Ιστορίες για σκύλους – Με λένε Γκαστόν 97 – Woofland

Ιστορίες για σκύλους – Με λένε Γκαστόν 97 – Woofland

Και το μήνυμα ήρθε σε όλους ταυτόχρονα. Κάποιοι, που είχαν σοβαρότερες ασχολίες, πραγματικά ενοχλήθηκαν. Ο Γκαστόν δοκίμαζε ένα καινούριο κόκκινο λουράκι και καμάρωνε σαν διάνος στον καθρέφτη της αδερφής του,

η Φάτσα κουτσομπόλευε με το κουνέλι της γειτόνισσας και ο Ρήγας φλέρταρε με ένα χιονάτο μαλτέζ στο οποίο είχε προσφέρει τα απομεινάρια από το χθεσινό τσιμπούσι των διπλανών (οι οποίο το δίχως άλλο είχαν προσφέρει μια περιουσία στην ψησταριά της γειτονιάς. Και του πουλιού το γάλα είχε το κουτάκι που είχαν αφήσει για τα αδεσποτάκια). Μα κι εκείνος από εκεί ξεκίνησε. Άρα δικαιούταν την τροφή. Και σαν το έδινε στο μαλτέζ; Άλλωστε όλοι είμαστε σκύλοι. Έβαλε ένα κόκκινο λουράκι και της το προσέφερε. Το επόμενο βήμα ήταν η πρόσκληση για έξοδο. Όταν το μήνυμα ήρθε, με βαριά καρδιά παράτησαν τις ασχολίες τους.

Υπήρχαν όμως και κάποιες φουντωτές ουρές που κουνήθηκαν συθέμελα στον ήχο του μηνύματος. Κάποιοι που ξενύχτησαν περιμένοντας. Ο Μόμπι και η Νάιρα. Από τη φύση τους περιπετειώδεις (και συνάμα άνθρωποι του κεφιού, του γλεντιού και της παρέας) ανυπομονούσαν να ξανασυναντηθούν με τους υπόλοιπους. Ήθελαν να κυνηγήσουν κακούς, να απονείμουν δικαιοσύνη, να μοιράσουν τροφή στ’ αδεσποτάκια, να πάρουν από τους πλούσιους και να δώσουν στους φτωχούς, να τρίξουν τα δόντια σε αυτούς που τολμούσαν να ρίξουν στα τετράποδα φιλαράκια φ.. φ.. φολ…. (δεν τολμούσαν ούτε να σκεφτούν την καταραμένη λέξη). Όταν ήρθε το μήνυμα σήμανε γενικός συναγερμός. Ο Μόμπι άφησε σύξυλο το συγκάτοικό του το Βάγγο (θα σας πω άλλη ώρα γι’ αυτόν) και κλείστηκε στην αποθήκη, προκειμένου να βρει μια στιγμή ηρεμίας. Η Νάιρα άφησε ένα πεντάευρω από το στόμα και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Εννοείται ότι αν η αδερφή της ήξερε ότι χάρη στο μήνυμα της βρωμούσας δεν έχασε το χαρτζιλίκι για το κολατσιό του σχολείου, μάλλον θα της είχε στήσει άγαλμα. Βρωμουσοευεργέτης.

Woofland - Ιστορίες για σκύλους - Με λένε Γκαστόν 97

Το μήνυμα ήταν λιτό και σαφές. Όπως άρμοζε σε πράκτορες. Θα ορκιζόταν κανείς σε όλα τα λουράκια του κόσμου ότι ο Πικάσο το είχε σκεφτεί.

Μήνυμα προς τις φουντωτές ουρές.

Η πρώτη φάση της εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Είστε εχέμυθοι και διακριτικοί, στοιχείο απαραίτητο για έναν πράκτορα. Μπράβο σας. Το απόγευμα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Θα ενημερωθείτε άμεσα για τον τόπο της συνάντησης. Να είστε στην ώρα σας. Η ακρίβεια είναι σημαντική. Θα σας έλεγα να συγχρονίσετε τα ρολόγια σας με την ώρα της εκκλησίας. Μέχρι τότε, σας χαιρετώ.

(υγ. το μήνυμα αυτό διαγράψτε το. Δεν πρέπει να πέσει στα λάθος χέρια).

Όλοι σκίρτησαν. Η συμμορία έπαιρνε σάρκα και οστά. Όμως, τι τον έπιασε τον Πικάσο και έβαλε καρδούλες στο τέλος;

Κάπου η βρωμούσα γελούσε κάτω από τα μουστάκια της…

Ειρήνη Ι. Ζαννάκη