Ιστορίες για σκύλους και φουντωτές ουρές Με λένε Γκαστόν 102

Ιστορίες για σκύλους και φουντωτές ουρές Με λένε Γκαστόν 102

Επιχείρηση Φουντωτές Ουρές 

Σύνθημα: Είμαστε όλοι σκύλοι

Παρασύνθημα: κανίς 

 

Αν και καιγόταν τα λουράκια τους από περιέργεια, κανείς δεν τολμούσε να χώσει το μουσούδι του μέσα στο κιβώτιο και να τσεκάρει τις περίφημες «ταυτότητες των πρακτόρων». Στα χνουδωτά τους κεφάλια έκαναν σενάρια για κατασκοπείες, παρακολουθήσεις και καταδιώξεις εχθρών, παράσημα ανδρείας και κόκκινα χαλιά. Μόνο ο Μόμπι σκεφτόταν το μουσούδι που θα πουλούσε στην αντιπαθέστατη γάτα της γειτόνισσας με την ταυτότητα του πράκτορα κοτσαρισμένη στο μπλουζάκι του. Αλήθεια, πώς θα ήταν τάχα η ταυτότητα; Να είχε άραγε το σχήμα ενός κόκκαλου; Μπα, πολύ μπανάλ. Ας ήταν τουλάχιστον σε κάποιο χρώμα σικ. Είχε ακούσει ότι το μπλε είναι το νέο μαύρο (Η αλήθεια είναι ότι ο μπαμπάς του Μόμπι, ο Βαγγέλης, ήταν καλλιτέχνης, οπότε η αισθητική αυτού του λαμπραντόρ ήταν αρκετά αναβαθμισμένη). 

Την ώρα που σκεφτόταν είχε πάρει ένα ύφος περισπούδαστο. Πόσο κρίμα που ως Μπόζο είχε απολέσει κάθε έννοια κύρους.. Ωστόσο ήταν γλυκύτατος. Η ναφθαλίνη της στολής του έφερε φαγούρα στο μουσούδι. Ένα ηχηρό φτάρνισμα έκανε την κόκκινη μύτη του να εκσφενδονισθεί μακριά, στους θάμνους. Ένα «ωχ» αντήχησε. Ο Γκαστόν βγήκε με τα «Τετράποδα Νέα» στο στόμα. Αστεράκια γύριζαν γύρω από το κεφάλι του. Μα τα χίλια κόκκινα λουράκια, ούτε για τη βρώμικη δουλειά δεν μπορούσε να πάει κανείς με την ησυχία του. Η Νάιρα κυλιόταν από τα γέλια. 

Τότε παρατήρησαν κάτι που τόση ώρα τους είχε διαφύγει. Δίπλα στον κάδο με τα σκουπίδια μια φιγούρα εξείχε. Ήταν κρυμμένη πίσω από τα «Νιαουρίσματα», την πιο κουτσομπολίστικη φυλλάδα των γάτων. Δύο μικρές τρύπες άφηναν χώρο για δυο μάτια αεικίνητα. Ο Πικάσο.

Woofland - Ιστορίες για σκύλους και φουντωτές ουρές - Με λένε Γκαστόν 102

Ήταν μάστορας στην παραλλαγή ο άτιμος. Ούτε η ίδια του η συμμορία δεν τον είχε αντιληφθεί! Πλησίασε στο κουτί με τις ταυτότητες και το άνοιξε επιδέξια. Φώναζε κάθε σκύλο με τη σειρά και του έδινε ένα μικρό πακετάκι. Πρώτος το πήρε ο Γκαστόν, που κρυφά έβγαλε και μια σέλφι με τη βρωμούσα για να θυμάται τη στιγμή. Στην πραγματικότητα είχε στρατηγικά τοποθετηθεί μπροστά από τον Πικάσο, γιατί ήθελε ν’ αποτυπώσει το outfit του πράκτορα και να το αντιγράψει για την επόμενη συνάντηση. Άνοιξε το κουτί και έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Η ταυτότητα είχε σχήμα ΓΑΤΑΣ. Έλεος. 

Σε μια γωνιά η βρωμούσα έκλαιγε με λυγμούς από τα γέλια. Ο Πικάσο την κοίταξε αγριεμένος. Σε δευτερόλεπτα γύρισε με τα κανονικά πακέτα. Το κρύο χιούμορ της είχε κάνει όλες τις ουρές να παγώσουν. Το πραγματικό πακέτο περιελάμβανε μια ταυτότητα σε σχήμα πατούσας, μια σφυρίχτρα και ένα διπλωμένο χαρτάκι. 

«Συγχαρητήρια, πράκτορες. Αυτή είναι η πρώτη σας αποστολή. Διαβάστε το χαρτάκι προσεκτικά κι ακολουθήστε τις οδηγίες μου»

Πριν προλάβουν να τον ρωτήσουν, χάθηκε πίσω από τους κάδους. 

Καλή μας επιτυχία, πράκτορες.

Ειρήνη Ι. Ζαννάκη