Σκύλος αποβάλλεται από τάξη της CIA γιατί ήταν πολύ φιλικός

Σκύλος αποβάλλεται από τάξη της CIA γιατί ήταν πολύ φιλικός

Ακολουθεί μια ανακοίνωση από την CIA και το τμήμα εκπαίδευσης σκύλων:

«Για εμάς τους εκπαιδευτές σκύλων, είναι επιτακτική ανάγκη οι σκύλοι που εκπαιδεύουμε να απολαμβάνουν τη δουλειά που κάνουν. Μερικές φορές όμως, παρόλο που ένα κουτάβι ανταποκρίνεται καλά και μαθαίνει με επιτυχία να ανιχνεύει εκρηκτικές ουσίες, είναι σαφές ότι η ανίχνευση εκρηκτικών υλών δεν είναι όλη του η ζωή. Αυτή είναι η περίπτωση ενός κουταβιού της τάξης του 2017. «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε ότι η Lulu αποβάλλεται από το πρόγραμμα.»

μαύρο λαμπραντόρ lulu

Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της εκπαίδευσης, η Lulu άρχισε να δείχνει σημάδια ότι δεν ενδιαφέρεται να εστιάζει σε οσμές εκρηκτικών υλών. Όλοι οι σκύλοι, όπως και οι περισσότεροι φοιτητές, έχουν καλές και κακές μέρες όταν μαθαίνουν κάτι νέο. Το ίδιο ισχύει και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων των κουταβιών μας.

Ένα κουτάβι θα μπορούσε να αρχίσει να λειτουργεί τεμπέλικα, να αναζητά την πόρτα για να βγει βόλτα ή απλά να δείχνει μια γενικότερη αδιαφορία για ό, τι διδάσκεται εκείνη τη στιγμή. Συνήθως αυτό διαρκεί μια με δύο μέρες το μέγιστο.

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος μπορεί να έχει μια κακή μέρα και οι εκπαιδευτές προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που θα βοηθήσει τον σκύλο να βγει από αυτή την κατάσταση. Μερικές φορές το κουτάβι έχει βαρεθεί και χρειάζεται απλά επιπλέον χρόνο παιχνιδιού ή περισσότερες προκλήσεις, μερικές φορές χρειάζεται ένα διάλειμμα και μερικές άλλες μπορεί να υποβόσκει κάποιο ιατρικό θέμα. Μετά από λίγες μέρες και εφόσον οι εκπαιδευτές έχουν δουλέψει μαζί του αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει ο σκύλος είναι έτοιμος και ανυπομονεί να συνεχίσει την προπόνηση.

Αλλά για μερικούς σκύλους, όπως η Lulu, είναι προφανές ότι το ζήτημα δεν είναι προσωρινό. Ανεξάρτητα από τις προσπάθειες των εκπαιδευτών της, η Lulu δεν ενδιαφερόταν πλέον να ψάχνει για εκρηκτικά. Το κύριο μέλημα των εκπαιδευτών μας είναι η σωματική και πνευματική ευημερία των σκύλων μας, για αυτό και πήραν την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση με κύριο γνώμονα την ευζωία της μικρής και την απέβαλαν από το πρόγραμμα.

Όταν ένας σκύλος αποβληθεί ή αποσυρθεί από το πρόγραμμά μας, δίνεται η ευκαιρία στον χειριστή ή σε μέλη της οικογένειας του να τον υιοθετήσουν. Φυσικά οι περισσότεροι χειριστές, επιλέγουν να το κάνουν. Οι σκύλοι είναι οι σύντροφοί τους και έχουν γίνει μέλη της οικογένειάς τους, ακόμα και μετά από λίγες μόνο εβδομάδες εκπαίδευσης μαζί τους. Η Lulu υιοθετήθηκε από τον αγαπημένο χειριστή της, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί της κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Τώρα απολαμβάνει τις μέρες της παίζοντας με τα με τα παιδιά του, μυρίζοντας τα κουνέλια και κυνηγώντας τους σκίουρους στην αυλή. Θα μας λείψει η Lulu, αλλά αυτή ήταν η σωστή απόφαση γι ‘αυτήν.»

Επιμέλεια άρθου: Woolfand