Σκύλος διασώστης εντοπίζει Κοάλα στην Αυστραλία

Σκύλος διασώστης εντοπίζει Κοάλα στην Αυστραλία
Ο Bear είναι σκύλος και η δουλειά του είναι να βρίσκει Κοάλα.

Αγοράστηκε ως κουτάβι από μια οικογένεια, αλλά όταν μετακόμισαν σε μικρότερο σπίτι τους φάνηκε πολύ μεγάλος και έτσι τον εγκατέλειψαν. «Ο Bear μεταφέρθηκε στο Detection Dogs for Conservation σε ηλικία ενός έτους, για αξιολόγηση. Καθώς ήταν ένας σκύλος που δεν ήθελε να τον αγγίζουν, με υψηλή ενέργεια, επίμονος, χωρίς ενδιαφέρον για τους ανθρώπους – πράγματα που τον καθιστούσαν ακατάλληλο για κατοικίδιο – κρίθηκε ότι ήταν ο κατάλληλος σκύλος για την ανίχνευση Koala», δήλωσε ο IFAW που χρηματοδοτεί την εκπαίδευση του στο Associated Press.

Σκύλοι βοηθοί και εργασίας

Woofland – Σκύλος διασώστης εντοπίζει Κοάλα στην Αυστραλία – Σκύλοι βοηθοί και εργασίας

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο 6χρονος γαλανομάτης σκύλος, συνεργάζεται με τα Detection Dogs for Conservation και έχει εκπαιδευτεί ειδικά για να ανιχνεύει Κοάλα που έχουν μετακινηθεί, είναι ορφανά, άρρωστα, ή τραυματισμένα.

Ο Bear είναι απασχολημένος αυτές τις ημέρες καθώς οι πυρκαγιές πλήττουν την ανατολική ακτή της Αυστραλίας και περνούν κατευθείαν μέσα από τον πρωταρχικό βιότοπο των Κοάλα. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι χιλιάδες Κοάλα έχουν ήδη πεθάνει στις πυρκαγιές, αλλά ο Βear είναι εκεί για εκείνα που επέζησαν.

O εργατικός αυτός σκύλος στάλθηκε σε αρκετές καμένες περιοχές στην Αυστραλία για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης και έκτακτης ανάγκης ώστε να βρουν Κοάλα που μπορεί να έχουν τραυματιστεί στις πυρκαγιές και έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Ενώ η ιδέα ενός σκύλου που σώζει Κοάλα μπορεί να φαντάζει αξιολάτρευτη η δουλειά δεν είναι εύκολη. Ευτυχώς, ο Bear πληρεί όλες τις προϋποθέσεις.

Σκύλοι βοηθοί και εργασίας

Woofland – Σκύλος διασώστης εντοπίζει Κοάλα στην Αυστραλία – Σκύλοι βοηθοί και εργασίας

Σκύλοι βοηθοί και εργασίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο Bear είναι εξαιρετικός στο να εστιάζει σε ένα πράγμα, την μπάλα του που είναι η επιβράβευση του. Έχει μηδενικό κυνηγετικό ένστικτο το οποίο είναι απαραίτητο για έναν σκύλο ανίχνευσης άγριων ζώων καθώς χρειάζεται να επικεντρωθεί καθαρά στη μυρωδιά και όχι στο ζώο, αγνοώντας τελικά το ζώο», συνεχίζει η δήλωση.
Σε αντίθεση με άλλους σκύλους ανίχνευσης, είναι σε θέση να μυρίσει και να οδηγήσει τους διασώστες σε ζωντανά Κοάλα ακόμα και εάν αυτά βρίσκονται πάνω σε ένα καμένο δέντρο, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών, αναφέρουν οι 9News.
Ο Bear με τις απίστευτες δεξιότητες του έχει βοηθήσει πολύ τον τελευταίο καιρό και είναι έτοιμος να συνεχίσει να εργάζεται για όσο χρόνο χρειαστεί.

Επιμέλεια άρθρου: Woofland

Για περισσότερα άρθρα δείτε εδώ

www.woofland.gr