Καθημερινές συμβουλές για τον σκύλο μου – Παράσιτα στον σκύλο

Καθημερινές συμβουλές για τον σκύλο μου – Παράσιτα στον σκύλο

Παράσιτα… αυτοί οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες…

Τελικά δεν πρέπει κανείς να κοροϊδεύει τίποτα.. παλιότερα έκανα μεγάλο χάζι τις γιαγιάδες που καμάρωναν σα γύφτικα σκεπάρνια και όπου βρίσκονταν μιλούσαν για τα εγγόνια τους. Το ίδιο έκανε και η δική μου και, φυσικά, την τρολάριζα συνέχεια.

Από τότε, όμως, που υιοθέτησα τη Βικτώρια έχω γίνει χειρότερη… Προχθές συνάντησα στο πάρκο πολλές σκυλομαμάδες και σκυλομπαμπάδες. Καθίσαμε όλοι μαζί και συζητήσαμε για τα σκυλιά μας. Ανταλλάξαμε εμπειρίες, κάναμε τα παράπονά μας και φυσικά καμαρώσαμε σα γύφτικα σκεπάρνια για τα παιδιά μας. Απλά τραγικό (παρόλα αυτά, την άλλη βδομάδα έχουμε ραντεβού για καφέ). Πάνω στην κουβέντα άκουσα κάτι που μου τράβηξε την προσοχή και με εντυπωσίασε. Άκουσα τη λέξη «παράσιτα». Τι έγινε ρε παιδιά; Ραδιόφωνο είναι ο σκύλος μου για να έχει παράσιτα; Όπως έμαθα από τον κύριο Νίκο, τον πιο έμπειρο σκυλομπαμπά, αφού ο Φλάφυ ήταν ο δεύτερος σκύλος του, σε κάθε σκύλο μπορεί να υπάρχουν μικροοργανισμοί που ονομάζονται «παράσιτα» και μπορεί να είναι επιβλαβείς. Όμως, με ένα χαπάκι μπορεί να τους αποβάλλουν. Αύριο πρωί πρωί θα πάω στο κτηνιατρείο με τη μικρή για να λυθεί το θέμα. Άκου παράσιτα…
Ειρήνη Ι. Ζαννάκη

woofland -Καθημερινές συμβουλές για τον σκύλο μου - Παράσιτα στον σκύλο

Έγραψε η Βικτώρια και ο ειδικός της woofland απαντά.

Κι όμως.. δεν έχουν μόνο τα ραδιόφωνα παράσιτα!! Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο σκύλο σας.. Τι είναι τα παράσιτα; Πρόκειται για κάποιους μικροοργανισμούς που μπορεί να βρίσκονται μέσα στον οργανισμό του σκύλου μας. Αυτά ζουν και τρέφονται σε βάρος των οργανισμών, γι’ αυτό και μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα, ακόμα και την εκδήλωση παθολογικών συμπτωμάτων. Είναι πιθανό να προκαλέσουν στο φίλο σας αδυναμία, κατάπτωση, απώλεια σωματικού βάρους, κακή υγεία και, σε ακραίες περιπτώσεις, ακόμα και το θάνατο. Πολλά από αυτά μπορούν να μεταδοθούν και στον άνθρωπο, προκαλώντας διάφορα προβλήματα υγείας. Προσέχετε το φιλαράκι σας.. μπορείτε να εντοπίσετε τα παράσιτα στα κόπρανά του. Τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και την καθαριότητα. Για την πρόληψη των όποιων προβλημάτων υπάρχει η μέθοδος της αποπαρασίτωσης. Κυκλοφορούν διάφορα σκευάσματα και η αγωγή ποικίλει ανάλογα με την ηλικία και τις συνθήκες ζωής του σκύλου. Σε ενήλικους σκύλους η αποπαρασίτωση λαμβάνει χώρα κάθε 1 – 3 μήνες, ενώ για τα κουτάβια είναι πιο τακτική. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας και μην αμελείτε την αποπαρασίτωση! Όπως τα ραδιόφωνα έτσι και οι σκύλοι είναι καλύτεροι χωρίς παράσιτα!!
Μείνετε συντονισμένοι καθώς σύντομα θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο από την κτηνίατρο μας επάνω στο ζήτημα και μην χάσετε την επόμενη Τετάρτη την νέα ιστορία της Βικτώριας.

Η επιστημονική ομάδα της woofland.