Ιστορίες για σκύλους – Με λένε Γκαστόν 116 – Woofland

Ιστορίες για σκύλους – Με λένε Γκαστόν 116 – Woofland

Αν περιμένετε να σας περιγράψω τη συναισθηματική συντριβή του κανίς και των φίλων του, πλανάστε γάταν οικτράν.. 

 

Το αντίθετο.. το κανίς ήξερε πράγματι να τη χρυσώνει την κροκέτα και να κάνει ακόμα και το μικρότερο ξεροκόμματο να μοιάζει το λιγότερο με παϊδάκι ή με κότσι χοιρινό (από αυτά που μαγείρευε η μαμά τις Κυριακές και μύριζε παράδεισο όλη η γειτονιά). Αχ.. Μα τα χίλια κόκκινα λουράκια.. 

Μα τι λέγαμε; Γάτα μία!! Αυτό το κότσι κόλαζε και σπάνιελ σε δίαιτα πριν τα καλλιστεία… 

Έτσι, ενώ είχε αποσυρθεί μέχρι να ξεχαστεί ο ντόρος της τραγελαφικής διάσωσης από την (πρώην) Συμμορία με τις Φουντωτές Ουρές οι εξελίξεις ήρθαν και ήταν καταιγιστικές..  

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Η Συμμορία, όπως ήταν αναμενόμενο, διαλύθηκε. Καθένας αποφάσισε να περάσει μια περίοδο περισυλλογής και στοχασμού, μέχρι ν΄ αποφασίσει την πραγματική του κλίση. Αυτό για το οποίο ήταν πλασμένος, βρε αδερφέ. Η μόνη αμέριμνη ήταν η Φάτσα, που συνέχισε τα τρελά φαγοπότια και το κουτσομπολιό δίχως αύριο. Κάθε βράδυ μετά τη βόλτα για τις ανάγκες της νύχτας, φρόντιζε να βρίσκεται για ένα τίλιο με τη βρωμούσα και έκαναν την ανασκόπηση της ημέρας. 

Οι υπόλοιποι βρίσκονταν περιστασιακά για ένα φρέντο κόκκαλο ή απλά για λίγη κοινωνικοποίηση στο γνωστό στέκι πίσω από τους κάδους. Μάλιστα, το νέο αίμα της γειτονιάς, ο Ρόκι (ένα γκριφόν από τα λίγα) άνοιξε ένα καφενεδάκι , το οποίο ήταν το νέο χοτ σποτ της σκυλοπιάτσας τους. Εκεί έλεγαν τα νέα τους, φιλοσοφούσαν και έτρωγαν hot cats κι έπιναν κοκκαλοκλέφτη. Μαγικές ημέρες. 

Ένα τέτοιο νωχελικό απόγευμα, που έπαιζαν πόκερ (ο Ρήγας είχε μαδήσει όλους τους υπόλοιπους και η Νάιρα ήταν έτοιμη να ποντάρει το λουράκι της , αφού είχε χάσει τις λιχουδιές της εβδομάδας), έφτασαν τα χαμπέρια. 

Μέσα στην ένταση του χαρτοπαιγνίου, η βρωμούσα έφτασε κραδαίνοντας το νέο τεύχος από τα Τετράποδα Νέα. Τι να είχε γίνει πάλι; Αυτή η φιλενάδα ήταν γνωστή κακοχάμπερη. Όλοι έφτυναν στα λουράκια τους μόλις την έβλεπαν. 

Φίλοι μου.. δείτε!!

 Woofland - Ιστοριές για σκύλους - Με λένε Γκαστόν 116

Στην πρώτη σελίδα φιγουράριζε η φωτογραφία του Γκαστόν. Και από κάτω μια λεζάντα με καλλιγραφικά γράμματα. Καλωσορίζουμε τον καινούριο μας αρχισυντάκτη…

Φαίνεται ότι το βιογραφικό του είχε πιάσει τόπο. Ίσως και βοήθησε η αναγνωρισιμότητα μετά το βιντεάκι στο dog tube..

Ένας σκύλος ήξερε πώς τα κατάφερε αυτό το αλάνι και τρύπωσε. Η ουσία ήταν μια και η γάτα στη γωνία (τελικά είναι ατελείωτα αυτά τα λογοπαίγνια… )… Νέες περιπέτειες ξεκινούσαν για το χνουδάτο φιλαράκι και όλους εμάς..

Eιρήνη Ι. Ζαννάκη