Βίντεο: Πως να μάθω στο σκύλο μου την εντολή «κάτσε»

Βίντεο: Πως να μάθω στο σκύλο μου την εντολή «κάτσε»

Μαθαίνοντας την εντολή «κάτσε»

 

Η εντολή «κάτσε» είναι από τις πλέον διαδεδομένες εντολές και πολύ σπάνια συναντάμε σκύλους που δεν την γνωρίζουν. Παρόλα αυτά στο συγκεκριμένο βίντεο θα σας δείξουμε μία βηματική προσέγγιση για το πώς να διδάξετε ένα αξιόπιστο κάτσε. Η τεχνική που χρησιμοποιούμε λέγεται «αιχμαλώτιση» και βάζει τον σκύλο σε ενεργό ρόλο καθώς από όλες τις συμπεριφορές που προσφέρει θα επιβραβευτεί μόνο για αυτήν που επιθυμούμε την δεδομένη στιγμή.

Για να ξεκινήσετε την άσκηση είναι καλό να επιλέξετε ένα ήρεμο περιβάλλον όπου ο σκύλος σας νιώθει άνετα και του είναι εύκολο να συγκεντρωθεί σε εσάς. Εξοπλιστείτε με εύγευστες λιχουδιές και ένα κλίκερ για γρηγορότερα αποτελέσματα.

Το μυστικό της εκπαίδευσης είναι να κάνετε λίγες επαναλήψεις ανά εκπαιδευτικό σετ. Έτσι ο σκύλος σας δεν θα βαριέται και θα παραμένει συγκεντρωμένος πάνω σας. Όταν θα έχετε διδάξει επιτυχώς την εντολή μέσα στο σπίτι θα ξεκινήσετε την εξάσκηση σε εξωτερικούς χώρους. Αρχικά θα επιλέξετε ένα περιβάλλον σχετικά εύκολο ενώ σταδιακά θα κάνετε εξάσκηση σε πιο απαιτητικές καταστάσεις.

Κλείνοντας, να θυμάστε πως στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες στις οποίες ο σκύλος μας πετυχαίνει πάντα. Δουλέψτε σαν μία ομάδα και πολύ γρήγορα θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Καλές εκπαιδεύσεις!

Γιάννης Διονυσόπουλος

Για περισσότερα βίντεο subscribe εδώ