Πως να ζωγραφίσω ένα σκύλο - Άνθρωπος και σκύλος Woofland

Εάν στο σπίτι πέρα από το σκύλο υπάρχουν και μικρά παιδιά θα σας βοηθήσουμε να τα απασχολήσετε δημιουργικά. Καθώς ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου έχει υπάρξει αρκετές φορές εικαστικό θέμα θα δούμε βήμα, βήμα πως μπορούμε να ζωγραφίσουμε ένα σκύλο.

Πάρτε χαρτί, μολύβι, στυλό και ξυλομπογιές φωνάξτε τα πιτσιρίκια σας και ελάτε να ξεκινήσουμε.

Κάθε βήμα συνοδεύεται από ένα σκίτσο και μια περιγραφή για το πώς να το σχεδιάσετε. Ακολουθήστε τις κόκκινες γραμμές σε κάθε εικόνα για να ώστε να ξέρετε ακριβώς τι να σχεδιάσετε σε αυτό το βήμα. Οι γραμμές που έγιναν σε προηγούμενα βήματα εμφανίζονται με γκρι χρώμα σε κάθε επόμενη εικόνα.

1ο βήμα: Σχεδιάστε ένα φασόλι για το σώμα και προσθέστε 2 οβάλ σχήματα για το κεφάλι

Woofland - Πως να ζωγραφίσω ένα σκύλο - ΄Ανθρωπος και σκύλος 1

2ο βήμα: Σχεδιάστε τα κόκκινα σχήματα που βλέπετε παρακάτω για να φτιάξετε τα πόδια στην μπροστινή πλευρά και στο τελείωμα τους προσθέστε οβάλ σχήματα για να γίνουν οι πατούσες.

Woofland - Πως να ζωγραφίσω ένα σκύλο - ΄Ανθρωπος και σκύλος 2

 

3ο βήμα: Στη συνέχεια ζωγραφίζουμε τα αυτιά. Συνδέστε το σώμα με καμπυλωτές γραμμές και δημιουργήστε και την ουρά με τον ίδιο τρόπο. Σχεδιάστε και τα άλλα δύο ποδιά στην πίσω πλευρά όπως κάνατε και για την μπροστινή.

Woofland - Πως να ζωγραφίσω ένα σκύλο - ΄Ανθρωπος και σκύλος 3

4ο βήμα: Σχεδιάστε τα μάτια, τις κόρες των ματιών και την μύτη με μικρά στρόγγυλα σχήματα. Σχεδιάστε το στόμα του και τις γραμμές στα πατούσακια. Μπορείτε να προσθέσετε και σχήματα στο σώμα του σκύλου.

Woofland - Πως να ζωγραφίσω ένα σκύλο - ΄Ανθρωπος και σκύλος 4

5ο βήμα:Τις γραμμές που θέλετε να κρατήσετε τις «πατάτε» από πάνω με ένα στυλό ή μαρκαδόρο και σβήνετε όλες τις επιπλέον γραμμές.

Woofland - Πως να ζωγραφίσω ένα σκύλο - ΄Ανθρωπος και σκύλος 5

Εάν είστε χαρούμενοι και ευχαριστημένοι με το τελικό σχέδιο δεν έχετε παρά να το χρωματίσετε με τις ξυλομπογιές. Είναι πολύ πιθανό να παρασυρθείτε ζωγραφίζοντας, μην ξεχνάτε όμως ότι το αρχικό πλάνο ήταν να απασχολήσετε τα παιδιά σας.

Woof & woof

Επιμέλεια άρθρου: Αργυρώ Μακρή

Πηγή: howstuffworks

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Πληροφορίες

Δέχομαι