Ιστορίες για σκύλους Ο Γκαστόν και η συμμορία αποκαλύφθηκαν

Ιστορίες για σκύλους Ο Γκαστόν και η συμμορία αποκαλύφθηκαν

Τελικά δεν υπάρχει μεγαλύτερος ψεύτης από τον ίδιο μας τον εαυτό.. Αλλά δε βαριέσαι..  οι γάτες είναι πάντοτε γάτες και οι σκύλοι πάντοτε σκύλοι. Και τα κουτσομπολιά για το κανίς και τη συμμορία του έδιναν κι έπαιρναν.

 Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής, ο Γκαστόν και η συμμορία του ένιωθαν ήρωες. Ωστόσο, η πραγματικότητα πολλές φορές μοιάζει με γάτα που την έλουσες με έναν κουβά νερό. Όσο κι αν νιώθεις σαν Άγκυρας με περήφανο τρίχωμα, στην πραγματικότητα μοιάζεις με ένα πατικωμένο περουκίνι, με ασβό τσουρομαδημένο, με λαδοπόντικα των υπονόμων.

Κάπως έτσι έγινε και με τον ήρωα Γκαστόν. Που από περήφανο πουντλ έγινε μια ψωραλέα καρικατούρα. Βέβαια, δεν έφταιγε αυτός. Ήταν απλά ένα αθώο θύμα των περιστάσεων, ένας αποδιοπομπαίος σκύλος (αυτό δεν ήξερε ακριβώς τι θα μπορούσε να σημαίνει, όμως του φάνηκε πιασάρικο. Στο δικαστήριο των σκύλων θα μετρούσε πολύ).

Μετά τη συμφιλίωση του τσιουάουα με τον ποντικούλη, ο Γκαστόν και οι Φουντωτές Ουρές πήγαν γραμμή στο αρχηγείο. Εκεί, ο Πικάσο τους υποδέχθηκε με καμάρι. Τους έδωσε συγχαρητήρια, τους απένειμε μετάλλια, τους είπε λόγια τιμητικά που κάθε σκύλος θα έδινε όλα τα λουράκια του κόσμου για ν’ ακούσει. Και πριν ανοίξει ο φελλός της σαμπάνιας, έγινε το μοιραίο…

Ένας καφέ φάκελος μπήκε από τη χαραμάδα της πόρτας. Χωρίς αποστολέα. Τα σενάρια έδιναν κι έπαιρναν. Το κανίς θεώρησε ότι ήταν ο Πρωτοσκύλος που ήθελε να στείλει συγχαρητήρια. Ο Ρήγας πίστευε ότι είναι δώρο από τον Τζίνο. Η δε Φάτσα φαντάστηκε ότι είναι πακέτο από την εκπομπή «Έχεις κόκκαλο». Την παρακολουθούσε ανελλιπώς, γιατί βαθιά μέσα της πίστευε ότι κάποια στιγμή θα την αναζητούσε ένα περιστέρι που είχε σώσει από βέβαιο πνιγμό στην πισίνα των γειτόνων (δεν της είχαν πει ακόμη ότι απλά έπινε νερό και το έκοψε στη μέση).

Ήταν ένα σημείωμα, γραμμένο με ορνιθοσκαλίσματα.

Woofland - Ιστορίες για σκύλους - Ο Γκαστόν και συμμορία αποκαλύφθηκαν

«Δες με».

Ο Πικάσο έβαλε το cd να παίζει .. και το χαμόγελο όλων πάγωσε στα χείλη. Όλες οι γκάφες της συμμορίας πρωταγωνιστούσαν σ’ ένα βιντεάκι με αστεία μουσική. Η Φάτσα να χαριεντίζεται με τους περαστικούς, οι ζημιές, το φτάρνισμα που ξεσήκωσε το σπίτι, η άτακτη φυγή από το σπίτι. Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν εντοπίσει, αφού ο Ρήγας έχασε το λουράκι του στην προσπάθειά του να ξεφύγει. Σύντομα θα ήταν στα πόδια τους. Αντίο συμμορία, αντίο σκύλοι..

Μάλιστα, ο κακογράφος τους ενημέρωνε θρασύτατα ότι το βίντεο έπαιζε ήδη στο dog tube.

Μα ποιος.. ποιος…

Ένα χάχανο γάτας ακούστηκε έξω από το παράθυρο. Αυτό δεν ήταν γάτα.. έμοιαζε με ύαινα..

  • Αλάνια νομίζω ότι αυτό σας ανήκει..

Η βρωμούσα προσγειώθηκε δεμένη χειροπόδαρα στο πάτωμα του αρχηγείου. Την ακολούθησε το κινητό και η κάμερα που είχε στην αποστολή.

Γάτα μία…. Αυτή η συμφορά έμοιαζε με αρχαία τραγωδία..

Πριν προλάβουν ν΄ αντιδράσουν, ο Πικάσο σήμανε κόκκινο συναγερμό και όλοι το έβαλαν στα πόδια. Χώθηκαν στα σπίτια τους και λούφαξαν στις  γωνιές τους. Από δήμαρχοι.. κλητήρες..

Τώρα ο Γκαστόν έμοιαζε με μαδημένη νυχτερίδα. Η βρωμούσα του μετρούσε την πίεση που είχε ανέβει στα ύψη. Για καλό και για κακό της ζήτησε να συντάξει τη διαθήκη του. Εγώ το κανίς, έχον σώας τας φρένας, αφήνω τη συλλογή με τα λουράκια μου στο φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας των κανίς. Το ίδιο και τη μισοτελειωμένη μου κονσέρβα. Τρίτο δέντρο δεξιά στον κήπο έχω θαμμένο ένα λαστιχένιο παιχνιδάκι και δυο κόκκαλα από μπριζόλα. Το αρκουδάκι μου ας μείνει στο σπίτι για ενθύμιο

Τώρα μπορεί να γελάτε, όμως τότε δεν ήταν καθόλου αστείο. Ήταν η πρώτη φορά που η βρωμούσα δεν έβγαλε ούτε μία σέλφι…

Έτσι αμπαρωμένοι έμειναν περιμένοντας το κουδούνι να χτυπήσει. Το δίχως άλλο η ψειρού θα ήταν το πεπρωμένο τους, αφού και σε ξένο σπίτι είχαν εισβάλει και ζημιές είχαν προκαλέσει.

Γουφ…

Ειρήνη Ι. Ζαννάκη