Ιστορίες για σκύλους και φουντωτές ουρές Με λένε Γκαστόν 113

Ιστορίες για σκύλους και φουντωτές ουρές Με λένε Γκαστόν 113

Σε μια κανονική ιστορία τώρα ο Ρίκο θα έλεγε στην ομήγυρη ότι δεν έφταιγε αυτός για τη συμπεριφορά του.  Απλά ζήλευε.

Εκείνος ήταν λαθρεπιβάτης στο σπίτι ενώ ο Τζίνο, το τυχερό τσιουάουα ήταν βασιλιάς. Εκείνον, αν τον έπιαναν στο σπίτι θα τον πετούσαν έξω με τις κλωτσιές. Ο Τζίνο ήταν συνέχεια μέσα σε αγκαλιές, είχε μια οικογένεια… εκείνος μόνος κι έρημος είχε στήσει το τσαρδί του με τα χίλια βάσανα μπας και έβρισκε κάπου θαλπωρή. Αυτή την οικογένεια την είχε σταμπάρει από καιρό. Τους είχε συμπαθήσει με την πρώτη ματιά. Ειδικά το σκυλάκο που ήταν σχεδόν στο μπόι του.

Σε μια κανονική ιστορία. Η δική μας είναι τσίρκο. Και μάλιστα σκυλοτσίρκο.

Έτσι, μόλις που πρόλαβαν να δώσουν τα χέρια και ξαφνικά η πόρτα άνοιξε…

Δυο φωνές και μια τσιρίδα.

Το στηθοσκόπιο μου!!!! (θυμός)

Ένα ποντίκι στο σαλόνι μου!!!! (πανικός)

Δύο πανέμορφοι σκύλοι!! Δώρο για μένα;;; Είστε απίθανοι!! Ευχαριστώ!! (ενθουσιασμός)

Όλοι κοκάλωσαν. Η ώρα είχε περάσει και όλοι γύρισαν από τις δουλειές και το σχολείο. Και τώρα βρέθηκαν πρόσωπο με μουσούδα. Πόσο κρίμα.. Η αποστολή είχε κυλήσει περίφημα και τώρα όλα πήγαιναν στράφι..

Όμως την κατάσταση έσωσε ο τρίτος πράκτορας, η φοβερή και τρομερή Φάτσα. Μπήκε στον κήπο κι επιδεικτικά άρχισε να σκάβει το παρτέρι με τις τριανταφυλλιές. Αυτό τους το είχε μάθει ο Πικάσο στο δεύτερο μάθημα της εκπαίδευσης. Όταν είστε στριμωγμένοι, δημιουργήστε αντιπερισπασμό.

Woofland - Ιστορίες για σκύλους και φουντωτές ουρές - Με λένε Γκαστόν 113

Οι γονείς βγήκαν τρέχοντας στον κήπο. Ο μικρός δε χόρταινε να κοιτάζει. Έμοιαζε μαγεμένος. Αυτό ήταν το καλύτερο δώρο που του είχαν κάνει ποτέ. Ένα σωρό σκύλοι στο σπίτι του. Έκανε ήδη σχέδια για το ποιος θα κοιμόταν που το βράδυ. Χωρούσαν άραγε όλοι στο δωματιάκι του;

Μέσα στην αναμπουμπούλα Γκαστόν και Ρήγας έφυγαν τρέχοντας από το σπίτι και βγήκαν όπως όπως στο δρόμο. Η Φάτσα, μ’ ένα θεαματικό σάλτο πήδηξε πάνω από το φράχτη και τους ακολούθησε. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Όταν έφτασαν στην επόμενη γωνία, με τις γλώσσες έξω από το τρέξιμο έδωσαν τα χέρια για την πρώτη τους αποστολή, που έληξε με επιτυχία, καθώς φαίνεται. Κρίμα που δεν πρόλαβαν να χαιρετίσουν τους φίλους τους. Άραγε τι θα γινόταν μεταξύ τους;

Πριν εξαφανιστεί στο σπιτάκι του, ο μικρός ποντικούλης έδωσε το χέρι στον Τζίνο.

  • Φίλοι;
  • Φίλοι
  • Με συγχωρείς;
  • Γουφ!!

Αυτή την υπέροχη στιγμή απαθανάτισε η βρωμούσα και την έστειλε στον Πικάσο. Έτσι, όταν έφτασαν στο αρχηγείο του τρεις σκύλοι λαχανιασμένοι, τους περίμεναν τρία γυαλιστερά μετάλλια σε σχήμα πατούσας. Η πρώτη αποστολή είχε λήξει με επιτυχία.

Ήταν και επίσημα πράκτορες…

Ειρήν Ι. Ζαννάκη