Σκύλος αυτοκίνητο και συμβουλές για ταξίδια – Woofland

Σκύλος αυτοκίνητο και συμβουλές για ταξίδια – Woofland

Τα περισσότερα σκυλιά αγαπούν να ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο, αλλά αν το σκυλί σας δεν είναι συνηθισμένο να ταξιδεύει, ή η βόλτα με το αυτοκίνητο δεν είναι το καλύτερο του (διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο για το πώς να τον βοηθήσετε).

 

Εάν ο σκύλος σας παθαίνει ναυτία με το αυτοκίνητο, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνιάτρο σας για να συνταγογραφίσει κάποιο φάρμακο που θα κατευνάσει το στομάχι του σκύλου σας και θα ελαχιστοποιήσει τα επίπεδα του στρες. Επίσης ζητήστε να σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών για τον μικρό σας φίλο.

Η διαδρομή των διακοπών σας πρέπει να προγραμματιστεί με βάση τις ανάγκες του σκύλου σας. Πρέπει να κάνετε συχνές στάσεις ώστε να μπορεί να πηγαίνει τουαλέτα αλλά και να πίνει νερό. Δεν πρέπει να ξεχάσετε να έχετε μαζί σας χαρτομάντηλα για να σκουπίσετε τυχόν ατυχήματα μέσα στο αυτοκίνητο καθώς και σακουλάκια ακαθαρσιών (https://www.woofland.gr/earthratedhellas/) για να μαζέψετε ότι κάνει εκτός αυτοκινήτου.

Αφού διευθετηθούν όλα τα παραπάνω, ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ασφάλεια, του σκύλου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

  1. Μην αφήνετε ποτέ το σκυλί σας στο αυτοκίνητο αφύλακτο:

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είναι αρκετά δροσερά έξω και αφήνετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου λίγο ανοιχτά, οι θερμοκρασίες σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να αυξηθούν πολύ γρήγορα και να σκοτώσουν το σκύλο σας.

  1. Ποτέ μην αφήνετε το σκυλί σας να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο:

Αν και είναι από τις αγαπημένες συνήθειες του σκύλου (διαβάστε σχετικό άρθρο) να έχει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο και τον άνεμο στο πρόσωπό του, αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε τραυματισμούς στα αυτιά του ή στα μάτια του, ακόμη και απώλεια όρασης από οδικά υπολείμματα ή έντομα.

  1. Ασφαλίστε το σκυλί σας:

Σε περίπτωση ατυχήματος αν ο σκύλος είναι ελεύθερος μέσα στο αυτοκίνητο, μπορεί να εκτοξευθεί από το παρμπρίζ ή από ένα παράθυρο. Γι’ αυτό υπάρχουν ειδικοί ιμάντες που προσκολλώνται σε ζώνες ασφαλείας και στα ειδικά σαμαράκια που μπορείτε να φορέσετε στο σκύλο σας, καθώς και τα box στα οποία μπορείτε να τον βάλετε ώστε να είναι ασφαλής.

  1. Κρατήστε το σκύλο σας ενυδατωμένο:

Μην αμελείτε να του δίνετε νερό για να αποφύγετε στάσεις και βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας έχει αρκετό για να πιει. Και όπως αναφέραμε παραπάνω θυμηθείτε να σχεδιάσετε πολλές στάσεις για το σκυλί σας.

  1. Χρησιμοποιείτε πάντα το λουρί:

Ακόμα και εάν ο σκύλος σας είναι εκπαιδευμένος να περπατάει δίπλα σας χωρίς το λουρί του μην το κάνετε ποτέ κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι πολύ εύκολο ένας νέος περισπασμός να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρουν του σκύλου σας και να το σκάσει.

  1. Ταμπελάκι σκύλου:

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ο σκύλος σας πρέπει πάντα να φοράει το κολάρο του με τις ταμπέλες των στοιχείων του και του αντιλυσσικού εμβολιασμού.

Woofland - Σκύλος αυτοκίνητο και συμβουλές για ταξίδια - Φροντίδα και υγεία σκύλων

Οδηγείτε με ασφάλεια και καλές διακοπές!

Επιμέλεια άρθρου Woofland