5 μύθοι για τους σκύλους – Επιστήμη και ενημέρωση Woofland

5 μύθοι για τους σκύλους – Επιστήμη και ενημέρωση Woofland

5 μύθοι που ακολουθούν τους σκύλους και η αλήθεια πίσω από αυτούς.

 ΜΥΘΟΣ #1. Μια ουρά που κουνιέται σημαίνει ότι ο σκύλος είναι φιλικός.

Αλήθεια: Αυτό είναι μια κοινή παρεξήγηση. Ένας πιο ακριβής ορισμός, του γιατί ένας σκύλος κουνάει την ουρά του, είναι η «πρόθεση του να αλληλεπιδράσει». Αυτός ο ορισμός αφήνει πολλά περιθώρια για τις διαφορετικές προθέσεις από την πλευρά του σκύλου. Θα αλληλοεπιδράσει  με καλή πρόθεση ή με κακή; Διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο.

ΜΥΘΟΣ # 2. Δεν μπορείτε να διδάξετε σε ένα γέρικο σκυλί νέα κόλπα.

Αλήθεια : Φυσικά και μπορείτε! Τα σκυλιά είναι σε θέση να μάθουν σε οποιαδήποτε ηλικία, στα πλαίσια των σωματικών περιορισμών που φέρνει η γήρανση φυσικά.

Η μόνη πρόκληση για να εκπαιδευτεί ένα γέρικο σκυλί είναι ότι πρέπει να αλλάξει κάτι που αποτελεί μέρος της συμπεριφοράς του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο σκύλος θα μάθει, απλά θα πάρει περισσότερο χρόνο.

ΜΥΘΟΣ # 3: Οι σκύλοι βλέπουν ασπρόμαυρα

Αλήθεια:  Απλά δεν βλέπουν όλα τα χρώματα. Δεν είναι ότι έχουν αχρωματοψία αλλά το γεγονός ότι οι σκύλοι βλέπουν ένα φάσμα χρωμάτων που αποκλείει το κόκκινο χρώμα. Διαβάστε εδώ αναλυτικό άρθρο.

Woofland - 5 μύθοι για τους σκύλους - Επιστήμη και ενημέρωση 1

 

ΜΥΘΟΣ # 4: Τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να κοιμούνται στο κρεβάτι μαζί σας.

Αλήθεια: Αυτό θα μπορούσε να ισχύει μόνο αν γκρεμίσουν το κρεβάτι ή ροχαλίζουν.

Όσο είναι δική σας επιλογή να κοιμάστε με το σκύλο σας και δεν είναι κάτι που διεκδικεί εκείνος (και δεν σας ενοχλεί περιστασιακά να ξυπνάτε με τα μαλλιά του κολλημένα στο πρόσωπο σας), δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην απολαμβάνετε να μοιράζεστε το κρεβάτι μαζί του.

ΜΥΘΟΣ #5: παίζοντας διελκυστίνδα με το σκύλο σας θα γίνει επιθετικός

Αλήθεια: Το παιχνίδι από μόνο του δεν διδάσκει ένα σκύλο να γίνει επιθετικός. Ωστόσο εάν ο σκύλος σας εμφανίζει συμπεριφορά φύλαξης, καλό είναι να αποφύγετε το συγκεκριμένο παιχνίδι μέχρις ωσότου λυθεί αυτό. Οι περισσότεροι σκύλοι δεν έχουν θέμα με την φύλαξη οπότε το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα τους γυμνάζει. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να του μάθετε την εντολή άστο.

Eπιμέλεια άρθρου:woofland