Σχολή Εκπαιδευτών Σκύλων

Ακαδημία Εκπαιδευτών Σκύλων

Με χρονικό ορίζοντα τους οκτώ μήνες, σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στη Θεσσαλονίκη, θα «δείτε» τους σκύλους από τα μάτια της επιστήμης, θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα που είχατε και σε άλλα που δεν γνωρίζατε πως είχατε ενώ μέσα από την εκτενή πρακτική εφαρμογή θα εξασκηθείτε σε όσα έχετε διδαχθεί.
Στόχος της Σχολής εκπαιδευτών σκύλων είναι να συγκεντρώσει ενθουσιώδεις ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο των σκύλων και να επικοινωνήσουν μαζί τους δημιουργώντας μία σχέση που βασίζεται στην γνώση, στην σύνδεση και στην αποτελεσματικότητα.
Το πρόγραμμα έχει ως βάση την επιστήμη της συμπεριφορικής και δεν περιέχει οποιαδήποτε μορφή λεκτικής, σωματικής ή ψυχολογικής βίας. Η εκκίνηση της σχολής είναι τον Οκτώβριο και τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης. Οι θέσεις είναι περιορισμένες καθώς η διαδικασία είναι διαδραστική και η εποπτεία συνεχής.

Ερωτήσεις

1Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ύλη | Απαντώντας στο «Τι θα μάθουμε»

Κατά την δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος θέλαμε να διασφαλίσουμε πως η ύλη θα είναι σε αρμονία με όσα θεωρούν διεθνείς φορείς και οργανισμοί πως πρέπει να γνωρίζει ένας εκπαιδευτής σκύλων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πρόγραμμα πέραν των πρόσθετων πληροφοριών και της πρακτικής εφαρμογής εμπεριέχει όλη την ύλη του CCPDT, ενός από τους μεγαλύτερους φορείς στον κλάδο των εκπαιδευτών σκύλων παγκοσμίως. Ακολουθούν συνοπτικά οι κύριες θεματικές:

 1. Ιστορική αναδρομή: Σκύλος, φυλές, εκπαιδευτικές προσεγγίσεις
 2. Εκπαιδευτικό πλαίσιο: Νομοθεσία και κώδικας ηθικής
 3. Θεωρία Μάθησης ζώων | Learning Theory
 4. Μέθοδοι εκπαίδευσης | Luring, Capturing κ.α.
 5. Η «γλώσσα του σώματος» των σκύλων | Σήματα ηρεμίας 
 6. Βιολογικά αναπτυξιακά στάδια σκύλων και συμπεριφορική
 7. Εκμάθηση βασικών συμπεριφορών σκύλων
 8. Εκμάθηση προχωρημένων και σύνθετων συμπεριφορών
 9. Ανάλυση και Αξιολόγηση μεθόδων διαχείρισης αθέμιτων συμπεριφορών
 10. Συχνά λάθη κατά την εκπαιδευτική διαδικασία
 11. Κτηνιατρικά ζητήματα και εκπαίδευση
 12. Καλλωπισμός (grooming) και εκπαίδευση
 13. Κυναθλήματα και εξειδικευμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες 
 14. Στάδια εκπαίδευσης ζεύγους κηδεμόνα – σκύλου και διαχείριση επικοινωνίας
 15. Τύποι μαθημάτων και δημιουργια αντίστοιχου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος – πλάνου
 16. Έναρξη επαγγέλματος και εγγραφή σε συλλόγους
 17. Branding – Marketing 101
 18. Επαγγελματική εξέλιξη και επόμενα στάδια
2Τρόπος εκμάθησης | Απαντώντας στο «Πως θα μάθουμε»

Όλοι έχουμε βρεθεί σε σεμινάρια, σε ημερίδες ή ακόμα και σε αμφιθέατρα πανεπιστημίων όπου νωχελικά ακούγαμε τον καθηγητή να «αγορεύει» μετρώντας πόσα λεπτά μένουν μέχρι να τελειώσει η διδακτική ώρα. 

Στη Woofland πιστεύουμε πως η μάθηση πρέπει να είναι διαδραστική, ευχάριστη και ουσιαστική. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μόνο μία πολύ μικρή μερίδα των διαλέξεων θα είναι αμιγώς θεωρητική με την πλειονότητα να συνδυάζει θεωρία και πρακτική εφαρμογή. Παράλληλα, ένα σημαντικό τμήμα του χρόνου θα αφιερωθεί στην καθαρά πρακτική εφαρμογή σε μορφή εργαστηρίου.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Καθ’ όλη την διάρκεια της σχολής θα υπάρχει εξατομικευμένη εποπτεία του κάθε μαθητή μέσω βίντεο ενώ σημαντικός χρόνος θα αφιερωθεί στην μελέτη περιστατικών (case studies) τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι περιοδικές γραπτές και προφορικές εξετάσεις που ως στόχο έχουν να εντοπίσουν ζητήματα που δεν έχουν αποσαφηνιστεί επαρκώς έτσι ώστε να επιλυθούν το συντομότερο.

3Οργανόγραμμα | Απαντώντας στα «Που, πότε και πόσο»

Το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων, θεωρητικών και πρακτικών, θα ολοκληρωθεί στον χώρο της Woofland στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή. Κάποια μαθήματα θα γίνουν σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (κτηνιατρεία και χώροι καλλωπισμού σκύλων) ενώ κάποια θα γίνουν σε συνεργαζόμενα καταφύγια αδέσποτων σκύλων.

Η έναρξη της σχολής θα είναι τον Οκτώβριο και η ολοκλήρωση είναι τον Μάιο του επόμενου έτους. Τα μαθήματα θα γίνονται δύο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα για ένα πλήρες οκτάωρο ανά ημέρα. Ο συνολικός διδακτικός χρόνος υπερβαίνει τις 220 ώρες.

4Εισηγητές | Απαντώντας στο «Ποιοι διδάσκουν»

Ο κορμός του εκπαιδευτικού προγράμματος καλύπτεται από τα δύο κύρια μέλη της Woofland, τον Γιάννη Διονυσόπουλο και τον Δημήτρη Παρασκευά. Αρκεί μία γρήγορη αναζήτηση στο κανάλι της Woofland στο YouTube για να δείτε την φιλοσοφία εκπαίδευσης αλλά και το φάσμα των συμπεριφορών στις οποίες εξασκούνται. Τόσο ο Γιάννης όσο και ο Δημήτρης είναι ιδρυτικά μέλη του Ελ.Σ.Ε.Σ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς Σκύλων ενώ φέρουν την διεθνή πιστοποίηση CPDT-KA του CCPDT.

Παρόλα αυτά, ακριβώς επειδή το φάσμα της ύλης είναι εκτενές και οι θεματικές ποικίλες, κάποιες παρουσιάσεις ολοκληρώνονται από εξωτερικούς συνεργάτες όπως:

α. η Κτηνίατρος κ. Μάρθα Χατζή σε θέματα φροντίδας και υγείας,

β. η Groomer κ. Ειρήνη Πιλαφίδου σε θέματα καλλωπισμού και υγιεινής,

γ. ο Ιδρυτής της Notthesame κ. Μάκης Τσεχερίδης σε θέματα Marketing και Branding.

5Τι ακολουθεί την ολοκλήρωση της σχολής;

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και των εξετάσεων, θεωρητικών και πρακτικών, οι εκπαιδευτές λαμβάνουν αναλυτική βεβαίωση παρακολούθησης μαζί με το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Παράλληλα, δημιουργούμε ένα πλάνο των επόμενων βημάτων τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

6Ενημέρωση & Εγγραφή στη σχολή

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την ακαδημία μπορείτε:
α. Να στείλετε μήνυμα στον λογαριασμό της Woofland στο Facebook, κάνοντας κλικ εδώ ή
β. Να στείλετε ένα μήνυμα στο info@woofland.gr

Αμέσως μετά θα ορίσουμε μία δια ζώσης ή διαδικτυακή συνάντηση όπου θα ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα ενώ παράλληλα θα σας λύσουμε όποιες απορίες έχετε!