους ξήλωνε τα γαλόνια το δίχως άλλο..

Έτσι, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ξερόβηξε και με σοβαρό ύφος και στεντόρεια φωνή (ευσεβής πόθος. Στην πραγματικότητα, η φωνή του βγήκε σαν κραυγή βραχνοκόκορα).

Φίλοι μου, νομίζω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο νομίζουμε. Είστε δυο κατοικίδια ζωάκια που ζείτε κάτω από την ίδια στέγη. Ο καθένας έχει το δικό του μέρος, το φαγητό και τα παιχνίδια του. Και όλη μέρα είστε μόνοι. Κι αντί να περνάτε όμορφα τη ζωή σας, ο ένας καταδυναστεύει τον άλλο. Έλεος πια. Γάτες είστε και φέρεστε έτσι; Ειδικά εσύ… Αλήθεια, πώς σε λένε;

Το ποντίκι κατακόκκινο από ντροπή σήκωσε το βλέμμα του. Είχαν δίκιο. Είχε φερθεί απαίσια. Όμως, δεν το έκανε επίτηδες. Ήταν απλά θύμα των περιστάσεων..

Είμαι ο Ρίκο.

Ο Τζίνο τον πλησίασε και το έδωσε το χέρι.

Χάρηκα, φιλαράκο.

Φιλαράκο; Τον θεωρούσε φίλο; Μετά από τα όσα χουνέρια του είχε κάνει; Καλά τα λένε για τους σκύλους. Αυτοί οι μάστορες είναι μπεσαλήδες.

Συγγνώμη, φι.. φίλε. Θα σου τα εξηγήσω όλα. Αλλά.. να ζητήσω πρώτα μια χάρη; Με βγάζετε από δω; Πονάω λίγο.. Όλοι κοίταξαν το ποδαράκι του που είχε κοκκινίσει. Τελικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν βρει ένα σωρό τρόπους να βασανίζουν τα ζωάκια..

(στο σημείο αυτό η βρωμούσα, αφού βγήκε μερικές σέλφι, αποφάσισε να φανερώσει την παρουσία της, όμως την πρόλαβαν οι εξελίξεις.. )

Ειρήνη Ι. Ζαννάκη