Ο Γκαστόν και τα Χριστούγεννα – Ιστορίες για σκύλους 98

Ο Γκαστόν και τα Χριστούγεννα – Ιστορίες για σκύλους 98

Doggy Christmas

(ή για να λέμε τους σκύλους σκύλους και τις γάτες γάτες ..Χαρούμενα Σκυλοχριστούγεννα!!!! )

 

Η αλήθεια είναι ότι κανονικά θα έπρεπε να σας μιλήσω σχετικά με την πρώτη συνάντηση της συμμορίας, το πώς οι φίλοι απέκτησαν τις ταυτότητες των πρακτόρων, τη δεύτερη φάση της εκπαίδευσης, το σήμα των «φουντωτών ουρών» κι ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την αγαπημένη μας σκυλοπαρέα. Ωστόσο, θα παρακάμψω αυτή τη λογική σειρά της εξέλιξης και θα κάνω ένα μικρό άλμα στο χρόνο. Έτσι απλά.. γιατί είναι Σκυλοχριστούγεννα!!

Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων οι Φουντωτές Ουρές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Πικάσο. Το Δαλματίας τους περίμενε ήδη εκεί φορώντας ένα χαρούμενο σκουφάκι. Ήταν μια κεφάτη παρέα. Ο σκοπός ιερός. Θα έλεγαν τα γουφοκάλαντα σε όλα τα ζωάκια της μικρής τους συνοικίας. Η βρωμούσα πρώτη και καλύτερη είχε θρονιαστεί πάνω στο σκουφάκι του αρχηγού και παρακολουθούσε σα βασίλισσα τις εξελίξεις.

Ήρθαν σχεδόν όλοι μαζί και στην ώρα τους. Ακόμα και η Νάιρα. Τελικά όντως τα Χριστούγεννα γίνονται θαύματα! Ήταν όλοι καλοντυμένοι! Η Νάιρα φορούσε ένα κόκκινο παλτουδάκι με ένα κεντημένο αρκουδάκι. Η Φάτσα φορούσε κερατάκια με κουδουνάκια και κόκκινες κορδελίτσες. Έμοιαζε με μικρό ταρανδάκι! Ο Μόμπι και ο Ρήγας εμφανίστηκαν με χαριτωμένα αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια. Ο Γκαστόν, το κανίς των Χριστουγέννων όπως ήθελε να αποκαλείται, στολίστηκε με ένα κατακόκκινο παπιγιόν, ένα μαύρο ημίψηλο κι ένα όμορφο καρό μπουφανάκι. Ήταν όλοι πανέμορφοι!

Woofland - Ο Γκαστόν και τα Χριστούγεννα - Ιστορίες για σκύλους 98 ιντρο

  • Και τι είπαμε ότι κάνουμε; Χασμουρήθηκε η Νάιρα
  • Θα πούμε τα κάλαντα, χρυσή μου, της απάντησε η Φάτσα με ύφος αποδοκιμασίας. (Έλεος πια, εκατό φορές το είχαν πει)
  • Γουφοκάλαντα!! Γουφοκάλαντα! Άρχισε να χοροπηδά κεφάτα ο Μόμπι, το πραγματικό σκυλί των Χριστουγέννων
  • Και θα λέμε τραγούδια στους φίλους; Για ποιο λόγο; Ξαναρώτησε το κόκερ
  • Θα μας δώσουν κροκέτες, κονσέρβες, λουράκια, μπλουζάκια, ιμάντες και άλλα χρήσιμα πράγματα, ανέλαβε ο Πικάσο, πριν αντιδράσει η Φάτσα.
  • Μα έχουμε τέτοια, τι να κάνουμε κι άλλα; (αυτή ήταν ανεπίδεκτη)
  • Θα δείτε… χαμογέλασε ο Πικάσο… Θα δείτε.

Πέρασαν από όλα τα σπίτια της γειτονιάς και τραγούδησαν με κέφι. Όλα τα φιλαράκια τους πρόθυμα άνοιξαν τις πόρτες από τα σπιτάκια και την καρδιά τους. Τραγούδησαν όλοι μαζί τα γουφοκάλαντα και έδωσαν το μποναμά. Στο τέλος της μέρας οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες γέμισαν. Το τελευταίο σπίτι που επισκέφθηκαν είχε και όνομα. Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων. Ο Πικάσο τους έκλεισε το μάτι πονηρά. Άδειασαν τις κάλτσες τους και τραγούδησαν μαζί με τα αδεσποτάκια.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!

Merry woofmas, από την ομάδα της woofland

Ειρήνη Ι. Ζαννάκη