Η σκύλο συμμορία με τις φουντωτές ουρές – Με λένε Γκαστόν 94

Η σκύλο συμμορία με τις φουντωτές ουρές – Με λένε Γκαστόν 94

Ο εκκωφαντικός θόρυβος έκανε όλους τους σκύλους να γυρίσουν έντρομοι προς το μέρος με τα χαρτόκουτα. Η εικόνα ενός σκονισμένου και αναμαλλιασμένου κόκερ που γάβγιζε έξαλλα τους προκάλεσε αναβρασμό.

Άλλοι γάβγιζαν πανικόβλητοι, άλλοι έτρεξαν να κρυφτούν και άλλοι έβαλαν τα γέλια. Τι ήταν πάλι τούτο; Δε θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν μια συνεδρίαση της προκοπής; Ούτε οι γάτες δεν προκαλούν τόση αναστάτωση. Πφ.. ντροπή των σκύλων.

Όταν η σκόνη καταλάγιασε, η γνωστή φυσιογνωμία έκανε την εμφάνισή της. Όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Αααααααααα (ή για να λέμε και του σκύλου το δίκιο γάαααααααααααβββββ). Η Να.. η Να.. η Νάιρα!!!! Ακούστηκε στην αίθουσα. Και η παγωμάρα συνεχίστηκε.

Μα τα χίλια κόκκινα λουράκια, τι είχε γίνει; Από πού είχε ξετρυπώσει η τρελόφατσα; Υποτίθεται ότι η συνάντηση ήταν μυστική. Το κόκερ ήταν λαθρεπιβάτης στο εξπρές της φουντωτής ουράς! Κάποιος είχε ξέφραγο αμπέλι για στόμα.

Η μόνη που δεν πτοήθηκε ήταν η Νάιρα, το θρυλικό κόκερ που είχε φτάσει σε πραγματικό παραλήρημα. Γάβγιζε ασταμάτητα και έδειχνε τα δόντια της (ας σημειωθεί, βέβαια, πως μια συσκευασία σκυλοτροφής είχε σκαλώσει στο κολάρο της και έμοιαζε να είναι σκαρφαλωμένο στο σβέρκο της το λυκόσκυλο που απεικόνιζε. Άσε που μύριζε σκυλοτροφή από μίλια μακριά. Άρα, δεν ήταν και ιδιαίτερα απειλητικά τα ομολογουμένως κατάλευκα δόντια της..).

Woofland - Η σκύλο  συμμορία με τις φουντωτές ουρές - Με λένε Γκαστόν 94 - Ιστορίες για σκύλους 2

Ξαφνικά τα λόγια της άρχισαν να βγάζουν νόημα..

  • Βουφ … ώστε έτσι λοιπόν πουλάκια μου!! Συμμορίες και συνεδριάσεις .. μυστικά και ψέματα.. φουντωτές ουρές και πράσινα κόκερ. Και όλα αυτά κρυφά από τη Νάιρα! Νομίζατε ότι δε θα το μάθαινα; Σας γελάσανε, φίλοι μου. Μα τα χίλια κεφάτα κόκερ, η Νάιρα έχει παντού κατασκόπους! (Η βρωμούσα, που έβγαζε σέλφι και τραβούσε βίντεο με το παραλήρημα του κόκερ για να το ανεβάσει μετά στο stories άρχισε να απομακρύνεται νυχοπατώντας..). Ούτε οι γάτες δεν οργανώνουν τέτοιες συνωμοσίες!

Στο σημείο αυτό όλοι κατέβασαν τα κεφάλια λίγο ντροπιασμένοι. Η αλήθεια είναι ότι οι σκύλοι είναι πάντα ενωμένοι. Το κόκερ είχε δίκιο. Πριν προλάβουν να αρχίσουν τις φιλοσοφικές αναζητήσεις σχετικά με την αλληλεγγύη και το νόημα της φιλίας, η Νάιρα είδε τη βρωμούσα να το σκάει σαν κλέφτης. Έκανε μια δρασκελιά για να την προλάβει. Σ’ αυτή την ιστορία ήταν μαζί. Δε θα την εγκατέλειπε τώρα.

  • Για έλα δω κυρά μου. Πού θαρρείς πως το βαλ….

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Παραπάτησε και η σακούλα της σκυλοτροφής της ήρθε καπέλο. Η φωνή της έβγαινε παραμορφωμένη από μέσα. ΓουφφφφφφφφφφφφφΌλοι γέλασαν με το σώμα του κόκερ που είχε κεφάλι λυκόσκυλου. Απελευθέρωσαν τη Νάιρα και την έβαλαν να καθίσει για να συνέλθει.

Το λόγο πήρε ο Πικάσο.

  • Η πράξη σου δείχνει ότι είσαι ένα κόκερ με ικανότητες πράκτορα. Από σήμερα είσαι μέλος της Συμμορίας. Είσαι μια φουντωτή ουρά. Καλώς ήρθες! Συγγνώμη από όλους μας!

Τώρα η συμμορία ολοκληρώθηκε. Έτοιμοι για περιπέτειες;

Ειρήνη Ι. Ζαννάκη