Κοριτσάκι διδάσκει στο σκύλο της τη νοηματική γλώσσα

Κοριτσάκι διδάσκει στο σκύλο της τη νοηματική γλώσσα

Μαθήματα ανθρωπιάς

Κι όμως.. τα μεγαλύτερα μαθήματα ανθρωπιάς μας διδάσκονται από απλούς ανθρώπους.. Η γλυκιά Τζούλια διδάσκει τη νοηματική γλώσσα στο τετράποδο φιλαράκι της, το Γουόλτερ, διδάσκοντάς μας ότι η αγάπη δε γνωρίζει όρια.. Θέλετε να μάθετε την ιστορία τους;

Η Τζούλια γεννήθηκε κουφή, το ίδιο και ο Γουόλτερ. Βέβαια, πρέπει να ξέρετε ότι κανείς από τους δυο δε φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα από τη διαφορετικότητά του. Αντίθετα, φαίνεται να την ενθαρρύνουν, σύμφωνα με έρευνα (the Pasadena Humane Society and SCPCA) στην Καλιφόρνια.

Πρόσφατα, μάλιστα, κυκλοφόρησε και ένα συγκινητικό βιντεάκι που απεικονίζει τον ιδιαίτερο δεσμό ανάμεσα στη Τζούλια και το φιλαράκι της. Το βίντεο αναρτήθηκε στη σελίδα του ινστιτούτου στις σελίδες δικτύωσης και σημείωσε πάνω από 246.000 θεάσεις και εκατοντάδες θετικά σχόλια σε σύντομο διάστημα μετά την κοινοποίησή του.

Στο βίντεο φαίνεται η Τζούλια να προσπαθεί να διδάξει στο Γουόλτερ τη νοηματική γλώσσα, με απλές διαταγές όπως «κάθισε», «νερό» και «φαγητό».

«Αγαπώ το Γουόλτερ», λέει στη δική της γλώσσα. «Είναι ο καλύτερος φίλος μου». Woofland - Κοριτσάκι διδάσκει στο σκύλο της τη νοηματική γλώσσα - Άνθρωπος και σκύλος

Ο Γουόλτερ εμφανίστηκε στο καταφύγιο της Pasadena Humane Society and SPCA τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Ένας καλός Σαμαρείτης τον βρήκε να ζητιανεύει στα σκουπίδια και τον πήγε μαζί με τους φίλους του και τους περιμάζεψε. Ήταν ένα κουτάβι έξι εβδομάδων. Όταν έφτασε σε ηλικία υιοθεσίας, ανέβασαν τη φωτογραφία του στη σελίδα στο facebook. Η Τζούλια και η μητέρα της είδαν τη φωτογραφία και τον ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά. Όταν τον είδαν από κοντά δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν από πάνω του!

Συγκινητική είναι και η εξομολόγηση της μητέρας της Τζούλια. «Όταν κράτησα για πρώτη φορά τη Τζούλια στην αγκαλιά μου, δεν μπορούσε ν’ ακούσει τη φωνή μου. Όμως, κούρνιασε και μύριζε το λαιμό μου. Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Γουόλτερ. Θυμάμαι ότι τον κοιτούσα και ένιωθα ότι ήταν γραφτό να έρθει στην οικογένειά μας. Είναι ίδιοι με τη Τζούλια!».

Το συγκινητικό και πολύ ανθρώπινο αυτό βιντεάκι θέλει να μας θυμίσει ότι κανείς δεν είναι μόνος στον κόσμο κι ότι υπάρχει πάντα κάποιος για τον καθένα μας. 

Μετάφραση Ειρήνη Ι. Ζαννάκη από abcnews.com

Άνθρωπος και σκύλος