Ιστορίες για σκύλους – Με λένε Γκαστόν.. 29ο

Ιστορίες για σκύλους – Με λένε Γκαστόν.. 29ο

Ένας μαλλιαρός φυσιολάτρης….

Μετά την απόδραση ο Γκαστόν είχε αρχίσει να ξεψαρώνει. Τον είχε ενθουσιάσει η αίσθηση της ελευθερίας αλλά και η επαφή με τη φύση.

Πού τον έχανες πού τον έβρισκες ήταν έξω στον κήπο και χαζολογούσε. Τον ενθουσίαζαν τα ανθισμένα λουλούδια, τα έντομα που πετούσαν και ο ήλιος! Μαγεία…

Τα παιδιά στέκονταν πίσω από τα στόρια του γραφείου της Ειρήνης και κρυφοκοιτούσαν. Πόσο χάζι τον έκαναν!! Πολλές φορές έπαιρναν σπόρια και ήταν σαν να βλέπουν ταινία. Άλλες φορές πάλι τον έβγαζαν φωτογραφίες (για να εξηγούμαστε, τότε τα κινητά ήταν σαν παντόφλες και, φυσικά, δεν είχαν κάμερα). Το γέλιο ήταν άφθονο και εγγυημένο.

Όμως, αυτή η γούνινη μπάλα ήταν εντελώς στον κόσμο της. Δεν του καιγόταν καρφάκι για τα αλητάκια αδέρφια του που πάντα τον πείραζαν. Ήξερε ότι τους είχε στο τσεπάκι του και ότι με ένα μικρό κούνημα της φουντωτής του ουράς μπορούσε να τους κάνει σκλαβάκια του. Ειδικά η Ειρήνη ήταν ο εύκολος στόχος. Ήταν πιο αφελής κι από μικρό παιδάκι.

Και τώρα ήξερε ότι τον κοίταζαν πίσω από τα στόρια αλλά τους περιφρονούσε. Και τους άκουσε να χασκογελάνε σαν να τους καθάριζαν αυγά αλλά αποφάσισε να δείξει ανωτερότητα. Τα βράδυ θα πήγαινε να αφήσει λίγα τσίσα έξω από τις πόρτες των δωματίων τους ώστε να τα πατήσουν το πρωί που θα ήταν ξυπόλυτοι.

Γατάκια… ο Γκαστόν είναι εκατό χρόνια μπροστά.. σας πουλάει και σας αγοράζει αν θέλει… Προς το παρόν ήθελε να απολαύσει το ζεστό ήλιο. Βρήκε ένα ωραίο σημείο που το έλουζε το φως και ξαπλαρώθηκε φαρδύς πλατύς. Αυτή ήταν ζωή.. έξω καρδιά…

Έμεινε ακίνητος για μισή ώρα. Αυτό δεν το είχε κάνει ποτέ πριν. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά τα χρειάστηκαν. Στην αρχή απλά τον χάζευαν και απολάμβαναν το σπάνιο θέαμα να έχουν ηρεμία, μιας και ο Γκαστόν ήταν ο καπετάν – φασαρίας της γειτονιάς και (μεταξύ μας πάντα) είχε κυριολεκτικά τρελάνει όλη τη γειτονιά με τις τρέλες και τα γαβγίσματά του. Όταν όμως είδαν ότι η ώρα περνούσε και ο φίλος ήταν ακίνητος άρχισαν να αγχώνονται. Βρε, λες να είχε πάθει κάτι το αλάνι; Να τον είχαν σκάσει από το πολύ φαγητό; Να τον είχε ενοχλήσει που πριν τον έσκασαν στα φιλιά; Να είχε πειράξει την καρδούλα του το πολύ κυνηγητό ή το κρυφτό; (γιατί πρέπει να σας πω ότι τα δυο αδέρφια είχαν μυαλό κοκόρου και θεωρούσαν ότι ο Γκαστόν ήταν άνθρωπος και του συμπεριφέρονταν ανάλογα. Έτσι, έπαιξαν κρυφτό και τον είχαν σκεπάσει με τις κουβέρτες για να μην φαίνεται). Είχαν κάνει ανοησία και τώρα ένιωθαν ένοχοι. Woofland - Ιστορίες για σκύλους - Με λένε Γκαστόν 29ο

Χωρίς να το πολυσκεφτούν έφυγαν τρέχοντας και βγήκαν με τις κάλτσες έξω. Πήγαν στο γκαστονάκι και τον κοιτούσαν. Έμοιαζε να μην αναπνέει. Άγχος και πανικός κατέλαβε τα αδέρφια. Δειλά ο Γιώργος άπλωσε το χέρι του και τον ακούμπησε. Η γούνα του έκαιγε από τον ήλιο. Καμία κίνηση.

Ο Γκαστόν είχε καταλάβει την ανησυχία τους και αποφάσισε να τους τιμωρήσει. Δεν κουνούσε ούτε το αυτί του και ανέπνεε αργά. Τώρα θα δείτε τι θα πάθετε λαμόγια. Όποιος κοροϊδεύει τον άρχοντα των κανίς βρίσκει τον μπελά του..

Η Ειρήνη πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Τόσα σίριαλ έβλεπε. Ήξερε τι να κάνει. Ανέβηκε πάνω και πήρε ένα καθρεφτάκι της μαμάς. Το έβαλαν κάτω από το ρουθούνι του Γκαστόν και περίμενε να δει αν θα θολώσει. Τίποτα. Και τώρα;

Η λύση ήρθε σαν από μηχανής θεός. Ο Γιώργος πήρε μια φέτα σαλάμι και την πλησίασε αργά στον ψόφιο κοριό. Το κανίς δεν μπόρεσε να κρατήσει χαρακτήρα. Τα ρουθούνια του αυτονομήθηκαν και άρχισαν να οσμίζονται τον αέρα. Με κλειστά τα μάτια ακολούθησε τη μυρωδιά. Και φυσικά τα αδέρφια πέθαναν από το γέλιο. Πάλι.

Φυσικά η υπόθεση τελείωσε πάλι προς όφελος του Γκαστόν αφού και το σαλαμάκι τσίμπησε και είδε τα αδέρφια του να τιμωρούνται από τη μαμά που τους είδε έξω με τις κάλτσες. Και τι δεν άκουσαν!!

Αυτά παθαίνει όποιος τα βάζει με τον άρχοντα Γκαστόν…

Με την κοιλιά του γεμάτη άπλωσε την αρίδα του στον καυτό ήλιο και ονειρεύτηκε μπριζόλες, κόκκαλα και γάτες να του κάνουν αέρα. Σκυλίσια ζωή….

Για να δούμε τι θα κάνει την επόμενη Παρασκευή αυτός ο “ακατανόμαστος” σκύλος…

Ειρήνη Ι. Ζαννάκη

Διαβάστε εδώ την ιστορία του Γκαστόν από την αρχή