Η συμμορία με τις φουντωτές ουρές – Γκαστόν 89 – Woofland

Η συμμορία με τις φουντωτές ουρές – Γκαστόν 89 – Woofland

«Η συμμορία με τις φουντωτές ουρές» είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά μέσα στο μαλλιαρό κεφάλι του κανίς. Θα ήταν μια φίνα ομάδα.. μια σκυλοσυμμορία που θ’ αναστάτωνε τα λιμνάζοντα ύδατα αυτής της βαρετής γειτονιάς.

«Η συμμορία με τις φουντωτές ουρές» είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά μέσα στο μαλλιαρό κεφάλι του κανίς. Θα ήταν μια φίνα ομάδα.. μια σκυλοσυμμορία που θ’ αναστάτωνε τα λιμνάζοντα ύδατα αυτής της βαρετής γειτονιάς. Μα τα χίλια κόκκινα λουράκια το όνομά του θα γραφόταν με χρυσά γράμματα στο βιβλίο με τους μεγάλους σκύλους της ανθρωπότητας. Θα γινόταν πιο γνωστός κι από τη Λάσυ, θα ήταν πιο γενναίος και από το Ρεξ που εξιχνίαζε εγκλήματα και θα ήταν ερωτευμένες μαζί του όλες οι σκυλίτσες της πιάτσας. Γιατί θα ήταν ο δον Κορλεόνε της γειτονιάς, το νέο αφεντικό στην πόλη.

Πού να ήξερε η αδερφή του τι φωτιές του άναψε με την ταινία εκείνο το βράδυ. Γιατί, αν το ήξερε, δε θα τον άφηνε να παρακολουθήσει μαζί της το Σούπερμαν.

Woofland - Η συμμορία με τις φουντωτές ουρές - Με λένε Γκαστόν 89 - Ιστορίες για σκύλους

Εκεί πια ο Γκαστόν πήρε φωτιά. Αυτός ο μάστορας όλη μέρα ήταν χωμένος στο γραφείο της εφημερίδας και το βράδυ έμπαινε σ’ ένα γυάλινο κουτί και μεταμορφωνόταν σε ήρωα. Βέβαια, δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί φορούσε το κόκκινο βρακί του πάνω από το πανταλόνι. Και ο μπαμπάς του και ο αδερφός του αλλά και οι δυο γυναίκες της οικογένειας είχαν παρόμοια υπάρχοντα, αλλά τα έκρυβαν. Δεν τα έδειχναν δημοσία δαπάνη! Τώρα γιατί κοτζαμάν άντρας το μόστραρε φάτσα φόρα.. αυτό τον ξεπερνούσε. Ίσως να ήταν για το κακό μάτι. (ή μήπως γι’ αυτό έπρεπε κάποιος να φορέσει το βρακί του ανάποδα;) Ουφ.. κούραση… αυτό και μόνο ήταν τρανή απόδειξη της υπεροχής των σκύλων έναντι των ανθρώπων. Σιγά μην καθόταν να σκάσουν για ένα βρακί. Απλά δε φορούσαν.

Έτσι, ο Σούπερμαν του έδωσε μια νέα διάσταση στο χαρακτήρα και τους στόχους της συμμορίας του. Θα ήταν μια ομάδα που θα έκανε πάντα το καλό. Θα βοηθούσε τους αδικημένους. Ποτέ πια τα τσιουάουα δε θα υπέφεραν από νταήδες. Ούτε και τα κανίς με τα φουντάκια και τα κορδελάκια δε θα βρισκόταν στο στόχαστρο σκυλο – μπουλινγκ. Όσο για αυτούς που εγκατέλειπαν τα σκυλιά τους ή έριχνα φ.. φ… φολ.. (δεν μπορούσε καν να το προφέρει, ένας κόμπος έφραζε το λαιμό του, όμως μάλλον όλοι καταλάβατε.. ), ε, για εκείνους θα είχε σπέσιαλ περιποίηση. Για τις γάτες δεν είχε αποφασίσει ακόμα τι θα έκανε η συμμορία. Πάντως, κάτι θα περιελάμβανε το μενού. Σίγουρα φάρσες!

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει ήταν να μεταμορφωθεί σε Σούπερμαν. Όταν αποκτούσε αυτό το κύρος, μετά θα οργάνωνε τη συμμορία του. (Δυστυχώς το ίδιο βράδυ η αδερφή του θα έβλεπε το Νονό.. οπότε τα πράγματα θα άλλαζαν δραματικά, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης). Έτσι, θεώρησε πρέπον ν’ ακολουθήσει τα πατήματα του ήρωά του. Θα γινόταν δημοσιογράφος. Αύριο πρωί πρωί θα πήγαινε στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Τετράποδα Νέα» και θα ζητούσε δουλειά. Είχε μεγάλη εμπειρία. Η γιαγιά ήξερε όλα τα νέα της γειτονιάς και η αδερφή του ήταν αρθρογράφος. Κάτι είχε μάθει από τα τερτίπια της συγγραφής. Επίσης, θα έπρεπε να του μοιάζει και στα σουσούμια. Ξεκίνησε από τα πιο σημαντικά. Άρχισε να ψάχνει για αξεσουάρ. Την ώρα που ήταν χωμένος στο συρτάρι, ένα χάχανο ακούστηκε έξω από το παράθυρο

  • Χιχιχιχιχι..
  • Γουφ;
  • Ει.. ει εσύ το κανίς;;
  • ΠΙΚΑΣΟΟΟΟΟ!!
  • Ο ίδιος!!
  • Ήρθες!!!!
  • (γέλια που δεν μπορούν να κρατηθούν) Φίλε, μου κάνεις μια χάρη;
  • Ναι φίλε!
  • Μπορείς να βγάλεις το κόκκινο βρακί από το κεφάλι σου; Μα τα χίλια κόκερ μοιάζεις με έκρηξη στο μπουντουάρ της Κοκκινοσκουφίτσας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
  • ΓΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

Ειρήνη Ι. Ζαννάκη