Γιατί το περιστατικό με το σκυλάκι στη Ξάνθη μας αφορά όλους

Γιατί το περιστατικό με το σκυλάκι στη Ξάνθη μας αφορά όλους

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που δεν μπορούν να καταλάβουν το δέσιμο που έχουμε εμείς οι υπόλοιποι με τους σκύλους μας.

Ειλικρινά θεωρώ πως είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο, ειδικά αν κάποιος δεν έχει ζήσει με ένα ζωάκι ή αν είχε μία τραυματική εμπειρία ή ακόμα και αν μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου ο σκύλος θεωρούνταν κάτι βρώμικο.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς κάποιος φτάνει στο σημείο να βασανίσει και να ακρωτηριάσει ένα πλάσμα; Το ζήτημα όμως δεν σταματάει στο αν εγώ μπορώ ή όχι να καταλάβω την αρρώστια ενός ανθρώπινου νου. Στην πραγματικότητα το θέμα είναι πολύ πιο βαθύ και θα έπρεπε να απασχολεί τους πάντες, είτε ζουν με ένα κατοικίδιο είτε όχι.

Πληθώρα μελετών και δημοσιεύσεων καταλήγουν πως άνθρωποι που βασανίζουν ζώα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνουν ακριβώς το ίδιο και σε ανθρώπους. Μάλιστα, πολλοί ενήλικες δολοφόνοι ξεκίνησαν την «καριέρα» τους σε νεαρή ηλικία βασανίζοντας ή/και σκοτώνοντας σκύλους και γάτες. Παράλληλα, υπάρχει έντονος συσχετισμός μεταξύ της ενδοοικογενιακής βίας που βιώνει ένα παιδί και της βίας που εκφράζει προς αβοήθητα ζώα, καθώς αυτά αποτελούν τον εύκολο στόχο.

 Woofland - Γιατί το περιστατικό με το σκυλάκι στην Ξάνθη μας αφορά όλους - Άνθρωπος και σκύλος

Εάν ο δράστης της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι ενήλικος, τότε πρέπει να βρεθεί και να απομακρυνθεί από το κοινωνικό σύνολο όπως ορίζει ο νόμος τόσο για την προστασία άλλων ζώων όσο και των συμπολιτών μας. Εάν ο δράστης είναι ανήλικος, τότε ίσως είναι ακόμα πιο σημαντικό να αναγνωριστεί καθώς με την βοήθεια ειδικών υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον/την βοηθήσουν να ανακάμψει, να αναθεωρήσει τις αξίες του και να αναπτύξει το αίσθημα της συμπόνιας.

Εάν η Παλόμα υιοθετηθεί από κάποιον που ζει στην Θεσσαλονίκη τότε τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλη η ομάδα της Woofland θα είμαστε στην διάθεση του/της για να βοηθήσουμε αυτό το πλάσμα να ξαναπιστέψει στους ανθρώπους.

Παρακάτω θα βρείτε την σελίδα του σωματείου στο Facebook για να ενημερωθείτε για το έργο τους αλλά και για να βρείτε τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού σε περίπτωση που επιθυμείτε να βοηθήσετε.

https://www.facebook.com/adespotouliaxanthis/

Φιλικά,

Γιάννης Διονυσόπουλος