Η ιστορία μας!

Η ιστορία της Woofland από το στόμα του Γιάννη:

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2012 όταν αποφάσισα να ξαναφέρω στην ζωή μου έναν σκύλο. Θυμάμαι να περνάω αρκετό χρόνο μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με φυλές, εκτροφείς αλλά και εκπαιδευτικές διαδικασίες. Από τις πρώτες κιόλας μέρες είχα εντυπωσιαστεί από την πληθώρα των βίντεο και των άρθρων με αντικρουόμενες και συχνά ατεκμηρίωτες τοποθετήσεις. Άνθρωποι, επαγγελματίες και μη, εξέφραζαν την άποψη τους με περισσή αυτοπεποίθηση σε θέματα που αργότερα κατάλαβα πως δεν είχε προλάβει καν η επιστήμη να δώσει απαντήσεις. Αφού ξεπέρασα την αρχική έκπληξη, αποφάσισα να καθυστερήσω μερικούς μήνες την υιοθεσία του σκύλου και να εφαρμόσω μία συστηματική προσέγγιση στην αναζήτηση της «αλήθειας». Επέλεξα βιβλία του εξωτερικού γραμμένα από καθηγητές πανεπιστημίου ή ερευνητές του χώρου τα οποία προσεγγίζουν τον σκύλο με βάση την επιστήμη, τον ηθική και την αποτελεσματικότητα και όχι με βάση την παράδοση, την ημιμάθεια και την χρήση βίας.

Όλη αυτή η διαδικασία μου δημιούργησε μία εσωτερική ανάγκη να εμβαθύνω στον χώρο του σκύλου και έτσι μέσα από την Kynagon Dog Trainers Academy απέκτησα το δίπλωμα εκπαιδευτή και εφαρμοσμένου συμπεριφοριολόγου το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ICAN. Περίπου την ίδια περίοδο ήρθε στη ζωή μου η Έλλη (το Border Collie που βλέπετε σε φωτογραφίες και βίντεο) και έφερε τα πάνω κάτω. Μου δίδαξε πως οι σχέσεις με τους σκύλους μας χτίζονται πάνω στην γνώση, στον σεβασμό και στην εμπιστοσύνη. Αυτή η σύντομη ιστορία αποτέλεσε και τον λόγο που δημιούργησα το www.woofland.gr, το οποίο σήμερα αριθμεί παραπάνω από 500 άρθρα για σκύλους, θέλοντας να ενημερώσω αλλά και να διασκεδάσω όλους εσάς τους ενθουσιώδεις κηδεμόνες σκύλων.

Όντας ένθερμος υποστηρικτής της δια βίου μάθησης από τις αρχές του 2016, μέσω της Woofland, συμμετέχω σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια συμπεριφορικής ζώων ενώ παράλληλα ολοκληρώνω ένα πτυχίο «Ανώτερης Συμπεριφορικής Σκύλων» σε φορέα στην Αγγλία. Περίπου από τα μέσα του 2017, ξεκινήσαμε να κοινοποιούμε εκπαιδευτικά βίντεο και How to στο κανάλι μας στο YouTube το οποίο σήμερα έχει ξεπεράσει τις 300.000 προβολές. Παράλληλα, προχωρήσαμε στην ανάπτυξη και στην εμπορία εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προϊόντων για εσάς και τον τετράποδο σας φίλο τα οποία μπορείτε να βρείτε στο e-shop μας.

Η παραπάνω πορεία μας έφερε όπως ήταν αναμενόμενο και στην υπηρεσία που κοινότυπα χαρακτηρίζεται ως «εκπαίδευση σκύλων». Σταδιακά, οι δραστηριότητες μας επεκτάθηκαν από ατομικές και ομαδικές εκπαιδεύσεις σκύλων με τους κηδεμόνες τους, σε σεμινάρια αλλά και σε διαδικτυακά μαθήματα και Tutorials για όλους εσάς που είστε σε μέρη που ακόμα δεν εξυπηρετούμε. Οι άνθρωποι που μας επιλέγουν είναι αυτοί οι οποίοι ενδιαφέρονται να χτίσουν μία υγιή σχέση με τον σκύλο τους που στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και φυσικά την μάθηση μέσω θετικής ενίσχυσης. Κλείνοντας, πέραν εμού του ιδίου, όλοι οι άνθρωποι που στελεχώνουν την Woofland είναι εκπαιδευτές σκύλων με γνώσεις εφαρμοσμένης συμπεριφορικής έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της υπηρεσίας που επιλέγετε.

Πιστεύω πως η συμβίωση με έναν σκύλο, όταν γίνεται σωστά, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του αλλά και στον σκύλο του.

Φιλικά,
Γιάννης Διονυσόπουλος
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός (MSc)
Διπλ. Εκπαιδευτής και εφ. Συμπεριφοριολόγος σκύλων (Lv.3)
Διπλ. (ανοιχτό) Ανώτερης συμπεριφορικής σκύλων (Lv. 5)

Επικοινωνία
ή τηλεφωνείστε μας: 2310869411