Χριστούγεννα! Ποιοι κίνδυνοι απειλούν το σκύλο μας!!!

Χριστούγεννα! Ποιοι κίνδυνοι απειλούν το σκύλο μας!!!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο λαμπρή εποχή του χρόνου.. Γιορτές, δώρα, συναντήσεις με φίλους και πολλά οικογενειακά τραπέζια.. Ωστόσο, πέρα από τα περιττά κιλά που μπορεί να μας αφήσουν, τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι επικίνδυνα και για το σκύλο μας!

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, οι κίνδυνοι είναι πολλοί.. Έχουμε εντοπίσει τους πιο βασικούς!

Woofland - Χριστουγεννιάτικοι κίνδυνοι

1. Τσίχλες

Τσίχλες και καραμέλες .. πόσο αγαπημένες λιχουδιές.. Αλλά και απαγορευμένες! Στα μικρά παιδιά χαλάνε τα δόντια.. Για τα τετράποδα φιλαράκια μας, όμως, μπορούν να γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνες! Κι αυτό γιατί βασικό συστατικό τους είναι η ξυλιτόλη.. Δυστυχώς, όταν αυτό το γλυκαντικό εισέλθει στον οργανισμό του σκύλου μας μπορεί να προκαλέσει απότομη πτώση του σακχάρου! Πολλοί σκύλοι δεν προλαβαίνουν καν να φτάσουν μέχρι το κτηνιατρείο.. Γι’ αυτό προσέξτε πού αφήνετε τις τσίχλες και τις καραμέλες σας!!

 

Woofland - Χριστουγεννιάτικοι κίνδυνοι

2. Καφές και τσάι σε φακελάκια

Εννοείται πως όταν πίνουμε καφέ ή τσάι δε σερβίρουμε και στο σκύλο μας! Ωστόσο, η μυρωδιά του καφέ ή τα αρωματικά φακελάκια με τσάι αρέσουν πολύ στους μικρούς μας φίλους.. που φροντίζουν να σερβιριστούν μόνοι τους! Όμως καφές και σκύλος δεν πάνε μαζί. Τόσο ο καφές όσο και το τσάι περιέχουν καφεΐνη που είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τον οργανισμό του! Μην αφήνετε αφύλαχτες συσκευασίες με καφέ ή τσάι σε μέρη προσιτά στο σκύλο σας. Η μουσούδα του κάνει θαύματα και μπορεί να ανοίξει οποιαδήποτε συσκευασία! Προσέξτε, επίσης, και τα διάφορα σιρόπια με μυρωδιά καφέ, αφού περιέχουν αλκοόλη και ξυλιτόλη.

 

Woofland - Χριστουγεννιάτικοι κίνδυνοι

3. Χριστουγεννιάτικοι ήχοι και φωτάκια

Χριστούγεννα σημαίνουν φώτα.. φωτάκια που αναβοσβήνουν, πολύχρωμα λαμπάκια και κουδουνάκια.. Δυστυχώς, πολλές φορές ξεχνάμε ότι η ακοή του σκύλου μας είναι πολύ πιο ισχυρή από την ανθρώπινη. Έτσι, οι χαρούμενοι (και πολλές φορές ανεπαίσθητοι για το ανθρώπινο αυτί χριστουγεννιάτικοι ήχοι) μπορεί να γίνουν τρομακτικοί για το σκύλο μας! Τα ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να φέρουν και τα πολλά φώτα ή τα πυροτεχνήματα. Γι’ αυτό φροντίστε να μην εκθέσετε τον σκύλο σας σε ερεθίσματα που μπορεί να τον στρεσάρουν εάν πρώτα δεν έχει γίνει σωστή απευαισθητοποίηση και αλλαγή συσχετισμού ώστε να μάθει πως όλα αυτά δεν αποτελούν κίνδυνο γι’ αυτόν.

Μετάφραση Ειρήνη Ι. Ζαννάκη από dogster.com

Άνθρωπος και σκύλος