Επικίνδυνα παιχνίδια για το σκύλο μου – Woofland

Επικίνδυνα παιχνίδια για το σκύλο μου – Woofland

Είναι ατελείωτα διασκεδαστικό να παρακολουθείτε ένα κουτάβι όταν παίζει! Τα κουτάβια έχουν μεγάλη φαντασία και διασκεδάζουν ακόμα και με ασήμαντα πράγματα (και μερικές φορές αόρατα!).

Κυλιούνται, κατρακυλούν, τρέχουν πέρα δώθε, έρχονται κοντά και μετά φεύγουν τρέχοντας, γυρνούν γύρω γύρω από τον εαυτό τους, σκαρφαλώνουν, πέφτουν ξανασηκώνονται και σταματούν μόνο για να γαβγίσουν και μετά πάλι από την αρχή.

Ως θεματοφύλακας του κουταβιού σας, είναι δική σας ευθύνη να βεβαιωθείτε ότι παραμένει ασφαλές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εκτός από το ότι πρέπει να διασφαλίσετε ότι ο τρόπος που παίζει δεν είναι πολύ σκληρός για εκείνο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και τα παιχνίδια του είναι ασφαλή. Αν και σε  μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά μπορούμε να εμπιστευτούμε παιχνίδια που μπορούν να σκιστούν, βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια του κουταβιού σας είναι πολύ μεγάλα για να τα καταπιεί και πολύ σκληρά για να σκιστούν σε κομμάτια. Αποφύγετε τα παιχνίδια με μέρη που μπορούν να μασηθούν.

Ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι και μπορεί να είναι επικίνδυνα για το σκυλί σας.

  • Αλουμινόχαρτο: Ακόμη και όταν συμπιέζεται σε μπάλες, είναι πολύ εύκολο για το κουτάβι σας να το καταπιεί.
  • Χορδές, νήματα ή πούλιες: Αυτά μπορεί αν καταποθούν και να φράξουν τα έντερα του.
  • Ηλεκτρικά καλώδια και τηλεφωνικά καλώδια:Μασώντας τα καλώδια οι λάμπες πέφτουν, τα σίδερα πέφτουν από τις σανίδες σιδερώματος: επικύνδυνο και για να χτυπήσει και για να πάθει ηλεκτροπληξία.
  • Καλύψτε επίσης τις μπρίζες με ειδικά καπάκια.

Woofland - Επικίνδυνα παιχνίδια για το σκύλο μου - Φροντίδα και υγεία σκύλου

  • Απομακρύνετε γλάστρες με φυτά. Όχι μόνο θα γεμίσει το σπίτι με χώματα (τι πιο διασκεδαστικό από το σκάψιμο) αλλά υπάρχουν φυτά που είναι τοξικά για το σκύλο μας (δείτε εδώ σχετικό άρθρο).
  • Οτιδήποτε χημικό (καθαριστικά, φάρμακα,) καλό είναι να μπεί σε ντουλάπια που κλειδώνουν.
  • Φροντίστε να τοποθετήσετε σε σημείο που δεν φτάνουν διακοσμητικά και εύθραυστα αντικείμενα όπως βάζα, κεραμικά, μπουκάλια πιάτα κ.α.
  • Απομακρύνετε επίσης οποιαδήποτε μικρά, σκληρά αντικείμενα όπως καπάκια μπουκαλιών, μπάλες πινγκ πονγκ, παιχνίδια μικρών παιδιών, παιχνίδια γάτας και τα παρόμοια που θα μπορούσαν να καταποθούν.
  • Μην ξεχνάμε ότι τρώγεται. Θα πρέπι να τοποθετήσουμε τα τρόφιμα σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση. (Διαβάστε τι δεν πρέπει να τρώει ο σκύλος μου)

Καλό θα είναι τέλος να απομακρύνετε τα προσωπικά σας αντικείμενα όπως τσάντες, το πορτοφόλι σας (όλοι έχουμε κλάψει για τα χαρτονομίσματα που έχει μασουλήσει ο μικρός μας φίλος), παπούτσια, βιβλία, κάλτσες (έχω να προσθέσω και άλλα πολλά, αλλά μετά το άρθρο θα πρέπει να έχει τίτλο “τι έφαγε η Νάιρα όταν ήταν κουτάβι”) γιατί εκτός από το κουτάβι σας κινδυνεύετε και εσείς να πάτε την επόμενη μέρα ξυπόλητοι στη δουλειά.

Επιμέλεια άρθρου: woofland