Σχέδιο Νόμου Δεσποζόμενων και Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Σχέδιο Νόμου Δεσποζόμενων και Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την πρόταση μας για το σχέδιο νόμου αναφορικά με τα δεσποζόμενα και αδέποστα ζώα συντροφιάς.

Οριστικοποίηση Σχεδίου Δεσποζόμενων & Αδέσποτων ζώων

Το παραπάνω εκπόνημα είναι απόρροια της συνεργασίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δια της αρμόδιας Εισαγγελέως Προστασίας Περιβάλλοντος κυρίας Γ. Χατζηπαρασίδου, του Συνδέσμου της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για την προστασία των ζώων συντροφιάς Αστυνόμου Β’  κυρίου Γ. Παπαδόπουλου, του Αντιδημάρχου περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης κυρίου Σ. Δημητριάδη και του επιστημονικού συνεργάτη του τελευταίου και εκπροσώπου της εταιρείας Woofland κυρίου Γ. Διονυσόπουλου.

Επίσης σημαντική προσφορά στο παρόν είχαν οι δήμοι Παύλου Μελά, Νεάπολης-Συκεών και Πυλαίας Χορτιάτη δια των αρμοδίων Δημάρχων και Αντιδημάρχων αυτών, αλλά και των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων των ΟΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης οι οποίοι με την παράστασή τους σε ειδική συνεδρίαση τον Ιούνιο του 2020 συνέβαλαν με τις προτάσεις και προβληματισμούς τους στην σύνταξη του παραπάνω σχεδίου Νόμου.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί υπάρχει μέρους του Κώδικα Ηθικής (Code of Ethics) του Ελληνικού Συλλόγου Εκπαίδευσης & Συμπεριφοράς Σκύλων με διακριτικό τίτλο «Ελ.Σ.Ε.Σ.Σ.» ο οποίος προτείνεται να χρησιμοποιηθεί για να αποσαφηνίσει το Άρθρο 16 με τίτλο «Κακοποίηση των Ζώων»

Κώδικας Ηθικής Ελ.Σ.Ε.Σ.Σ. Άρθρο 16

Γιάννης Ε. Διονυσόπουλος